reede, 19. november 2010

Poliitikud ajavad kägu

Kui mina valetan andmeid maksuametile või riigiasutusele, siis mind karistatakse sõltuvalt valest – kas rahatrahviga või kohtule valetamise puhul isegi kriminaalkorras. Aga mis siis juhtub kui poliitik valetab?
Vabandust – poliitikud ei valeta kunagi – nad ajavad kägu! Kui ma ütlen poliitiku kohta – et tema valetab, siis... siis mina valetan, poliitik ajab aga kägu.. Seega on oluline vahe – kes valetab. Ühtede puhul on see valetamine, teiste puhul kägu ajamine. Asi on täpselt nii nagu seadustega. Seadused on lumpenitele vastuvvaidlematult täitmiseks, jumalustele ja ärimestele aga JOKKimiseks.
Maailma ausaim mees, kes teeb Eesti lumpenitele seadusi – on seda võimalust ette näinud. Kägu ajamise-valetamise seadus on Riigikogus menetluses. Kägu ajamine on normaalne nähtus – valetamine aga karistatav.
Kui mõni lumpenitest julgeks meie jumaluste kohta Toompeal natuke pahasti öelda (mis jumalusele isiklikult ei meeldi, kuigi öeldu võib kenasti öeldud olla ning isegi mitte halva mõttega). Sõltub sellest – kuidas jumalus ise sellest öeldust aru tahab saada. Ütlusele järgnevad sanktsioonid. Meie jumaluste au on siis haavatud ja oma au hindavad nad miljonites kroonides. Au haavamine tuleb lumpenil rahaliselt hüvitada. Mis muud – kui ainult maksta (pärijad jätkavad jumalusele auhaavamise eest maksmist).
Lumpenitel endil ei ole mingit au ega väärikust –mida Toompea-jumalused võiksid haavata. Jumalused võivad lumpeneid sõimata ja neile kägu ajada nii palju kui kulub.
Aga kes meie poliitikutest ei valetaks?
Olge nüüd mõistlikud – jumalused ei valeta, nad ei eksi ka mitte.
Ene Ergma ei ajanud kägu kui ta Peetr Jalakasele ütles, et meie parlament ei vaja reformimist, sest meie parlament on väga eesrindlikult üles ehitatud ning meil on kõige demokraatlikum riik,- sest ka partokraatia on demokraatia vorm. Kägu ajamine polnud ka siis kui „Postimees“ andis üle 5000 allkirja riigikogulaste kõrgete hüvitiste ja palga vastu. Operatiivselt tehti komisjon, mis töötas palehigis üle poole aasta ning komisjon otsustas kõrge palga ja hüvitiste vastu võidelda veel kõrgemate palkadega. Sellega pidid ka 101 Toompea tarka nõustuma –kui juba targimate komisjon peale pikaajalist tööd nii otsustas.
Ka siis, kui Andrud Ansip sügava masu alguses veel mitu kuud väitis –meie majandus läheb ikka tõusu teed ja jutud masust on jamad (peaministril puudusid andmed olukorra kohta riigis?) - Angoola või Uganda kohta oleks tal kõik korraga selge olnud.
Rahandusminister J.Ligi ja RK Rahanduskomijoni esimees T.Rõivas ajavad mullikesi hindade tõususu olematusest EURO tulekul, astmelise tulumaksu kahjulikkusest rahvale, kuidas välisinvestorid viivad Eesti majanduse õitsengule ja toovad meile rikkust...
Eile ajas Delfis kägu Kristiina Ojuland-Kägu astmelise tulumaksu ja EURO saabumise seoste kohta.
Täna rääkis Siiri Oviir sellest, kuidas Kristiina Ojuland- Kägu Kägu ajab.
Aga need pole esimesed-viimased poliitikutest kägu-ajajad. Meenub, kuidas Mart Laar ajas kägu majaehitajate ümbrikupalkade suhtes, Savisaare pildi pihta tulistamise suhtes, rublatehinguga kadunuks jäänu 6-7 tuhande USD suhtes....
Nii K.Ojuland kui Eesti Panga presidesnt A.Lipstok elavad väga lahedasti ära palgaga 5000 krooni kuus, aga 120 000 kroonise palga puhul nad ei saa hakkama – rahast tuleb puudu.
Minu meelest on peaasi, et et meie poliitikud ei valeta! Rahvale poliitikute poolt Kägu-ajamine on meil küll igapäevane nähtus. See on neile harjumuseks saanud ja ega see meid ka üllata.
Poliitikud! Ärge valetage! Kägu võite ajada, aga valet ma ei salli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar