pühapäev, 20. veebruar 2011

Riigikogul lasteaia kombed

Välja marssida Riigikogu saalist teist poolt kuulamata.
Riigikogu peaks koosnema riiklikult mõtlevatest inimestest ja nende käitumine peaks olema RIIGIMEHELIK käitumine. Riigi esindajad peaks mõtlema riigi ja rahva heaolule, nad ei tohiks olla parteide tagatubade marionettidest nupulevajutajad. Neil peaks olema minimaalnegi arusaam riigimeestest, kuidas nadkäituvad ja elementaarne isiklik mõtlemisvõime.
Saan aru, et riigikogulane allub partei distsipliinile ja eirab tahtlikult võitluses opositsiooniga opositsiooni arvamust. Kuid nad PEAVAD sellega arvestama, et kuna nad esindavad RIIKI ja RAHVAST, siis pevad nad ära kuulama ka opositsooni seisukohad, mis võivad olla VÄGA ASJALIKUD! Jätta kuulamata aga vastaspoole arutlused ja argumendid näitab seda, et need riigikogulased pole riigimeheliku suhtumisega, neil puudub oma arvamus ja neid ei huvita ka vastaspoole arvamus riigist ja rahvast. Tundmata vaenlast ei saa välja töötada ka oma strateegiat. Järelikult puudub koalitsioonil oma strateegia, neid ei huvita teiste arvamus – neil on oma AINUÕIGED teod ja meetodid. Neid ei huvita opositsiooni arvamus. Kui vastaspool esitaboma arvamusi-argumente – Jalutatakse Riigikogu saalist välja. Töö tegemise asemel minnakse kohvijooma, juttu puhuma või kaaretemängima. Enamasti ainult hääletamiste ajal on Riigikogu saalis 50 ja rohkem riigikogulast, muudearutelude ajal on saalis alla poole Riigikogu kosseisust. Head palka saada tahetakse – aga tööd teha ei viitsita.
Ajaloost on teada, et ilmeksimatuid pole. Ilmeksimatuks peab ennast ainult poolearuline hull. Mida siis arvata „ilmeksimatust“ meie Riigikogu koalitsioonis?
Kuidas saab Rahvas valida enda esindajaks inimest, kes kes EI KUULA Rahva ega ka vastaspoole argumente??? Meie parteide puhul saab. Aga kas nad (riigikogulased) on sellisel juhul meie (Rahva) esindajad?
Mina küll ei taha ennast esindama inimest – kes teisi ei kuula... Parteide selline esindamine on meil normaalne. Minu poolt valitud riigikogulane peaks ikkagi vastaspoolt kuulama... Aga minu poolt valitud riigikogulane ei kuula ISEGI OMA VALIJAT, rääkimata teistest. Milleks selline MINU ESINDAJA?
Sellist esindajat on tarvis parteile võimuvõitluses, mitte minule-Rahvale.
19.02.2011.a. Postimehes kirjutas Urmas Seaver
Riigikogu arutas eile Keskerakonna algatusel olulise tähtsusega riikliku küsimusena hinnatõusu mõju Eesti inimeste toimetulekule. Kuna hinnad hakkasid mullu pärast vahepealset väikest langemist taas tõusma, isegi ootamatult järsult, siis näib arutelu selle üle ju täiesti asjalikuna.
Kui riigikogulaste ees esineksid eksperdid ja räägiksid riigi võimalustest või võimetusest seda mõjutada ning teiste riikide kogemusest, oleks asjal jumet. Eks see ole meist igaüht tigedaks ajanud, et palgad nagu suurt ei kasva, aga hinnad küll. Kuid tegelikult kujunes eilsest arutelust ajaraiskamine.

Üks Keskerakonna põhireklaame märtsi alguses toimuvate parlamendivalimiste eel on «Aitab hinnatõusust». Seda sõnumit paiskasid avalikku ruumi keskpartei liidrite nägudega plakatid ja paiskavad edasi lehtedes ilmuvad valimisreklaamid.

On ju ilmselge, et hinnatõusu teema ülestõstmine riigikogus on osake Keskerakonna valimiskampaaniast. Eilnegi arutelu algas keskpartei esimehe (ilmselt eksperdina esinema kutsutud) Edgar Savisaare ägeda rünnakuga peaministri ja valitsusparteide vastu.

Koalitsioonierakondade saadikud kõndisid parlamendi saalist teema arutelu ajaks pea täies koosseisus minema, et keskpartei üritusel mitte osaleda. Keskerakondlased esitasid aga Savisaarele ning samuti sõna saanud keskparteilasele Arvo Sarapuule ridamisi küsimusi.

Peale nende oli esinema kutsutud veel põllumeeste keskliidu president Juhan Särgava ning majandusekspert, Savisaare kunagine majandusnõunik Heido Vitsur.....
See pole haruldane, kui Eesti rahvale tähtsaid otsuseid, arutelu nendel teemadel kuulab Toompea saalis alla 10 riigikogulase (nagu näiteks Eesti tervishoiu arengu programmi arutades). Kui Eestile tähtsaid asju arutab alla 10 inimese, otsustab aga Riigikogu (kes pole arutelust kuulnud ega huvitatud...). Milleks meile ÜLDSE SELLINE Riigikogu??? Milleks selliseid riigikogulasi VALIDA, kui nad hääletavad partei tagatoa arvamuse järgi ja rahvaga seob neid ainult – kuluhüvitiste saamise võimalus?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar