reede, 3. detsember 2010

Broilerismi tagamaad

Kaks broilerit on juba ametlikult teatanud oma stardist ning peagi järgneb veel parv pettur-broilereid. Kust on pärit see väärastunud tava, et peetakse heaks tavaks juhtpoliitikute kandideerimine igale kohale kolkaküla volikogust Toompea peldiku Peapresidendini? See on meie juhtparteilaste poolt üle toodud NLKP heade tavade hulgast – nii nagu ka paljud teised tavad (näiteks – kõikvõimsus, telefoniõigus, lipitsemine, ahnus...).
Kui NSVL ajal startisid valimised ning hakati üles seadma saadikukandidaate – oli kohustuslikus korras alates kõige madalamast külanõukogust Kremlini välja esitada saadikukandidaadiks - meie suur juht ja õpetaja isiklikult Leonid Iljits Brezhnev ja meie NLKP Poliitbüroo kollektiiv-kandidaadina. See näitas meie partei ja rahva vääramatut ühtsust!!
Nüüd on meil mitu parteid – seda rohkem on meil suuri juhte ja õpetajaid, isakesi M.Laar, A.Ansip, E.Savisaar...., ja nende poliitbüroosid. Seda suurem on meil ka parteide ja rahva ühtsus. Kuigi meie suured juhid-õpetajad-isakesed Toompeal on rahvast sama kaugel kui Moskvas olnud isakesed.
Kahe partei poliitbüroo kaks liiget on kandideerimisest juba teatanud.
Ojuland juba ütles, et nädalas on ta kolm päeva Brüsselis (t,k,n), kaks päeva Riigikogus (e,r) ja kaks päeva koduvallas kohtu valijatega (l,p). Ilmselt on sama graafik ka Vilja Toomastil ja teistel Eesti saadikutel Brüsselis. Siis lähevad kõik rahad vähemalt õigesse kohta: Brüsseli tasud koos igatsustasudega; Riigikogu tasud koos hüvitistega –valijatega kohtumise tasud... Küsitav on vaid see –kas nad kandideerivad ka Toompea uksehoidjate kohale/palgale.
Estonian Air peab siis nende asendamate geeniuste Brüsselist Tallinnasse transportimiseks lendamapanema eraldi lennuki.
Tulebmeelde laul: Suur Ojuland (Suur Vilja) ta oli üllas,
Nii hoolitsev tark ja hea
Meid lapsi võtaks ta sülle,
Meid lapsi võtaks ta sülle
Ja silitaks hellalt pead...
Või oleks õigem...... Ja virutaks vastu pead!
Küll on hea, et meil on veel selliseid tagasihoidlikke, omakasupüüdmatuid, ennastohverdavaid, kõikeoskavaid universaal ööpäevaringselt peaaegu tasuta töötavaid inimes.
Parteijuhtkondade hulgas pole need kaks muidugi ainukesed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar