kolmapäev, 19. jaanuar 2011

Võitlus mammona pärast

Kas uskuda seda, et näitseks Robert Antropov, Mark Soosaar. Dagmar Matiisen (endine-tulevane riigikogulane??, Juku Raid, Mart Viisitamm(viimane RK kandidaadina) või mõni muu teise erakonna sees või üksikkandidaadina Riigikokku kandideerija kandideerib ideoloogilistel kaalutlustel Eesti elu parandajana meie Riigikokku. Kas teised riigikogulased ei suuda – taha eestlaste elu parandada? Nemad suudavad seda paremini teha – selle pärast kandideerivad nad Riigikokku seni võõraste parteide liikmete (eraisikuna – eraldi oma partei nimekirjast) nimekirjas. Ükskõik - kellega ja kuidas - peaasi - Riigikokku!
Kas tõesti on asi selles, et üksikud parteilased - RAHVA HUVISE EEST VÕITLEJAD lükati Riigikogu valimiste protsessis oma parteide poolt kõrvale ja eelistati vabadusvõitlejate asemel poliirbroilereid?
Aga huvitav. Kus nad olid varem Riigikogus olemise ajal? Mark Soosaarest oli kuulda kultuuri-, muinsuskaitse eest võitlejana.... Robert Antropov? Matiisen ja Raid(ei olnud RK-s), Viisitamm oli Pärnu linnapea. Nüüd järsku ilmnesid juhiomadused ning suur tahe RAHVA-RIIGI heaks midagi suurt ära teha.
Aga kes neist olid põlisrahva, vaesema klassi (allpool vaesuse piiri ja vaesuse piiril elab enamus rahvast) huvide eest võitlejana?? Kes võitles tööpuuduse ja eestlaste kodumaalt lahkumise vastu? Kes tegeles Eesti rahva ja riigi säilimise eest? Ei mäleta ÜHETEGI neist. Kas teie mäletate? Mul võib olla halb mälu.
Pigem arvan seda, et riigikogulastel oli mugav elu. Töökohal ei pea käima – palk (segi väga hea) jookseb ikkagi, tasuta reisid ümber kogu maailma, oma pereliikmetega (valijatega) kohtumise eest saab rahva arvel tasutud. Autoliisingu tasub rahvas, telefonimaksud tasub rahvas,...
Pole ju mõtet sellisest kohast loobuda. Sellest ka need rabelemised võimaluse eest pääseda Riigikokku, kus ei pea kohal käima, palks jooksed automaatselt, ka lisasoodustused (autoliising, telefon, valijatega kohtumise tasu, tasuta reisid ümber maailma,...) – milleks sellistest hüvedest loobuda? Oma heaolu eest peab võitlema!
Antropov, Soosaar, Raid ja Matiisen pole ainukesed selliste hüvede poole pürgijad. Miks TRÜGITAKSE Riigikokku? Ideelisusest? Aated?? Mure pole mitte hoolitsemises riigi ja rahva saatuse pärast, vaid hool endi lihtsa ja tulusa rahateenimise pärast. Rahvas-riik on kõrvalnähe, peaasi, et oma kauka paisuks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar