kolmapäev, 3. aprill 2013

Eliit - 2. Rämpsparteid?



ELIIT - 2.  Rämpsparteid? 
Rämpsparteid pole pärisõige väljend, sest siis peaksid Parteid koosnema rämps-inimestest. See pole nii, sest igas Parteis on palju häid ja tarkasid inimesi. Muidugi, igas Parteis on neid erinev hulk.
Meie Parteidel puudub sisedemokraatia, selle asemel on Partei juhtkonna (tagatoa) diktatuur, mis määrab ära Partei näo ja tegevusliini. Seega ei sõltu Parteide lihtliikmetest suurt midagi. Lihtliige täidab ainult oma juhtkonna tahet.

Parteide programmides, eesmärkides, põhikirjades, liikmelisuses… on erinevusi. Kõigi Parteide programmiliste  eesmärkidena nimetatakse elue ja Eesti elu edendamist, elu parendamist… Parteide erinevusteks peetakse üldiselt – väidetavalt MAAILMAVAATELISI erinevusi.  Väidetavalt on IRL ja Reform –parempoolsed, Keskerakond ja Sotsdemid – vasakpoolsed parteid.

Tegelikult. Meil võiks olla üks Partei –IsaKeResOtside (IRL, Kesk, Reformid ja Sotsdem) Partei, sest neil kõigil on ÜKS  ühine maailmavaade ja SAMA eesmärk -  VÕIM ja RAHA! Sõltumata sellest, et nad nimetavad endid vasak-parempoolsete maailmavaatega Parteideks. Vahe on ainult selles, et Parempoolsed mõtlevad-kaitsevad ainult iseendi ja rikaste huvisid, Vasakpoolsed mõtlevad lisaks veel vahetevahel ka (meil olematule) keskklassile ja vaestele.
Üheks Parteiks nad koonduda ei saa, sest meil on nii palju võimu-rahaahneid „vürstikesi” kes soovivad seda (võimu-raha) jagada võimalikult väheste kaaslastega… pealegi on tarvis lollitada Rahvast, näidelda maailmavaatega ja leida „vaenlasi” kellega võidelda – saamaks ülemvõimu.

Siiski. Nii mõneski asjas on Parteid saavutanud kokkuleppe ja need seadustanud. Need on Riigi-Rahva suhtes  esmatähtsad asjad:
-         Kogu võimutäiuse kindlustamine alla 5% parteilaste kätte,
-         Riigi-Rahva vajaduste ja arvamuste täielik ignoreerimine,
-         Parteide-parteilaste ringkaitse sõltumata ”maailmavaatest” kui tekib mingi oht Parteile,
-         Parteide ja juhtparteilaste absoluutne vastutamatus oma vigade – kahjutegude eest.

Kogu oma võimutäiuse ja rahva arvamusega mittearvestamise kindlustasid Parteid Valimisseadusega Parteide Esinduskokku (Riigikogu). Nimelt kindlustab Valimisseadus:
1.       Valimisi Riigikokku korraldavad, viivad läbi, esitavad kandidaate ja valimistulemusi loevad kokku AINULT  Parteid. 
2.       Rahva poolt esitatud kandidaatide-kandideerijate Riigikokku sattumise võimaluse välistamisega meie Valimisseaduse kohaselt. Riigikokku saavad AINULT Parteide poolt esitatud-soovitud parteilised kandidaadid.
3.       Riigikogulased ei pea arvestama Rahva arvamusega ega sõltu Rahvast, vaid riigikogulane peab täitma AINULT oma Partei arvamust-tahtmisi. 
4.       Riigikogulast ei saa rahvas-„valija” tagasi kutsuda. Samas. Kui riigikogulane lahkub Parteist,  vahetab Parteid – jääb oma „valijate” hääled-arvamuse reetnud riigikogulane Riigikogusse  edasi
5.       Rahvahääletust-referendumit saab läbi viia AINULT Parteide (Parteide Esinduskogu) soovil ja neile vajalikel juhtudel.
6.       Parteid moodustavad Valitsuse ja määravad parteilised Ministrid.
7.       Ministrid ei vastuta oma vigade ja nende poolt tekitatud  kahjude  eest.   
8.       Kahjuks on välja kujunenud nii, et meie Parteid on kujunenud meie demokraatia arengu piduriteks. Piduriks on nad ka meie riigi arengule. Pisike areng riigis küll toimub, kuid see toimub pigem sõltumatult Partei Esinduskogust ja Valitsusest.
Ülepaisutatud „professionaalne” Riigikogu ja Valitsus koos poliitiliste ametnikega on liialt kulukas ja saamatud-oskamatud Riigielu edasi viima. Ennesõjaaegne „amatööridest” koosneva Riigikogu tegevus oli palju tulemuslikum, mis kindlustas Rahvale parema elujärje ja Riigile suurema rikkuse. 
Lähedased  teemad 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar