neljapäev, 8. november 2012

Riigi ja Rahva vaenlased?



Enamus meie elanikest arvavad, et meie suurimaks vaenlasteks on venelased. Ometi kujutavad meie rahvusriigi püsimisele hoopis suuremat ohtu meie sisevaenlased.
Kõige kummalisem on see, et Eesti rahvusliku riikluse ja Rahva vastu tegutsejaks on just meie Eesti Riigikogu (tegelikult on ta Parteide Esinduskogu). Seda on näidanud meie Riigikogu senine tegevus.
-Järjest suurenev tendents on eestlaste lahkumine Eestist välismaale esialgu tööle või õppima – hiljem jäävadki sinna elama.    
-Seni ei suudeta meie riigis luua keskklassi, vaid üle poole Rahvast tulevad vaevu oma eluga toime.
-Meievalitsejad pole suutnud peatada meie rahva iibe langust.
-Meie valitsejad Põhiseaduse vastaselt pole suutnud tagada vajalikku (õigeaegset) arstiabi vanemale ja vaesemale elanikkonnale – pikad ravijärjekorrad, mille tõttu tõhus ravi jääb hiljaks.

See kõik on tekkinud põhjusel, et Parteid komplekteerivad Riigikogu nn. „oma inimestest”, kes pole huvitatud ega vastuta Riigi ja Rahva käekäigu eest. Nende eesmärgiks on iseendi ja oma lähikonna hea eluolu kindlustamine.
Miks ma nii arvan?
1.jaanuarist avaneb elektriturg ja tõstetakse elektri hinda. Seoses elektri hinna tõusuga tõuseb ka teiste kaupade ja teenuste hinnad hüppeliselt, sest peaaegu kõik kaubad on seotud elektri tarbimisega nii tootmisel kui realiseerimisel.  Riigikogulased on endid selles osas juba kaitsnud ja nende palk seoses sellega tõuseb. Vaesemal elanikkonnal alampalk ei tõuse – justkui nende elektrihind ei tõuseks. 
Meie valitsejate väited sunnitud elektrihinna tõusust/elektrituru avanemisest pole kuigi korrektne. Seda näitas artikkel „Eesti Ekspressis”. Artiklist loeb välja, et meie valitsejad suhtuvad hoolimatult oma Rahvasse…
Pole eriti korrektne ka väide selle kohta, et meie elektriturg avaneb, pigem avaneb see piiratult. Turg avaneb tõstetud „Eesti Energia” hinnaga ligilähedastest maadest tulevale elektrile. Miks pole meie turg avatud odavale Vene elektrile – kas see on seotud poliitilise kemplemisega? Miks pole turg avatud odavamale Norra hüdroelektrile?
Elektrihinna ja sellega kaasnev kaupade hinna tõus suurendab hüppeliselt meie vaesuse piiril ja alla vaesuspiiri elavate perede hulka – seda eriti pensionäride ja lastega perede hulgast.

Vähe sellest, et meie Parteid on endid ja  Parteide Esinduskogu  liikmed tõstnud jumaluse staatusesse - seoses sellega arvavad nad, et neile on kõik lubatud ja Riik koos Rahvaga on vastuvaidlematult kohustatud neid teenima.  
Meie jumalused arvavad, et neile on kõik lubatud ja nad ei vastuta mitte millegi eest, nende ahnus on piiritu. Oma Partei hüveks võtavad nad prisked summad riigilt, lausa NÕUAVAD annetusi paljudelt inimestelt ja organisatsioonidelt. Kogu Riigilt võetud raha ja annetuste raha kasutavad nad  AINULT ENDI HÜVEKS. Rahva raha priiskamisel pole Parteide poolt mingeid piire. 
Selle priiskamise kõrval paneb mind nii mõnigi asi nördima.

See, et austusväärsete vanurite/pensionäride suhtes käitutakse kui kaltsakatega –see pole enam pikka aega üllatus. Nördima paneb see, et lõppenud on austus ka surnute suhtes.
Varem oli riiklik toetus inimeste surmapuhul. Selline „raiskamine” lõpetati ära. Nagu on korduvalt ajakirjanduses ilmunu lugudest lugeda – paljud vaesed matavad oma lähedasi kottides – kuna kirstu  ei jõua osta, esineb ühishauda matmisi, surnu mälestuseks peetavaid mälestus-peiesid ei toimu  raha puuduse tõttu… Õnneks paljud omavalitsused oma eelarvest vaestele siiski matusetoetusi jagavad  - kuid ka omavalitsustel on oma piir.
Võrreldes riigikogulaste ja -ametnike külluslike hüvituste pillamisega oleks matusetoetuste jagamine vaesuspiiril ja alla selle elavatele inimestele tühine summa.
Kahjuks on meie Valitsejatel mõiste igivanadest tavadest, eetikast, moraalist – üpris kaugel meie tegelikust elust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar