esmaspäev, 19. november 2012

Meie Majandus ja Kõrgliiga


Eesti – peaaegu maailmamajanduse kõrgliigas!


Selline suurüllatus majandusministri suust tabas meid 15,11.”Maalehe” artiklist.
(J. Parts, 15.11.2012) 
Seda üllatavam oli seda lugeda sellest, kuna paar päeva varem saime teada, et selle aasta „Estonian Airi” kahjum oli umbes 140 miljonit Eurot- millele lisandus kahjumisse viinud juhi Tero Taskila lahkumishüvitis 300 000 Eurot; alles viimase kuu jooksul saime teada, et Narva elektrijaama ehitus kallines plaaniväliselt 200 miljoni Euro võrra (ka J. Partsi initsiatiiv)…

Majandusminister Juhan Parts on eufoorias – Eesti majandus läheneb maailma kõrgliigale. Peagi  möödume majanduses USA-st ja Jaapanist?
Ma ei mäleta ühtki Euroopa tasemel meie oma ettevõtet – küll aga välismaalastele kuuluvaid ettevõtete filiaale-tütarettevõtteid, millede kasum läheb välismaale. Meil nimekad ettevõtted puuduvad, tegeldakse suures osas vahendusega – mitte tootmise-majandamisega… Millest siis niisugune optimism meie maailmamajanduse kõrgliigasse lähenemisest? Mille arvelt?
 Ah et meil polegi kriisi ja võime sinna tagasi sukelduda? Olukorda, kus kümned tuhanded lapsed elavad näljas ja kümned tuhanded parimas tööeas inimesed on sunnitud ellujäämiseks oma kodumaalt välismaale põgenema võib nimetada kriisis mitteolemiseks vaid täiesti pime inimene. Tegu pole pelgalt kriisi vaid majandus-poliitilise kollapsiga, kuhu on Eesti majanduse juhtinud kartellipartokraatia.

Oleme kuulnud küll meie Majandusministri nii mõnestki ämbrisse astumisest, ka nüüd kaalutakse „Estonian Airi” suhtes pankroti väljakuulutamist. Kust tuleb siis see majanduse hiiglaslik edu? Statistikast? Seda me muidugi ei tea – millisel ja kui tõepärasel statistikal niisugune arvamus põhineb.
Saksamaa ja Jaapan tõusid 20 aastaga sõjavaremetest õitsvateks arenenud tööstusriikideks… Võrrelda neid ja meie „õitsvat heaolu-tööstusriiki” – kui suured saavutused on meil 20 aastaga ?

Samasuguseid meid üllatavaid avaldusi on öelnud meie Valitsejad pidevalt. A. Ansip kriisi ajal – Kui see on majanduskriis, siis sellises kriisis ma tahtsingi elada. See näitab küll tema enda heaolu –aga ei arvesta ülejäänud rahva heaolu taset.
Siis kui avaldati R. Raua kriitiline artikkel ja Harta 12 pöördumine poliitikute tegevuse kohta – Valitsejate-poliitikute eraldumisest Rahvast. A. Ansip leidis kusagilt mingid statistilised andmed ja leidis, et meie  Rahvas on oma poliitikutega VÄGA RAHUL – seega nurisemiseks pole mingit põhjust – tegemist olla kitsa grupi rahulolematutega.
Jürgen Ligi kordab pidevalt – meie Rahvas ja rahandus elab väga hästi – võrreldes Kreeka, Portugali või Hispaaniaga….
Paljud inimesed peavad neid avaldusi vaimuhaigete inimeste avaldusteks (vt.  kommentaare J. Partsi artiklile - Eesti majandus läheneb KÕRGLIIGALE… 15.11).

Laar, Ansip, Ligi, Parts… Nad pole vaimuhaiged. Ehk on  küll pisike suurushullustus nende poolt. Tegemist ei ole lollide meestega Nad on VÕIMUAHNED üle laipade minejad, nad on head manipuleerijad, vähese empaatia võimega targad mehed. Nende tarkus on suunatud võimu (ja raha) haaramisele-hoidmisele. Nad on valmis tegema seda mis on suur tööstusele, pankuritele ja suurele rahale kasulik.
Nad on kõrge enesehinnanguga, teistega mittearvestatavad, ilmeksimatud pooljumalused, ise on veendunud selles, et nende töö riigi juhtimisel on väga hea ja nad on asendamatud oma kohal. Oma vigasid-eksimusi nad kunagi ei näe-tunnista.

1 kommentaar:

  1. Autorilt. Vigane oli lugu Estonian Airi ja Tero Taskila suhtes. Tänases Delfis on teised andmed. Sealt ka parandus.
    …Tegin aktsionärina arvestusi:
    Tero Taskila sai aastal 2011 palka 232 596 eurot, mis läks ettevõttele koos lisamaksudega maksma 312 609 eurot. Sellel aastal on Tero Taskila saanud palgatulu 332 800 eurot, mis koos lisamaksudega on ettevõttele läinud maksma 420 146 eurot.
    Lahkumishüvitisena võtab suur juht kaasa 99 687 eurot, mis koos lisamaksudega ettevõttele teeb summaks kokku 133 979 eurot. Tema palgakulu koos maksudega on seega 866 734 eurot.
    Sellel aastal on Tero Taskila poolt juhitud Estonian Air teeninud kahjumit 20 200 000 eurot.
    Eelmisel aastal oli kahjum 11 200 000 eurot.
    Kokku on seega Tero meile kui aktsionäridele maksma läinud 32 266 734 eurot, ehk 32,27 MILJONIT eurot….

    VastaKustuta