neljapäev, 25. oktoober 2012

Meie ebaadekvaatsed valitsejad 5



Meie Parteid tegutsevad röövlibandede printsiibil – eriti parempoolsed Parteid. Nad hõljuvad pilvedes ning ei näe – ja ei taha näha – kuidas Rahvas tegelikult elab. Nende eesmärgiks on – võtta Rahvalt endile nii palju kui võimalik, arvestamata rahva tegelikke võimalusi ja rahva tegelikku olukorda.  
Meie valitsejad on rumalad ja ahned – või kavalad ja ahned, lüpstes Rahvast nii palju kui vähegi võimalik. Mis viitab valitsejate rumalusele? 
-         Seda, et nad ei kuula rahva arvamust ja peavad Rahvast rumalaks –see on meie  Rahva jaoks igapäevane nähe. Et valitsejad jätsid tähelepanuta ka sotsiaaltöötajate pöördumise, akadeemikute pöördumise, ühiskonnategelaste pöördumise – see näitab seda, et nad peavad endid tarkuse templiteks, kellel on tarkust üleliia, samas pole kusagil näha meie Riigi ja Rahva edusamme (tarkade poliitikute saavutusi). Keskklass on siiani tekkimata, vaesed lähevad aga järjest vaesemaks.
-         Valitsejatepoolne Riigi ja Rahva varaga laristamine ja absoluutne valitsejatepoolne vastutamatus  on meie riigis igapäevanähe. Eesti Rahvusmuuseumi (Raadil) juhatus kulutas üle 7 miljoni krooni – nüüd see projekt läks hingusele; sama juhtus Eesti Rahvusringhäälingu maja superprojektiga; teadmata on Eesti Kunstiinstituudi saatus – millele on juba samuti miljoneid kulutatud. Rääkimata nendest lugematutest miljonitest kahjusummadest, millest olen kirjutanud oma eelnevates blogides. Alati maksab valitsejate poolt tekitatud kahjud kinni Rahvas – ehkki kahju tekitasid valitsejad.
-         Välisinvestorite sissemeelitamiseks kehtestati kord – välisinvestorid teenivad siin kasumit ja kogu kasumi võivad nad maksuvabalt välja viia. Eestis teenitud kasumist ei saa Eesti mitte sentigi Riigi eelarvesse.
-         Streikide puhul (õpetajate, arstide streigid)  valitsejad – selle asemel, et asuda streikijatega konstruktiivsetele läbirääkimistele – suunavad kogu oma jõu ja vahendid streikijate mustamisele ja streigi lämmatamisele.  Nad püüavad streigid lämmatada ilma igasuguste omapoolsete järeleandmisteta.
-         Meie Riigi eelarve kasv on saavutatud peamiselt maksude tõstmise teel – selle asemel, et aktiviseerida riigis majandustegevust targa valitsuse targal juhtimisel. 
-         Riigi äärealadel elu väljasuretamine, sisejulgeoleku pidev nõrgenemine, tervishoiutöötajate lahkumine, järjekindel iibelangus viib Eesti  Rahvusriigi kindlale hääbumisele tulevikus. 

Mis annab meile aluse arvata, et meie Parteid (eelkõige Parteide Esinduskogu) juhtimisel ei ole rumalad, vaid nad on kavalad ja kasutavad  oma võimu endi (nii Parteide kui ka isiklikuks) rikastumiseks?
     - Parteide rikkalik rahastamine riigi eelarvest. Leides igasuguseid vahendeid üha suuremaks riigi lüpsmiseks (DASA-MSA kavad). http://leopall.blogspot.com/2012/05/mida-utleb-meile-dasa-msa-kogemus.html       
-         Hulgaline riigikogulaste j.t. parteilaste osalemine suure raha eest RAS ja KOV juhatustes/nõukogudes ka siis kui ollakse võhikud nende ettevõtete spetsiifikas.  
-         Partei esinduskogulaste palgasüsteem on seatud selliselt – kui elukallidus tõuseb näiteks 5 %, siis nende palk tõuseb 50-100 korda nende tegeliku kulutuse kasvu võrra kuus (Näiteks: seoses elukalliduse tõusuga suurenevad nende kulutused 50 Eurot kuus, siis nende palk tõuseb 300-400 Eurot kuus).
-         Tasuvatelt ametikohtadelt lahkumisel veelgi tasuvamale ametikohale – kaasnevad erinevad suured kompensatsioonid-hüvitised. Järgnevasse Parteide Esinduskogu koosseisu valimatuse tõttu – kompensatsioon poole  aastapalga ulatuses.
-         Tasuvate ametkohtade mehitamine – soovitavalt veel mitme (kõrgelttasustavate juhatuste/nõukogude liikmete) ametikohal – oma Partei-jopedega (ehkki võhikutega).
Kahtlemata pole see nimestik ja põhjused ammendav, kuid annab mõningase pildi meie Parteide omakasulikust tegevusest Riigi ja Rahva omakasulisel lüpsmisel. 
  
Ligilähedasel teemal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar