esmaspäev, 1. november 2010

Õige partei - pädev juhtimine.

Õige parteiline juhtimine.
18.10.2010.a.arvas peaminister Andus Ansip, et Eestist on aastatel 2000-2009.a. lahkunud üle 2000 kuni 3000 isikut. Evelyn Sepp pakkus välja 130 000 Eestist lahkunud elaniku ringis.
Eestis sellist statistikat ei peeta.
Austraalias Eesti majanduspõgenik leidis Austraalia töölubadege Eesti elanikke 20 000, teine elanik leidis, et töölubade andmete alusel tööötab Soomes 30 000 ja Saksamaal 34 000 elanikku. Nendes maades peetakse arvestust tööloaga tööavate isikute üle. Arvestamata on kui palju eestlasi töötab UK - s, Rootsis, Norras, Taanis, Itaalias, Iirimaal jne.? Peaministri ja Evelyn Seppa andmed-arvamused erinevad ikkagi ÜLE 10 korra. Eestimaa patrioodina tahaks küll uskuda meie peaministri Andrus Ansipi andmeid, kuid... Välismaal peetakse statistikat, millele on vastu panna Andrus Ansipi kuuldavasti UFO-delt saadud informatsioon. Kumb neist täpsem on – pole minu otsustada.
Või tuleb usaldada neid andmeid maadest, kus statistikat selle üle peetakse –aga mitte A.Ansipi laest võetud arvamust?
Kahjuks peab ütlema, et meie peaministrite valetamine-vassimine ei ole juhuse asi. See on muutunud meie elu reegliks. Ka meie varasemad peaministrid on valetamise-vassimisega vahele jäänud.
Meie edukas peaminister – poliitik Mart Laar valetas-vassis oma maja ehitustölistele ümbrikupalkade maksmisel, rublatehingu organiseerimisel, Edgar Savisaare pidi tulistamisel, jne... , mille tõttu sunniti peaministri kohalt ainult kaks korda lahkuma. Peaministrite vassimised jätkuvad vana hea traditsiooni kohaselt meil edasi.
Kas meil on ebakompetentsed ministrid ja valitsus?
Seda ma ei arva. Meil on ju kombeks nagu vana hea NSV-ajalgi – igast köögikatast võib saada minister. Olid ju meil ministriteks Ester Tuiksoo ja Maret Maripuu. Mõlemad said hakkama ja lahkusid ministripostilt korraliku tänurahaga. Küsitavust võis tekkida küll M.Maripuu poolt Põhiseaduse vastaselt puuetega inimeste - vaeste hätta jätmine, kuid selle kompenseeris rikkalikud hüvitised eksminister M.Maripuule. Kõik oli kõige paremas korras nii Maret Maripuu kui ka Ester Tuiksoo ministriks oleku korral – mõlemad jätkavad poliit-karjeristide esirinnas.
Meie ministrid ei peagi olema pädevad oma ministeeriumi haldusalas. Meie ministritel ei pea olema ka kõrgemat haridust. Piisab keskhariduset. Nii olid Kaido Kama Ja Meelis Atonen ministritena keskharidusega. Peaasi on parteiline haridus, parteiline juhtimine ja parteiline organiseerimine. Ka ministrite nõunikud ei peaolema vastava haldusala spetsialist, kuid peab olema oma partei inimene ja oma partei tegevuse alal spetsialist.
Nii on Ene Ergma astrofüüsikas väga tunnustatud ja tubli tegija, aga praeguses ametis ta ei peagi eestlaste elu-olu teadma. Tema asi on tunda oma kabinetti, oma partei polkiitikat ja ameti-haamrit. Kui suured on palgad, kas rahvas elab oma palgast ära, mis rahvas mõtleb – see pole tema asi. Peaasi on parteiliselt JUHTIDA (rumalaid, kes ei saa ilma targa partei juhtimiseta aru – mis on hea ja mis on paha).
Juhtidel (pea- , ja muidu ministritel) peavad olema spetsialistidest kantslerid, kellel on aimu – mis ministeeriumit nad juhivad ja aitavad ministritel erialaspetsialistid vahetada parteiliselt ustavate võhikust ministeeriumite töötajatega – see on kaunis raske, kuid kantsleri palga eest mitte võimatu tegevus. Tähtis on – täita partei suunised. Muidugi pole vähemtähtis ka võitlus opositsoonipartei alati valede seisukohtadega.
Ministrid vahetuvad tavaliselt iga 4 aasta järel – peale Riigikogu valimisi. Ministri vahetamisega vahetatakse tavaliselt ka suur osa ministeeriumi töötjatest uuele ministrile poliitiliselt ustavate parteikaaslastega. Eelnevalt ministeeriumis töötanutele makstakse küll suured kompensatsioonid lahkumise puhul, – kuid – ministrid maksavad selle rahva raha eest. Poliitilise korrektsuse nimel pole rahva rahast kahju. Selline on juba meie poliitiline võimuvõitlus ja poliitiline võimuvahetus ministeeriumites.
See, et siis minister ei saagi aru – mis ministeerium neil juhtida on – see pole oluline – peaasi on ju juhtida! Peaasi, et juhtida tuleb poliitiliselt õigesti ja poliitiliselt õigesti juhtimine käib ikka ainult poliitiliselt parajasti võimul oleva poliitilise ministri poolt.
Haridusministeeriumist tuleb ju peaaegu igal aastal uus reform. Pole tähtis, et võhikute koostatud reform ei kõlba kuhugi – peaasi, et tehti REFORM. Regionaalpoliitikat reformitakse ligi kakskümmend aastat,kuid siiani rformimiseni pole jõutud.
Reformimise käigus on ka oluline see, millist statistikat kasutada reformi ettevalmistamisel ja selle läbiviimisel. Iga partei kasutab ju oma statistikat! Kahtlemata tuleb kasutada oma parteile sobivat statistikat, siis saab näidata ka seda, et MEIE PARTEI reform on PARIM.
Alati on ainuõige poliitiline juhtimine, mis toimub ainuõigelt parajasti võimul oleva partei liikmete kaudu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar