teisipäev, 15. juuni 2010

SaO - ERSP-2

ERSP arvutid 2
Järgmisel tööpäeval peale valvuri ülekuulamist helistasin Mustamäe Kiirabihaiglasse doktor I.T-le, kes oli valvurilt vereanalüüsi võtnud. Selgitasin temale, et meie tahaksime kriminaalasja raames ka teha samast vereproovist analüüsi. Doktor I.T (ERSP liige) ütles, et nad miilitsat ei usalda ning teevad analüüsi ise. Ütlesin, et nende analüüs pole ametlik ega ole kriminaalasjas tõendiks. Analüüsi peab tegema seaduse kohaselt Kohtuekspertiisi Büroo Ekspert. Teeme vereproovist kumbki omaanalüüsi, kuna verd selleks jätkub. Doktor I.T nõustuski minuga vereproovi jagama.
Sõitsin Mustamäe haiglasse vereproovi järgi. Eelnevalt kirjutasin ka ekspertiisi määruse valmis, et tagasiteel anda Kohtuekspertiisi Büroosse nii veri ekspertiisiks kui ka ekspertiisi määrus.
Doktor I.T selgitas, et haigla verekeskus on niivõrd desinfitseeritudja batsillivaba, et võõrad sinna siseneda ei tohi (kaasaarvatud miilitsauurija). Tema paneb ise 10-ml-sse vereplasma pudelisse ½ vereproovist ja annab selle mulle ekspertiisi jaoks. Temaga läks kaasa ka med.õde, kelle märkisin võetuse protokolli manukaks.
Mõne aja pärasttulid nad tagasi.Dr. I.T andis mulle tumepruuni värvi paksust klaasist vereplasma pudeli (läbimõõduga umbes 1 sm), millel ümber paberisilt. Kleepisinümber sildi veel paberi koosvereproovi andmetega, manukate andmetega ja minu ning Dr.I:T allkirjaga. Tagasiteel sõitsin Ekspertiisist läbi, kuhu andsin nii pudeli kuika määruse. Jõudsin töökohta tagasi ja jõudsin olla seal vaevalt 15 minutit kui helistati ekspertiisist: “Kuulge seltsimees major, mis nalja te teete?“. Mina- „Mis nalja. mille viga?“ Ekspertiisist – „Te tõite ju meile koos määrusega ilma vereta tühja vereplasma pudeli... ekspertiisi ei saa teha“
Toho-tonti. Kui pudelisse sisse ei näe – usalda siis veel ausat ERSP-lasest arsti.
Paari päeva pärast leiti, et vargus on nii suure kella küljes, et uurimine tuleb üle anda siseministeeriumisse. Rohkem ma selle asjauurimisega ei tegelnud... kuid ka see pole veel kõik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar