laupäev, 18. detsember 2010

Valitsejad valetavad

Kuna Riigikogu ja valisuse piir on üsna hägune ja Riigikogu on kujunenud valitsuse kummitempliks võiks neid edaspidi nimetada ühiselt VALITSEJATEKS. Muidugi erinevad koalitsiooni- ja opositsiooniparteide arvamus tugevasti, kuid otsustavaks on ikkagi nende koos vastuvõetud otsused. Mis siis, et koalitsioon sõidab teerulliga üle opositsiooni arvamusest – riigis jäävad kehtima ikkagi Riigikogu otsused-seadused, mis on ühiselt vastu võetud.
Näiteks: teavad nii opositsioon kui koalitsioon, et riiklik statistika riigi keskmise palga suhtes, penssionitest, Eesti elnike lahkumise suhtes Eestimaalt, andmed töötuse suhtes, tervishoiu küsimustes, vaesuse suhtes jne.... on tegelikust tõest väga kaugel – suures osas tõest väga kaugel - valeandmed - ometi baseerutakse teadlikult valeandmetel.
Kugi statistikat selle kohta ei peeta-avaldata, saavad alampalka ja alla selle umbes 70-75% töötajatest, Eesti keskmisele LÄHEDAST palka 15-20% töötajatest ja Eesti keskmist ületavat palka ca 5- 10%, kusjuures kõrgeimmad palgad ületavad alampalka ca 60x65 korda.
Miks sellist vale-statistikat peetakse?
Sellepärast, et valitsejad saaksid oma võhiklikkust, saamatust ja käpardilkkust näidata maailmale riigi juhtimisega hästi toime tulemisena. Maailm saab teada, et tänu valitsejate edukale riigi juhtimisel suureneb igal aastal meie elanike heaolu tunduvalt.
Reformierakond lubas enne valimisi maksuvaba reedeid, makse ei tõsteta... Tegelikkus on hoopis teistsugune. Käibemaksu ning aktsiisi tõsteti ja tõstetakse pidevalt ka inimese esmavajadustega kaupadele-teenustele (toasoojus, maagaas, autokütus). Igal aastal tõstetakse vee ja elektri hinda, kuigi igal aastal võetakse välja miljardite kroonide väärtuses kasumeid. Nende käibemaksude ja aktsiiside tõstmine suurendab kaupade-teenuste hindasid elanikkonnale (lõpus valitsejate saavutused aktsiiside-maksude tõstmisel-langetamisel).
Mille hind näitab pidevat languse tendentsi – see on keskmise- ja madalama sissetulekuga inimese elu hind. Riik kaitseb seadustega ja jälgib rohkem loomade elamis-olmetingimusi ning karistab nende rikkumiste eest. Inimeste elamistingimused riiki ei huvita. Riik lõpetas ka matusetoetuste väljamaksmise, mille tõttu ligi pool elnikkonnast on raskustes lähedaste matmisega ning ei suuda matusteks isegi kirstu osta („Õhtuleht“29.11. - Vaese aja matus: ise kaevame haua valmis, ise viime lahkunu kalmistule, peielauda ei tee.).
Rahandusminister Jürgen Ligi tegi EURO saabumise nimel palju kärpeid ning väitis. Et seoses EURO tulekuga kaupade hinnad ei tõuse. Kas ta oli tõesti nii rumal, et ei teadnud teiste EURO-le üleläinud riikide kogemusi? Kaupade hinnad ühtlustuvad teiste EURO-riikidega suurenemise suunas. Kas meie valitsejad ei tea, et hinnatase kaupadel kogu Euroopas võrdsustub, meie PALGAD JA PENSIONID on aga 3 - 10 KORDA madalamad kui teistes riikides.
Üldse jääb mulje, et Kogu riigi rahvas eksisteerib AINULT valitsejate ülalpidamiseks. Rahvas on segav faktor, kes sunnivad neid mõnikord liigutama, ehkki nad on end rahvast kapitaalselt isoleerunud.
Kuigi viimase 10-15 aasta jooksul on Eestist lahkunud ca 100 000 eestimaalast, ei häiri valitsejaid see, etettevalmistusi Eestist lahkumiseks on teinud meil veel 77 000 eestlast.
Valitsejad ei tunne muret-hoolt Eesti riigi ning Eesti rahva edasikestmise suhtes.

Kommentaar "Postimehest" kes minevikku ei mäleta,see...

19.12.2010 21:01
Senikaua,kuni riigis on juhtpositsioonil kamp endisi tippkommuniste,nimetades ennast isamaalasteks,reformariteks või kasvõi kesikuteks,ei juhtu siin midagi.Sm.Lang on oma elutöö teinud - kurjategijal on Eestis hea ja muretu elu.kuniks on prioriteedid paadunud pätt,laisk politseinik ja süüdimatu poliitik jääb üle ainult kaasa tunda nendele kodanikele,kes oma valiku tegemisel on lähtunud kainest mõistusest mitte aidata võimule selliseid poliitikuid.
Peep Aru kunagine Viljandi EKP rajoonikomitee sekretär,Harry Õunapuu kunagine EKP Rapla rajoonikomitee sekretär, A Ansip Tartu rajoonikomitee sekretär, Mait Klaassen kunagine Valga rajoonikomitee sekretär, Tarmo Mänd kunagine Hiiumaa EKP rajoonikomitee sekretär. See refide rida saaks veelgi jätkuda,see on kompartei teerull mis praegu järjekordselt rahva tahtest ja soovidest üle veereb,kas tõesti ei saa sellest kommuhullusest siinmail kunagi enam lahti?
Ainult keskerakonnas pidid ju olema vanad kommunistid,ülejäänud erakondades ju kõik" õilsad eesti asja eest väljas" tegelased-või olen ma järjrkordselt millestki valesti aru saanud? Ehk aitab keegi targem selgitada,miks on keskerakond eesti inimesele halvem variant,kui seda on praegune teerulli meetodit kasutav ja hetkeks juba eesti küllalt kehvasse olukorda juhtinud võimladvik(kus samamoodi puha endised kommunistid)?
Ega olegi halvem loomulikult,refis on 100% endine kompartei kaadrikoosseis ehk kommumaffia.Kes kontrollib eesti panka- Lipstok ,justiitssüsteemi- Lang, kohtusüsteemi riigikohtu juht M Rask jne jne. Samuti kontrollib see seltskond kogu avalikku meediat,küsimus on võimus ja kompartei ei ole oma võimu kunagi käest andnud. Keskis ja irl s on väikesed kommukalad. Keski võim ilmselt lõpetaks selle kommumaffia võimu suuresti,siit ka see häda ja oht ja rahva umbluutamine vene ja muu pulaga!
Meie elu,on üle 50.aasta kommunistid juhtinud ja teevad seda senini edasi.Viimased aastad,lausa eestimaalaste kiitval nõusolekul.Kommarid pole kunagi rahva heaolu eest seisnud,olgugi,et loosungid,olid vastupidised.Ansip ja tema jüngrid,laulavad kooris vanu laule edasi.
Ennem ENSVL hümni järgi,nüüd on laulusõnad erinevad,aga viis on sama.

Delfi Kommentaariumis ilmunud - Valitsejate senised "saavutused“
1) Lõpetati pensionide kojukanne.
2) Peatati pensioni II samba riigi poolsed maksed.
3) Tõsteti rahva arvamusega mittearvestamata pensioniiga.
4) Hakkas kehtima omaosalus hooldusravis kuni 3000 krooni kuus.
5) Vähendati oluliselt haigushüvitisi.
6) Kaotati matusetoetus ja tõsteti matuseteenuste käibemaks 5% → 9%.
7) Vähendati kohalike omavalitsuste tulubaasi, mis muuhulgas piirab nende võimalusi hättasattunute aitamisel.
8) Suletakse kohalikke postkontoreid ning vähendatakse ühistranspordiliine.
9) Tõsteti käibemaks 18% → 20%, mis lööb valusalt pensionäri rahakoti pihta.
10) Toasooja käibemaks tõsteti 5% → 20%, mis lööb valusalt pensionäri rahakoti pihta.
11) Tõsteti maagaasi aktsiis 1000m³ 0 kroonilt → 367 kroonile, mis lööb valusalt pensionäri rahakoti pihta.
12) Tõsteti elektriaktsiis 1MHh 0 kroonilt → 70 kroonile, mis lööb valusalt pensionäri rahakoti pihta.
13) Tõsteti raamatute ja õpikute käibemaks 5% → 9%.
14) Tõsteti kontsertide, spordiürituste, etenduste, muuseumide ja kinopiletite käibemaks 5% → 18%.
15) Bensiiniaktsiis on võrreldes 2008. aastaga tõusnud 20%, mis omakorda on kergitanud kõiki hindasid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar