reede, 22. oktoober 2010

Eesti riigi edu jätk 2

Parteid peaksid kõigepealt omavahelisi suhteid korrigeerima. Praegu käib Riigikogus pime, kompromissitu võimuvõitlus, kusjuures võitlevad koalisiooniparteid opositsiooniparteidega, ja võitlus käib poriloopimisena nimelt võimu pärast. Head ja kasulikud ideed-seadused ei lähe läbi ainult sellepärast, et selle esitas koalitsioon või vastupidi. Pole lootust parteide konstruktiivse koostöö või kompromissi peale. Juba see näitab, et rahva olukord ei tähenda parteidele midagi.
Riigikogulasi üksikult vaadates tunduvad nad üpris tavalised inimesed olevat oma puuduste ja voorustega. Seal on rida toredaid ja tarku isiksusi. Parteid on nad tõstnud jumalustena Olymposele e. Toompeale. Olles-esindades parteid või olles Riigikogus – muutuvad need isikud tugevasti halvemuse poole. Nende kõned on küll viisakusega pikitud, kuid käituvad pigem ahne röövlibande liikmena vastaspartei ning rahva suhtes. Targad-toredad isiksused Riigikogus on allutatud parteide (tagatubade) diktaadile ning parteididtsipliin nõuab sellele allumist. Kuna suur osa Riigikogust koosneb nupulevajutajates ja kõik alluvad parteijuhtkonnale –ongi praegune Riigikogu sisuliselt töövõimetu, õigemini - heaks konstruktiivseks tööks teistega– töövõimetu parteide esindusorgan.
Riigikogus on igal parteil 2-3 „juhtoinast“, kes on tihedalt seotud partei tagatoaga, kes jälgivad, et ülejäänud hall mass riigikogulastest vajutaks seda värvi nuppu, mida otsustas partei „tagatuba“. Seda näitas kõige illmekamalt eelmine presidendi valimine. ÜKSKI PARTEI LIIGE ei saanud hääletada oma isikliku arvamuse kohaselt. KÕIK hääletsid partei tagatoa tahtmise järgi (seda näitas hääletustulemus – mitu korda fifti/fifti). Ükski riigikogulane-parteiliige EI TOHI hääletada oma isikliku arvamuse põhjal, kui see erineb partei juhtkonna arvamusest. Valija arvamusega riigikogulane arvestama EI PEA juba PS prg. 62 järgi - riigikogulane pole seotud valijate arvamusega ega vastuta valijate ees.
Kas pole hämmastav, et KÕIGI riigikogulaste arvamus hääletamisel LANGEB ALATI ABSOLUUTSELT KOKKU OMA PARTEI TAGATOA ARVAMUSEGA? ÜHELGI 101-st riigikogulasest-parteiliikmest pole eriarvamusi oma partei tagatoaga.
Läbi lähevad ka parteide tagatubade ekslikud-võhiklikud arvamused Riigikogus. Sellepärast, et – riigikogulased parteide liikmed on KOHUSTATUD hääletama oma tagatubade otsuste järgi. Partei lihtliikmed-riigikoogulased ei pruugi teada, et partei tagatuba on võib-olla ÄRA OSTETUD ärimeeste poolt. Näiteks „rohelise enerrgia“ soodustused või seadusemuudatus Toomas Tamme heaks.
Miks reformikad saavad nii palju hääli ja neil on nii palju kohti Riigikogus?
Reformierakond on peaaegu ainuke partei meie riigis, kes hoolitseb rikaste ja ilusate eest ega hooli alla keskmise teenistusega elanikkonna murede eest. Nii ei jää rikastel muud võimalust – kui hääletada reformikate eest, kuna teised parteid võivad rikaste poolt vaeste arvel saadavaid hüvesid kärpida.
Lisaks rikastele hääletavad reformikate eest ka isikud, kes tahavad rikkaks saada ja isikud, kes pooldavad võitjad, lootes võitjalt saada väärikalt tasustatud ametikohta. IRL on samuti rikaste huvide eest seisev partei, kuid kuna partei nimetus sisaldab sõna Isamaa – siis paljud arvavad, et partei seisab vahel ka rahvuslike huvide eest (mitte ainult rikaste eest)- kahjuks nii see pole.
Keskmise sissetulekuga ja vaesemad valijad? Neil on võimalus valida ja hääletada mitme partei vahel: Sotsedmid, Keskerakond, Rahvaliit, Rohelised ja väikeparteid, mille eest veendumuse tõttu ka hääletatakse.
Rikastel on valida ühe partei vahel, keskmikel ja vaestel 5-7 partei vahel (millega jaotuvad ka hääled ja Riigikogu kohad). Sellepärast ongi Reformikate toetus nii suur võrreldes teiste parteidega. Rikkad hääletavad 1 partei eest, vaesemate hääled jagunevad 7-8 partei vahel ja seetõttu mõni partei ei ületa isegi valimiskünnist jatuhanded valijate hääled jooksevad tühja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar