esmaspäev, 8. oktoober 2012

Meie Ebaadekvaatsed valitsejad 1



Mulle tundub tihti, et meie Valitsejad (Parteide Esinduskogu, Valitsus ja kõrgemad ametnikud) ei adu adekvaatselt meid ümbritsevat maailma ja ei saa aru – kuidas ja mis meid ümbritsevas maailmas toimub.
Riigikogulase kandidaadi puhul on normaalne, kui ta nõuab arstilt oma Partei juhtkonnale tõendit (Riigikogusse saamiseks) selle kohta, et ta:
-         on kurt ega kuule Rahva häält, kuid terase kuulmisega - kuulmaks Partei tagatoa korraldusi,
-         on pime ülemuste puuduste ja Rahva kannatuste suhtes,
-         on võimekas – suudab kulutada rohkem  kui teenib ja suudab kulutada rohkem kui ta vajab,
-         on arukas ning suudab ühele küsimusele vastata kolm tundi – ilma et küsija vastusest aru saaks,
-         on arukas – saamaks aru, et  vajadused on ainult temal ja Parteil,rahval-lumpenil ei saa mingeid vajadusi ega nõudmisi olla,
-         on piisavalt tark, kelle IQ on 40-50 vahel – mis ei ületa Partei tagatoas olevate IQ-d,
-         on kiire ning suudab oma palka tõsta kümme korda kiiremini kui elukallidus ja hinnad tõusevad.
Kuna meid valitsevad enam-vähem sellise tasemega valitsejad, siis ei pea imestama meie riigi „edusammude” üle (viie Euroopa rikkama riigihulgas).

Aastaid imestasin selle üle – miks peab kätetu-jalutu iga kolme aasta tagant käima arstlikus puudekomisjonis tõestamas, et  tal pole kasvanud uusi  käsi või jalgu. Nüüd sain ma teada, et olen ise loll kui lauajalg. Meditsiin on teinud tohtu hüppe  edasi. Kolm Afganistanis jala kaotanud endist sõjaväelast, kes jala kaotamise järel olid pikka aega puudega… nüüd seda enam pole, sest nad kaotasid puude ning on täiesti terved (kasvas?) uus jalg (protees). Nüüd on neil jäsemed olemas ning neil enam puuet ei ole.
Või teine näide. Inimene oli 50 aastat parandamatu skisofreenik ja sai raha ka puude eest. Sellest  aastast võeti tal tasu puude eest ära. Kas ta 50 aastajärel paranes  skisofreeniast? Valitsejate  arvates vist küll, kuigi puude maksmisega lõpetamist põhjendati sellega, et inimene on nüüd aastaid hooldekodus ja ta enam hooldust ei vaja, sest hooldekodus hooldatakse tema eest (mida tehti tema enda enne saadud puuderaha eest). Nüüd ta enam puuderaha ei saa, sest maksab (riigi abita) ise selle teenuse  eest. Kui raha ei jätku pensionist maksmiseks, siis maksab tema eestkostja – käetu vend oma puude-pensionist.
Võrdluseks.
Mart Laar sai kaitseministriks oleku ajal insuldi.
Toibumata insuldist – võeti ta kaitseministrist kohalt maha ja (M. Laar) - olles ise  hooldushaiglas  - paigutati ta (vormiliselt) 1-ks päevaks  Riigikogusse ennast tööle vormistama, seejärel uuesti haiguslehele endale suurt raha teenima (kuni  surmani?). Õnneks  ei kaotanud  M. Laar jäset Afganistanis sõjalisel missioonil (siis tal enam puuet poleks?), vaid sai insuldi „ainult” Eestis. Seetõttu saab Laar puude asemel haigusraha-hiigelpalka Riigikogus. Kuigi…
Kuigi seaduse kohaselt peaks M. Laar’ile vormistama puude. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar