teisipäev, 7. detsember 2010

Parteid EI TAHA aru saada

Millest meie parteid aru EI TAHA saada.
Siin ei saa küll rääkida 100%-st parteidest, kuid paraku peab tegema arvamuse parteidest, kes on viimase 10-15 aasta jooksul moodustanud Riigikogu – nende tegemistest. Parteides üksikuid vastuarvamusi üldsuunale ehk on esitatud, kuid need on jäänud hüüdjaks hääleks kõrbes ja pole pälvinud üldsuse tähelepanu.
Siin peab arvestama ka sellega, et meie juhtivate parteide tagatubasid juhivad ja määravad meie parteide põhisuunad endise NLKP ideoloogid-kasvandikud. Reformierakonnas Siim Kallas, Andrus Ansip, Rein Lang..., IRL-s Mart Laar,Ene Ergma, Ain Aaviksoo. Keskerakonnas Edgar Savisaar, Ain Seppik.... Nende parteide liikmetest on viimastel aastatel koosnenud ca 85-90% Riigikogust, ehk VALDAV OSA seadusandlikust kogust. Seoses sellega ka ligi 100% Valitsustest.
Eksimine-eksitused on inimlikud kui neid juhtub harva. Kui neid teevad aga paljud inimesed aastate vältel, siis ei saa seda enam eksituseks nimetada. Siis on tegemist juba sihikindla süsteemiga, mida juhivad.... kes?parteide tagatoad?
Paar korda võib selgitada arusaamatuse-rumalusega, aga meie Riigikogu puhul ei saa olla tegemist juhusliku rumalusega, vaid sihikindla tegevusega, mille eesmärgiks on hoopis muu kui Riigi ja Rahva teenimine.
Millest siis meie valitsevad parteid EI TAHA ARU SAADA?
1. Riik ei ole loodud parteide/parteilaste teenimiseks ja rikastamiseks. Parteid on tehtud Riigi ja Rahva teenimiseks. NSVL ajal teenis rikas riik NLKP Poliitbürood. Eesti on väike ning ei suuda Rahva arvelt täielikult ülel pidada ning varaliselt rikastada meie parteide tagatubade ja Riigikogu/Valitsuse nõudmisi.
2. Riigikogu pole mitte poliitiliste ärplemiste tander, kus tümitatakse vastaspoliitikuid, vaid koht, kus TEHAKSE TÖÖD Riigi ja Rahva hüvanguks.
3. Riigikogulane ja Valitsuse liige pole auamet, kus võetakse vastu raha ainult sinna kuulumise eest või mõttetu suupruukimise eest (nagu „Ministrite näidisvastused“ http://leopall.blogspot.com/2010/10/meie-poliitikud.html ) või kuluhüvitisi „valijatega“ (oma pere ja sugulastega) kohtumiste eest
4. Parteide eliit (Riigikogu/Valitsus) peab endile selgeks tegema, et Riiki ja Rahvast ei vii edasi mitte nende poliitilised otsused, vaid arukas ja kokkuhoidlik majandamine. Selleks on vajalik ühine tegevus ja kuulata tuleb tarkade inimeste nõuandeid – mitte ignoreerida neid nagu siiani on tehtud. Poliitikud võivad küll universaalsed olla, kuid erialaspetsialistid teavad rohkem ning oskavad head nõu anda. Teie senised nõunikud võivad poliitiliste nõunikena head olla, kuid nõunikena PEAVAD olema spetsialistid, kes seda ala tunnevad.
5. Rahva liikmed üksikult võetuna ei pruugi teist targemad olla, kuid kogumis võetuna annavad nad head nõu. Riigikogulase/ministri EGO peab tagasi astuma asjaliku-hea nõuande ees.
6. Peamine on see, et riigikogulased tegutseksid meie Riigi ja Rahva hüvanguks, mitte aga parteide tagatubade kuulekate nupulevajutajatena (kellena senised riigikogulased siiani Riigikogus tegevad on).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar