esmaspäev, 21. mai 2012

Mida ütleb meile DASA -MSA kogemus?


 Esialgu tahtsid Parteid võtta endile raha Demokraatia uurimiseks, arendamiseks ja levitamiseks – seda muidugi RAHVALT küsimata. Kuigi meie riigijuhid väidavad kõige kõrgemal tasemel, et meie Riigis on arenenud demokraatia. Minu meelest on meil Demokraatia (Parteide sõnul) juba 20 aastat – tegelikku Demokraatiat aga ei ole. Meil on sügav Partokraatia – kus Parteid suruvad kõigile oma võimu ja tahet peale – Rahva arvamusega nad absoluutselt ei arvesta. Partei liikmeid on Eestis ALLA 4 PROTSENDI, kuid RAHVA raha jagavad nad oma äranägemise järgi 100%. 

Kui meil OLEKS arenenud Demokraatia, siis milleks seda enam uurida? Demokraatia levitamiseks teistes (ida-)maades? 

Kuna pealkiri ei sobinud, siis pandi uueks pealkirjaks Maailmavaate arendamise uurimiseks (aga ehk oleks täpsem – Parteide luksusnaudingute kasutamiseks?).

Arvan, et kui nüüd arvestada sellega, et pool Rahvast elab vaesuse piiril ja ligi 50 tuhat last näljas, siis nüüd Maailmavaate uurimisele selline summa kulutada on küll sama vajalik kui sigadele sadulate muretsemine. Miks meie Parteid ei kuluta seda vajalikeks asjadeks-ettevõtmisteks?
Kas siis meie ülikoolides on rumalad õppejõud ja rumalad üliõpilased?  
 Miks mitte selle  DASA-MSA rahaga tellida uurimistöö teemadel: -Kuidas arendada meie majandust; -millised on meil perspektiivikad arengusuunad; -kuidas ja millega on meil perspektiivikas väljuda maailmaturule; -kuidas ökonoomselt majandada, jne…
Siiani juhivad meie Riigi majandust majanduses võhikud poliitikud ja nende juhtimine on näidanud, et Riigi majanduslik seisund võhikute juhtimisel ei parane ja - seda jätkuvalt. 
Kuna seaduse-eelnõu esitas Põhiseaduskomisjon – siis eeldasin, et tegemist on Riigi Põhiseadust ja põhialuseid  puutuva küsimusega.
Uurisin-uurisin, mis see nii põhjapanev nõue on?

Ei leidnudki midagi muud kui – Meie Riigi Põhiseaduskomisjon leidis, et MEIE  RIIGI KÕIGE TÄHTSAM KÜSIMUS ON – parteide täiendav rahastamine.    
Parteid saavad Riigi eelarvest ligi 6 miljonit Eurot. Paljud parteilased saavad ka riigilt poliitiliste nõunikena; RAS-des, MTÜ-des, ettevõtete-, asutuste- juhatuste liikmetena kokku (mitu miljonit???) hiigelsummasid. Ikka vähe?
Kas tõesti on Parteide rahastamine nii oluline küsimus – et sellega tegeleb Riigikogu Põhiseaduskomisjon? 
 Miks ei huvita Põhiseaduskomisjoni näiteks see, et Valimisseadus on Põhiseadusega vastuolus. Paljud Põhiseadusega garanteeritud asjaolud on Rahvale kättesaamatud –nagu näiteks kohtusse pöördumine või garanteeritud muretu vanaduspõlv või hoolitsus puuetega inimeste eest? 
Kas tõesti on suurimmure Parteide Riikliku rahastamise pärast?
Aga kui järele mõelda.
Mis on Riigikogu? Ta on PARTEIDE ESINDUSORGAN! Seal ju parteituid pole. Kelle eest siis Parteide Esindusorgan peab hoolitsema? Ikkagi iseendi luksusliku elu eest. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar