kolmapäev, 14. märts 2012

Eesti 94 areng... 4 Riigikogu 5 A

Eesti 94 areng 5 Riigikogu A
Meie Valitsuse moodustab Riigikogu ja tavaliselt tehakse seda Riigikogu baasil – seega eristada Valitsuse liikmete tegevust-omadusi riigikogulaste endi omaduste poolest pole mõtet, ehki funktsioonide täitmise osas on mõningaid erinevusi. Riigikogu on seadusandlik kogu – Valitsus aga täidesaatev organ.
Peab tõdema, et Riigikogu koostatakse parteide nimekirjade alusel parteikandidaatidest – kelle poolt Parteid lubavad valijaid hääletada. Valijate poolt antud hääled on määravad ainult isikumandaadi saanud kandidaatide puhul – siiani 10-15% igas Riigikogus. Ülejäänud 85-90% riigikogulastest saavad Riigikokku Partei nimekirjade järjekorranumbri alusel – seega vähemalt 85% riigikogulastest on sõltuvad oma Partei juhtkonnast (nimekirja järjekorra kehtestajad). Kui oleks isikuvalimised või kombinatsioon partei/isikuvalimised – siis oleks Riigikogu koosseis hoopis teine. Praeguse seisuga koosneb Parteide Esinduskogu õle 70% ballastist, kelle ülesandeks on massilisuse saavutamine – mitte kvaliteet. See kajastub ka Esinduskogu (RK) töö näitajates.
Rahvaga ei seo riigikogulasi mitte miski – peale selle, et Rahvas maksab neile palka ja hüvitisi ja Rahvas on KOHUSTATUD täitma Parteide esinduse poolt kehtestatud seadusi. Isegi Põhiseadus ei kohusta riigikogulasi arvestama valijate arvamusega.
SEEGA - RIIGIKOGU ON PARTEIDE ESINDUSKOGU, MIS TEGUTSEB OMA PARTEIDE HUVIDES ega SÕLTU OMA VALIJATEST.
Edaspidi oma tekstis kasutan Riigikogu asemel - PE (e. Parteide esinduskogu)
Vastavalt sellele Partei Esinduskogu liikmed ka tegutsevad. Nad hoolitsevad Parteide ja parteilaste huvide eest, Riigi ja Rahva huvide eest aga mitte, sest selleks Põhiseadus neid EI KOHUSTA. Nad käituvad priiskavalt, ebamajanduslikult ning kulutavad nii palju kui võimalik. Miks? Nad ei kuluta ju oma, vaid Rahva raha ja seda võivad nad ise võtta nii palju kui tahavad näited – hüvitised, DASA…lähitulevikus ka nn. riigikogulaste ABID)
Parteide esinduskogu liikmed ei vastuta oma tegude eest mitte kellegi ees – välja arvatud oma Partei juhtkond – VAATAMATA SELLELE- mitu miljardit nad Riigile-Rahvale kahju tekitavad. Näiteks TK” Ookean” laevastiku mahaärimine, Eesti Raudtee müük-tagasiostmine, suhkrutrahv…(siin blogis - Poliitilisest vastutusest, Poliitikud – masumeistrid, Kerjuse mentaliteet...)
Huvitaval kombel muutuvad valdav enamus Parteide Esindusorganisse (RK) suunatud-sattunud (mitte Rahva poolt valitud) JUMALUSTEKS – kes teavad kõike, on targad igal elualal, neile ei kehti palju seadusi, on lubatud kordades rohkem kui tavainimestele (kasvõi – tööd tegemata – ainult nime, või nimekirjas olemise eest raha saada). Ka igapäevaseid kulutusi ei sobi neil ise kanda (autoliising, autokütusekulud, telefon…). Palka saadakse ka tööluuside eest, teise töökoha kulutused kanda Riigikogu tööarvele, turismireisid Riigi arvel…). Väga paljudel juhtudest kasutatakse seadusest möödahiilimiseks JOKK süsteeme.
Kummaline on see, et paljud inimesed - kellest oled varem lugu pidanud kui targast, töökast, sõbralikust ja meeldivast inimest – kes - sattunud Parteide Esindusorganisse on tegelikult muutuvad (või olid ka varem?) enesekesksd, ahned, teistega mittearvestavad, kõigist teistest ennast kõrgelt üle olevad isikud – kellele kõik on lubatud, samas RAHVAST RUMALAKS LUMPENIKS PIDAVAD (Rein Lumpenite kuningas - Langi lemmikväide). Lumpen-Lang on seda korduvalt avalikult kinnitanud ja pean seda TEMA puhul sellist ülbitsemist kui ebanormaalse inimese puhul normaalseks.
Aga Enn Eesma ja Raivo Järvi puhul pidasin neid TV esinemiste puhul kenadeks – erudeeritus inimesteks… Kahjuks eksisin. Kui nad hakkasid meie GEENIUSTENA NÕUDMA kullast WC-paberit Rahva arvelt –langesid nad minu silmis Lumpen-Langi tasemele.
Tundsin alati Rõõmu Erkki Noole sportlikest saavutustest – hiljem ilmus aga poliitik NOOL… siis selgus kahjuks, et Nool oli trennis – kui jumal maapeal mõistust jagas.
Igasugused koorijuhid, sportlased, lauljad, astrofüüsikud, tsirkuseartistid, ELUKUTSELT riigikogulased (nagu näitab kandideerijatest ligi 50% ankeetidest) –kuigi ei tea – KUS SELLIST AMETIT õpitakse (poliit-tagatoa parkettide-diivanitel???). Need on meie elu üle otsustajad ja elu edasiviijad???
Kas sellepärast polegi mitte I Eesti 1918-1940.a. saavutused (II Eesti kahjuks) tõesti SAAVUTUSED – mitte Ansipi vale retoorika II EESTI EDUST???
ÜKSNES K U L L A V A R U V A H E on 11 tonni, kuna nüüdpeaks olema meil juba 22-tonnine kullavaru - aga on ainult 200 kilo kulda!!!
http://leopall.blogspot.com/2012/03/eesti-94-areng-4-riigikogu-5.html
http://leopall.blogspot.com/2012/03/eesti-94-areng-3-riigikogu.html
http://leopall.blogstispot.com/2012/03/eesti-94-mnjah-1.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar