laupäev, 22. jaanuar 2011

Peasekretäri magus vale

Väga mõjus ja mõnus on valimisvõitluse alguses teatada oma partei suurtest ja tähtsatest saavutustest –millest teised parteid võivad ainult unistada. Eriti veel siis, kui see saavutus on pika aja järel nig rahva ja riigi kestmiseks oluline. Mis saab veelmõjusamat olle kui meie pisikese rahva edasikestmine ning rahva arvukuse suurenemine.
21.01.011.a.“Postimehes“ kiidab Reformieakonna peaseksretär meie parempoolsete lipulaeva (Reformierakonda). Michael - – Reformierakond on kandnud äärmustesse kaldumata vastutust Eesti tuleviku eest pikalt ja koos partnerite ning koos Eesti rahvaga on meil ette näidata palju õnnestumisi. «Positiivne iive üle 20 aasta on suur rõõm, nagu on kõigi ühise pingutuse tulemus eurotsooni pääs.» Ilus ja positiivne reklaam Reformierakonnale tema positiivsetest saavutustest valimisvõitluses.
Samas lehes kolm artiklit ülesse on artikkel pealkirjaga: Loomulik iive oli mullu napilt negatiivne . Selles on kirjas: „Esialgsetel andmetel registreeriti 2010. aastal Eestis sünde viie võrra vähem kui surmasid. Eesti rahvaarv 1. jaanuaril 2011 oli esialgsel hinnangul 1 340 100, teatab statistikaamet...“ Kuidas aru saada väitest, et Eesti rahvaarv oli „ 1. jaanuaril 2011 oli esialgsel hinnangul 1 340 100, teatab statistikaamet...“ Mina saan aru nii, et tegemist on VÄGA KAUDSE HINNANGUGA, mitte täpsete andmetega. Pealegi kuidas saab iive olla positiivne, kui sündisid oli vähem kui surmasid? Pikas perspektiivis pole iive positiivne isegi siis kui sünde oleks sama palju kui surmasid, sest kahjuks mitte kõik sündinud ei ela isegi täiskasvanuks saamiseni. Meie rahvaarvu taastootmisest on asi väga kaugel. Peasekretär ei maini seda, et eestlasi lahkub Eestist väge palju, palju rohkem kui asemele tuleb uus-migrante. See, et Aafrikast, Iraanist. Iraagist, Hiinast tuli juurde uusi immigrante rohkem kui eestlasi lahkus välismaale – see ei mõjuta meie rahva iivet?
Ka selles saavutuses on suur osa Reformierakonnal
Samast statistika-artiklist saab lugeda:“2010. aastal registreeriti 15 842 sündi, see on 79 sündi rohkem kui 2009. aastal. Surmasid registreeriti 15 847, mis on 234 võrra vähem kui aasta varem...“ Sündis küll 79 last rohkem, kuid vanureid jäi elama 234 kauem. Kas see 155 rohkem ellujäänud vanurit annab aluse mõelda positiivsest iibest?
Meil on küll mitu erinevat statistikat,mis annavad mitust moodi väänata... Kuid väita iibe kasvu siis kui sünde on vähem kui surmasid – pole õige.
Kas lugeda partei peasekretäri väidet positiivse iibe suhtes tema valeks või lihtsalt lubatud valimispropagandaks?
Valimised ja valimispropaganda....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar