esmaspäev, 17. jaanuar 2011

Valimisvõitluse tormiline algus

Valimisperiood algas väga tormiliselt. Peaminister Ansip süimas ja tegi maha oma peamist konkurenti Edgar Savisaart. Temaga ühinesid paljud poliitikud. Vene mõjuagent E.Savisaar sai sauna ka president Ilveselt ning temalt kaude isegi poliitikaga tegelemise keelu (http://leopall.blogspot.com/2010/12/ansip-savisaare-ebaeetilisusest.html . Keskerakond tegi ise oma „tõekomisjoni“, mis ei kinnitanud Edgar Savisaare süüd. Süüdistusi-õigustusi vahendati ajakirjanduse vahendusel paar nädalat ja asi pikkamisi vaibus. Ometi ise juhtusin kogemata üsna asjaliku Kapo komisjoni ettekande analüüsile, mis seab kahtluse alla Kapo ettekande tõepärasuse (siin see on http://renetoomse.blogspot.com/). Analüüs on kaunis põhjalik ja argumenteeritud. See analüüs pigemkinnitab seda, et Kapo kisi reformikate poolt valimisvõitlusesse – mis on peaministri poolt üsna lubamatu tegu.
Mupo juhi Kaimo Järviku skandaali järel (altkäemaks kohtutäiturilt) pani imestama justiitsminister Rein Langi vihane sõnavõtt Mupo vastu. Imestamapani see, etMupo tegutseb Tallinnas jubakolmaastat. Neil on oma vorm, vilkuritega autod, oma ülesanded, nimijuba üle 3 aasta.Siis aga teeb justiitsminister avastuse – MIKS Munitsipaalpolitsei nimes on sõna „POLITSEI“, miks nad kannavad VORMIriietust, miks neil on VILKUREID omavad autod, neile piisab KOERA KAKA kontrollimisest... jne. Tundub, nagu justiitsminister elaks pilvedes, eiloelehti ega käi Tallinna tänavatel. Kolm aastatpolnud probleeme, kuid – NÜÜD ju valimised tulemas ja Mupo on ju KESKI (Tallinnas) – reformi pearivaali organisatsioon. Rein Lang(reformikas) peab aga poliitiliste vastastega võitlema.
Nüüd esitasid erakonnad oma valimisnimekirjad, kus ei puudu ka traditsioonilised häälepüüdjad ja peibutuspardid. Erinevusi vanadest nimekirjadest on muidugi üpris palju. Avaldati ka parteide valimisprogrammid, mis on enamasti populistlikud ja kutsuvad hääletama oma partei poolt. Kui tõsiseltvõetavad need programmid on –see jääb pigem parteide endi südametunnistusele.
Kahju on sellest, et meie ajakirjandus ei kajasta olukorda kuigi objektiivselt, vaid on tugevasti kallutatud valitseva koalitsiooni poole.
Oodata on kindlasti valimisaktiivsuse tõusu ning kompromissitut valimisvõitlust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar