pühapäev, 11. märts 2012

Eesti 94 areng... 4 Riigikogu

Mida andis 1938.a. PS asendamine 1992.a. PS-ga?
Kõigepealt muutus Riigi valitsemisaparaadi ülalpidamine Rahvale 50-150 KORDA kallimaks. Miks nii?
Kui I Eesti ajal olid Riigikogu istungjärgud 2 korda aastas kogukestvusega 1 kuni 2 kuud – mille eest maksti riigikogulastele tasu ja enamus ajast töötas Riigikogu patriotismist ja missioonitundest siis, II Eesti ajal muutus kogu Riigikogu kõrgete hüvitistega parteiliikmetest palgatöölisteks kellel pole Riigist-Rahvast sooja ega külma, kelleelamises-tegevuses puudub mõiste RIIGIMEHELIKKUSEST, EETIKAST-MORAALIST, AU-TUNDEST ja teenitakse ainult oma jumalusi – Kauka-jumalat ja oma parteibosse. Üle 50% parteide esindusest (Riigikogust) koosneb palgalistest töötajatest, kellel puudub (Riigi ja Rahva suhtes) peremehetunne, majanduslik mõtlemisvõime, kelle peamiseks eesmärgiks on isiklik heaolu ja omakasu.
Meie Põhiseadus on üpris demokraatlik, kuid seda ei täideta selliselt kui Põhiseaduses kirjas on. Parteide esindus täidab seda nii – nagu see neile vajalik ja kasulik on.
1. Rahva võim (suhteline demokraatia) asendus Parteide partokraatiaga – milles Parteid ei arvesta Rahva arvamuse ega tahtega.
2. Demokraatia põhitunnused – Rahva võim ja sõnavabadus – on meil formaalselt olemas… Kuid Rahva asemel valib võimuorganid PARTEI ja sõnavabaduse osas – Rahvas-Pööbel rääkigu mis tahes – olümpose pooljumalad Toompeal Rahva arvamusi ei näe, ei kuule ega arvesta.
3. Parteid on riiklikul ülalpidamisel.
4. Parteid võtavad endile Rahva raha nii nagu nad ise vajalikuks peavad, sest selle otsustavad nad ise ja keegi ei saa sellesse sekkuda.
5. Parteid kehtestasid Põhiseadusevastase Valimisseadusega 2-3 Partei võimu ning välistas üksikkandidaatide sattumise Riigikokku.
6. Parteid kehtestasid ja põlistasid riigis oma ainuvõimu Valimisseaduse kaudu, kus rahva arvamusel pole mingit tähtsust.
7. Parteid ei kanna mitte mingisugust vastutust oma ebaõigete tegude ja valede otsuste eest. Kõik Parteide vead maksab kinni RAHVAS.
8. Põhiseaduses deklareeritud: „-mis on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele,
- mis peab tagama eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade…” – on tühi sõnakõlks – mis ei kohusta Parteisid mitte millekski. Riigikogu ja Valitsuse halva töö tõttu on Eestist lahkunud sadu tuhandeid eestlasi, kuid see ei huvita meie Parteide esindust – Riigikogu.
9. Põhiseadusega tagatud muretu vanadus, arstiabi, kaitse riigivõimu omavoli eest, õigus pöörduda kohtusse oma õiguste rikkumiste puhul, au ja hea nime kaitse, moraalse ja materiaalse kaitse jne… on ka Parteidele tühi lubadus – Vaatamata Põhiseaduses deklareeritule.
10.Põhiseaduse järgimise ja järelevalve organid on olemas (Riigikogu Põhiseaduse järelevalve komisjon ja Õiguskantsleri Kantselei), kuid Riigikogu PJ komisjon koosneb ainult parteilastest (nagu kogu Riigikogugi) – kes OMA partei vastu ei astu (juba Partei Põhikirja järgi). Õiguskantsleri paneb paika aga Parteide esindus Toompeal (Riigikogu) – seetõttu on ta PARTEIDE HÄÄLETORU. Kui Õiguskantsler midagi Parteide võimu vastu häält tõstab, siis tehakse temale selgeks, et – MUST värv on tegelikult VALGE. Kui ta julgeb midagi vastu öelda – asendatakse ta Parteidele sõnakuulekama Õiguskantsleriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar