laupäev, 17. märts 2012

Eesti 94 areng... 4 Riigikogu 5 C

Eesti 94 areng… Riigikogu 5C
Parteide Esinduskogust (RK) võiks öelda kokkuvõtteks – see kooslus ei teeni Riigi ega Rahva huvisid, vaid sellise komplekteerimise tulemusena – on loodud Parteide ja parteilaste elu parandamiseks Rahva arvel. Suure osa ajast kasutavad PE liikmed parteidevahelisele võimuvõitlusele, koalitsioon ei arvesta opositsiooni arvamusega ega püüagi kompromissi saavutada. Parteid tegelevad rohkem omavahelise moraalitu mudamaadlusega – selle tõttu on PE (RK) tulemuste kvaliteet madal. Selle üheks põhjuseks on muidugi see, et valdav enamus Parteide Esinduskogu liikmete koosseisust on madala kvaliteediga ja ei mõtle mitte riigimeestena – vaid Partei liikmetena Parteide/parteilaste huvide-rikkuse eest. Parteid on riskivabad kasumlikud äriühingud, mitte MTÜ-d. http://leopall.blogspot.com/2010/08/partei-on-kasulik-ariuhing.html .
Igal aastal viiakse läbi kümneid erinevaid uuringuid Parteide populaarsuse, Riigikogu usaldusreitimgu, ametkondade usaldusväärsuse kohta jne… Nüüd eraldati Parteidele Demokraatia uurimiseks (DASA programm) 900 000 EUR’i (teadmata – mis on Demokraatia – peetaks meid demokraatlikuks riigiks). Selle asemel võiks selle PARSA (vormiliselt küll DASA) rahaga tellida uurimistöö teemal -Kuidas arendada meie majandust; -millised on meil perspektiivikad arengusuunad; -kuidas ja millega on meil perspektiivikas väljuda maailmaturule; -kuidas ökonoomselt majandada, või – Teed-võimalused Rahva heaolu parendamiseks jne… Aga ilmselt meie Riigikogu see ei huvita. Parteide poolt viljeldav Hundimoraal, Kasuahnus ja Rahvaga mittearvestamine paistab igalt poolt välja. Kahjuks ei oska või ei taha meie riigikogulased säästlikult elada, vaid pillavad rahva raha igasugustele pompöössetele projektidele, ökonoomsus, majanduslikkus on riigikogulastele võõras omadus. Kokku hoitakse AINULT Rahva vaesema elanikkonna arvelt – seda ka majanduslikus raskustes oleva Masu ajal.
Riigikogu poolt on uuesti tõstatamisel (Heiki Sibula esinemine ajakirjanduses) riigikogulastele abiliste palkamine. See on siis veel lisaks 101 kõrgepalgalist abilist. Riigikogulased olla tööga ülekoormatud. Samas on Riigikogus istungite pikkus TIHTI kestvusega 10 minutit kuni pool tund. Riigikogu saal on enamasti saadikutest pool-tühi. Ei usu, et Riigikogu kehvad töötulemused on seotud nende ülekoormatusega. Ka praegu on neil kuhjaga nõunikke – kui tööd on palju, MILLEKS neile siis POLIITILISI NÕUNIKKE?? Riigikogulased valivad ABID ise oma äranägemise järgi – selle – kelle nad ise tahavad. Riigikogulase UHKUS EI LUBA abiliseks palgata ENDAST TARGEMAT abilist. Tekib küsimus- kas KAKS (pehmelt öeldes) MITTETARKA ikka annavad KOKKU ÜHE TARGA? Kas abide palkamisega paraneb Riigikogukvaliteet? Kulutused suurenevad küll, aga töötulemused? – vaevalt.
Üldreeglina Rahvas – eriti kasvav põlvkond – seavad tihti eeskujuks oma Riigi Juhid, kuna nad peaksid olema eeskujuks kogu Rahvale.
Seoses sellega on meie riigijuhtide EESKUJU meie noorte kasvavale põlvkonnale pigem kahjuliku mõjuga. Eetikapuudus, moraalitus, laste, abitute, haigete ja vanadega mittearvestamine – pigem põlglik ja halvustav suhtumine nendesse on meie Parteide Esinduskogu poolt reegel – mitte erand.
Kas meie tahaksime, et meie lastest kasvaksid hoolimatud. Ebaeetilised kehva töö tegijad?
Riigikogu (Parteide Esinduskogu) nn. Töö ei jäta küll head muljet ega saa kiita ka nende töö tulemusi. Nemad moodustavad meil ju Valitsuse. Kas Valitsuse tegevus meid rahuldab? Kas Valitsuse töö on edukas?
Selle üle tuleb ka mõelda.

leopall.blogspot.com
Meie eetikast ja Moraalist
http://leopall.blogspot.com/2010/01/eetikast-ja-moraalist.html
mEID VALITSEVAD Ufo-naudid http://leopall.blogspot.com/2012/01/meid-valitsevad-ufonaudid.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar