pühapäev, 27. veebruar 2011

Eesti objektiivne ajakirjandus

Objektiivne Eesti ajakirjandus.
Press-Emor avaldas järgjekordse valiimiseelse uuringu tulemuse. Mida lähemale valimised tulevad, seda kindlam on uuringute kohaselt Reformierakonna ülikõrge valimistulemus. Järjekordsed uurimistulemused näitavad, et Reformierakond on veelgi kindlustanud oma positsioone ning rühib kindlalt valimiste võidule.
Võidukale reformierakonnale võib juba kindlalt kaela riputada valimisvõitluse hõbemedalid.
Üsna tubli tulemuse on teinud ka nii IRL kui ka Sotsid, kes jagavad auhinnalisi pronksmedaleid, ehk kolmandat kohta. Ka kindlad ja olulised esindused Riigikogus võimupiruka jagamisel.
Keskerakond näitab aga väsimuse märke. Vaatamata ponnistustele jäid nad üldises võitluses lõpuossa. Kõik valijad näitavad pettumust Keskerakonna kohukestes. Üldiselt annab tooni ka all-linna tagurlike kesikute vastuhakk igati progressiivseste, Eesti elu positiivelt mõjutavate ja Eesti peaaegu ainsa edasiviiva jõu -Reformarite vastu.
Kui lugeda Press-Emori andemete kohaselt kolmandast (IRL-Sotsid) kohast, siis jäid kesikud uurimistulemuste kohaselt lõpust eel-eelviimasteks, ehk viimasest (kolmandast) kohastki lahutas neid veel kaks kohta. See näitab üleüldist Keskerakonna populaarsuse langust ja nende peatset kadumist Eesti poliitmaastikul üldse.
Keskid pole valimistel suurt minekut valijaskonna hulgas näidanud ja Keskerakonda ootab kindel hääbumine Eesti poliitmaastikul. Võiks öelda- kes hääletab Kesikute poolt –annab oma hääled tühja ja enamus valijaid hakkab sellest aru saama.
Press-Emor-Postimees

Press-Emor-Postimees uurimistulemused, mis pressis avaldamisele ei kuulu.
Uurimise tulemusena said parteidest hääli tulevastel valimistel %-des
1. Keskerakond 38%
2. Reformierakond 35%
3. IRL ja Sotsdemid, kumbki 11%
Ülejäänud - üksikkandidaadid ja väikeparteid. Kelle valijate soove pole tarvis arvestada.
Press-Emor-Postimees

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar