kolmapäev, 10. aprill 2013

Eliit 2c - Rämpsparteid


Eliit  2c  -  Rämpsparteid. 
Ei tahtnud seda teemat puudutada, kuid  vahepeal toimus kaks Parteidega seotud kaunis  iseloomulikku sündmust. Mart Laar esitati Eesti Panga Nõukogu esimeheks - ja lõppes VEB fondi (olematu) vara müük.
Tundub imelik – milline seos on Eesti Panga ja Parteide vahel!
Siiski-siiski. Eesti Panga presidendiks oli sel ajal Siim Kallas – Refide esimees. Paljud väidavad – mis see Kallas siia puutub kuna Kallas oli juba 10-12 päeva Riigikogus kui see saatuslik kiri (kus 32 miljonit USD anti  vene firmale TSL)  läks Moskvasse. Tõsi.
Kuid kiri Moskvast saabus Kallasele, Kallas adresseeris täitmiseks ja Kallas oli  veel kuu aega EP president (sadu miljonite saatust otsustava kirja materjalide kontroll ja vastuse koostamine ei toimu paari päevaga. Samuti EP materjalide üleandmine ei toimu ühe päevaga. Usun, et kirja saatmise ajal oli Kallas veel EP materjale üle andmas. Igatahes oli ta kursis saabunud kirjaga – mille ta ise adresseeris, materjalide kontrolliga ja kindlasti ka vastusega.
Fakt on see – et Eesti Pank andis kirjaga õiguse saada 32 miljonit USD dollarit vene firmale… Nüüd on raha läinud … kõik näitavad üks-teise peale, raha aga  pole ega tule ja keegi pole süüdi.
Veel pidevalt viis  aastat kinnitasid Rahandusminister ja peaminister, et aelle rahaga on kõik korras, Riigikogu tegi positiivse otsuse VEB fondi kohta…  Nüüd, kui kriminaalvastutuse aeg on möödas, loodi Riigikogu komisjon sügiseni. Teada on see, et sõltumata komisjoni tulemusest on tulemuseks null, ehk lahtiseletatult –raha ei leita ja mitte keegi ei vastuta –vastutus on aegunud.
Enne seda anti EP president Siim Kallase kriminaalasi ja anti kohtu alla selle eest, et tema allkirja ja loaga anti välja 10 miljonit USD. Kelmid kadusid ja tagasi saadi vaid pool 10-st miljonist.
Riigikohus tühistas  õigeksmõistva otsuse. Kohtuotsus internetis olemas. Õigeks mõisteti seetõttu, et Eesti Pangast kadus Leping selle 10 miljoni USD osas (kuidas EP raamatupidamisest saab kaduda Leping? Mõistatus). Teiseks – venitati asja nii kaua kuni ülejäänud episoodide osas karistustähtaeg aegus.  
Mart Laari osas.
Olles esimest korda peaminister tegi ta mitmeid apsakaid ja küsitavusi.
Nimelt maksis M.Laar tema maja remontivatele töölistele ümbrikupalka – hoidudes sellega riigimaksudest. Mida arvata sellest kui seda teeb veel Riigi PEAMINISTER, kes PEAKS VÕITLEMA riigimaksudest kõrvalehoidujatega.   
Ajalehes „Äripäev” M.Laari eestipoolne kaas-vahendaja L.A. relvatehingus Iisrealiga  oli nördinud sellepärast, et M.Laar sai vahendustasuks 3 miljonit USD rohkem kui tema, ehkki mõlemad olid vahendajad.  
Rublatehingus, kus  müüdi EP hoidlates olnud rublad Tsetseeniasse… hilisemal uurimisel jäi teadmata 9 miljoni USD asukoht. Oletatavasti jagasid selle omavahel neli vahendajat (M.Strandberg, T.Pruuli, Kõomägi ja peaminister M.Laar). Et ta pole majandusmees (vaatamata Friedmani preemiale) näitab Eesti Raudtee mahamüümine ja Eesti Energia mahamüümise läbisurumine – viimane õnneks ebaõnnestus. Lisaks muidugi tema pildiskandaal, valetamised-vassimised. Karta on, et EP nõukogu esimeheks pannakse ta ka mingi eesmärgiga. Kas siis VEB fondi järelejäänud materjalide varjamiseks?

Kahjuks on meil sellised Parteijuhid, kes suures osas Rahvast usaldust küll esile ei kutsu.    

RK Otsus kriminaalasjas N 3-1-1-71-99



Eeltoodu alusel ja juhindudes AKKS § 57 lg-st 2, § 63 p-st 2, § 64 p-st 3 ja § 65 lg-st 3, Riigikohtu kriminaalkolleegium
o t s u s t a s :
  1. Tühistada Tallinna Ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi 13. aprilli 1999. a kohtuotsus ja Tallinna Linnakohtu 5. märtsi 1999. a kohtuotsus Siim Kallase õigeksmõistmise osas KrK § 1486 lg 1 järgi ja saata kriminaalasi selles osas uueks arutamiseks Tallinna Linnakohtule teises kohtukoosseisus.
  2. Muus osas jätta Tallinna Ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi 13. aprilli 1999. a kohtuotsus muutmata.
  3. Kassatsioonprotest rahuldada osaliselt.
Kohtuotsus jõustub 29. oktoobril 1999. a ega kuulu edasikaebamisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar