teisipäev, 9. oktoober 2012

Meie Ebaadekvaatsed valitsejad 3


Hämmastab mind ka Riigi Peaprokurör Norman Aas. Juriidilisest seisukohast võttes oli temal õigus selles osas, et VEF fondide raha  - üle 420 miljoni krooni panid tuuri poliitikud. Ta tundis head meelt selle üle, et eeluurimise ja vastutusele võtmise tähtaeg on aegunud ning prokuratuur ei peagi enam selle suurvargusega tegelema.
Mille üle siis Peaprokurör Aas rahulolu tundis?
Alla kümne meie poliitiku panid oma taskusse Valga linna elanikkonna arvu suuruse töötajate aastapalga raha. Need samad vargad-poliitikud on käesoleval ajal tegevad üpris kõrgetel kohtadel. Ilma kõrgel partei-poliitilisel kohal olemata ei saanud NII SUUR  SUMMAT riigi raha taskusse panna. Nende varaste nimed pole meile teada. Ilmselt sama rahulolev oleks ta ka siis kui mõni mõrvar teataks, et ta 1992.a. tappis15 inimest. Vastutusel võtmise tähtaeg on läbi ning  õiguskaitseorganid ei pea enam tegelema.
 Aga – tunda rahulolu selle üle, et vargad said oma 420 miljonit ületava noosi kätte ja jutlustavad meile edasi üllatest ideedest, õigusest ja õiglusest… Ning pole mõtet välja selgitama hakatagi – kes need suurvargad on, kes meid juhivad-kasvatavad – see on õiguskaitseorganite puhul ikka  supernahaalsus.  

Meie riigikogulased ilmselt ei adugi meie lihtrahva elu siin riigis. Kuu aega tagasi televiisoris rääkis riigikogulane Andres Anvelt suitsetajatest ja leidis, et meil on suitsetajatel hea elu kuna sigaretid on meil PEAAEGU KAKS KORDA ODAVAMAD kui Inglismaal. Seda ta ei maininud, et meie sigaretid on 2-3 korda kallimad kui Venemaal.
Aga selle peale EI OSANUD ta tulla, et kuigi sigaretid on Inglismaal hinnalt kallimad kui meil – TEGELIKULT on nad ODAVAMAD kui meil, sest Inglismaal on PALGAD 4-5 KORDA kõrgemad kui meil. Seega – tegelikult, arvestades meie palkasid – on sigaretid Inglismaal odavamad kui meil.  
Kas tõesti riigikogulane ei tea meie palkasid ja meiehindasid? Kas riigikogulased hõljuvad pilvedes? Meie palkasid ja tegelikku elu nad tõesti ei pruugi teada, sest nad elavad Toompea palkadega ja Toompea hindadega, pealegi tahavad nad ILUSTADA OMA SAAVUTUSI meie riigi valitsemisel, et meie elu on parem kui mujal Euroopas…
Paraku on meie II Iseseisvusperioodi (1991- k.a.) Riigikogu ja Valitsuse tegevusetulemused PALJU halvemad kui Eesti  I Iseseisvusperioodi ajal – siis tegutsesid riigikogulased amatööridena aatelistel-patriootilistel kaalutlustel, mitte AINULT RAHA-PALGA eest nagu nüüd professionaalsed palga-hüvitiste saajad - NUPULEVAJUTAJAD.

Samal teemal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar