kolmapäev, 3. november 2010

Meie usklike 10 käsku

Meie riigikogulased ja valitsusjuhid pakuvad välja endid usklikena, kes kaunis tihti käivad erinevatel õnnistustel, jõulujumalateenistustel jne... Kolm meie ministrit (regionaalminister, majandusminister ja sotsiaalminister) käisid kirikus seoses töötutega - ei saanud isegi aru, kas jumalalt töötutele abi palumas, jumalasulastelt abi palumas töötutele töö leidmiseks või koos töötutega palvetamas, et kirikuteenrid palvetaksid töötute heaks töö leidmisel.
Kui tõsine nende usk on ja kui palju peetakse nende (Riigikogu ja valitsuse liikmete poolt) kinni jumala 10-st käsust?
Toome siin ära paljudele Luteri katekismusest tuntud 10 käsku:
1. Mina olen Issand, sinu Jumal. Sul ei tohi olla muid jumalaid minu kõrval.
2. Sina ei tohi Jumala nime ilmaasjata suhu võtta.
3. Sina pead pühapäeva pühitsema.
4. Sina pead austama oma ema ja isa.
5. Sina ei tohi tappa.
6. Sina ei tohi rikkuda abielu.
7. Sina ei tohi varastada.
8. Sina ei tohi valetunnistust anda oma ligimese vastu.
9. Sina ei tohi himustada oma ligimese koda.
10. Sina ei tohi himustada oma ligimese naist, sulast, ümmardajat, kariloomi ega midagi muud, mis on tema oma.
Selle 1. Käsu kohaselt. Peetakse silmas Jumalatena – meie praeguse Riigikogu riigikogulasi (kes iga 4 aasta taga vahelduvad). Kuna Jumal ise on kõrgel-kaugel, siis asendavad neid meie ilmalikus elus nende asmikud maapealsel Olümposel (Toompeal) – riigikogulased ja ministrid.
Käsu 2. kohaselt. Jumaluste nimesid võib suhu võtta üksnes kiitmiseks, ülistemiseks või nendele oodide laulmiseks.
Käsu 3. kohaselt. Kuigi valimisreklaamis öeldi, et puhkepäevad on tööpäevavabad ja pead neid pühitsema - riigile makse peab nende pühapäevaste päevade eest ikka maksma.
Käsu 4. kohaselt. Oma ema ja isa pead Sa austama seni, kuni nad Sulle kasu toovad. Kui nad enam kasu ei too, siis usalda nad riigi ja Haigekassa hoolde – nemad muretsevad ülejäänu eest - muretse ainult hauakoht.
Käsu 5, kohaselt. Tappa tohib kirpe ja lutikaid, majandulikke ja poliitilisi vastaseid pole soovitav tappa siis – kui on vahelejäämise oht.
Käsu 6. kohaselt. See pole ammu enam patt. Vahelejäämine pole soovitav.
Käsu 7. kohaselt. Vahele ei tohi jääda, Seda teevad enamus meist-jumalustest. Kasuta alati JOKK (Juriidiliselt On Kõik Korrektne) süsteemi.
Käsu 8. kohaselt. See käsk on oma aja ära elanud. Aeg on ju edasi liikunud ja meid kõiki sellest kohustusest vabastanud juba seaduse alusel.
Käsu 9. kohaselt. Võid himustada. Kui Sa saad ise sellest rikkamaks, siis võib. Siis võid saada isegi meie (jumaluste) hulka, kui annetad saadud koja meie parteilele.
Käsu10.kohaselt. See on anakronism. Meil pole ammu ligimest, sulast ega kariloomi. Naine ja võõras omand on head, mida võib alati omandada - kui jõud üle käib.
Nii mõistavad ilmsesti jumala 10 käsku meie valitsejad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar