esmaspäev, 1. veebruar 2010

Laari "pattudest"

Laari patud kommentaaridest
Sundüürnik., 14.11.2009 12:26
IRL i sigaduste autoriks on Mart Laar, Liia Hänni, Kaido Kama jne, kes jätsid kodudest ilma ligi 100000 eestimaalast, tagastades vara mitteomanikele.Laari tegemisi 1, 16.10.2009 13:11
Eesti vajab eetilist peaministrit.

Mart Laar on olnud kahe valitsuse juhiks ja kavandab kolmandat korda peaministriks saamist. Tema varasematele valitsustele on saanud saatuslikuks võhiklikud otsused, skandaalid ja tema valetamised (rublatehing, pildiskandaal). Kas eestlased astuvad veel kolmandalgi korral sama valetaja seatud rehale? Mida peab Laar veel valetama, et tema tee poliitikasse oleks jäädavalt suletud?

Laari valitsuste „saavutusteks“ on olnud:
1)Laari esimesse valitsusaega (21.10.1992 - 4.11.1994) jäävad rahareform, maksureform ning totaalne erastamine. Väga vastuoluline oli ka omandireform, mis lõhestas eestlased omanikeks ja ilmajäetuteks. Eeskujuliku kapitalismi teenimise eest on ta saanud mitmel korral konservatiividelt rahalisi auhindu. Viimati 2006. aastal 6,2 miljonit krooni ehk umbes 2,2 miljonit seeklit.
2)Laari esimene valitsuse sooritas relvatehingu Iisraeliga. Sellest on möödunud 13 aastat. Mõned eksperdid küll väitsid, et need olid juba ostes vananenud ja roostes aga olgem täpsed. Neid relvi pole siiani vaja läinud ning sellest aspektist on nende kasutuskõlbulikus ja roostetuse aste asjasse mittepuutuv. Või siis teistpidi mõeldes oleksime võinud need 56 miljonit dollarit või 728 miljonit krooni kasutada mõistlikumal viisil.
3)Laar lubas kaitsejõududes korralagedust ja isetegevust, mis päädis Pullapää jäägrikriisiga.
4)Laari esimese valitsuse kukutas tema valetamine rublamüügi kohta.


Laari tegemisi 2, 16.10.2009 13:11
Tiit Vähi valis tehingu(Strandberg, Pruuli, tšetšeenid) avalikustamiseks Laarile eriti halva hetke, nimelt nädala enne Vene vägede väljaviimist 31. augustil 1994. Rahvusvaheline olukord oli pingeline, Venemaa otsis meeleheitlikult ettekäänet, et vägede väljaviimist edasi lükata. Rublamüügi avalikuks tulek oleks Venemaale võinud selle anda. Nii ei jäänud peaminister Mart Laaril üle muud kui rahuliku näoga valetada, et rublad on Eesti Panga varahoidlas. Päev pärast vägede lahkumist tehti toimunu avalikuks, mispeale peaministrit süüdistati valetamises ning ta langes sedavõrd tugeva kriitika alla, et kaotas lõpuks oma ametikoha.(1994. novembris Tarandi jõulurahuvalitsus)
5)Laari teine valitsus (25.03.1999 – 28.01.2002) ei suutnud täita oma lubadust valitseda ausamalt võrreldes korruptsiooni sünonüümiks kujunenud Koonderakonnaga. Laari teine valitsus määris kiiresti oma nime ebaõnnestunud erastamistega raudteel ja elektrijaamadega. Laari valitsuse kukutas vormiliselt pumppüssi skandaal, kus ta valetas ausa näoga TV 3 kaamera ees, et pole tulistanud inimese pildi pihta.
Ene Veiksaar: Kas Edgar Savisaare pildi pihta laskmine toimus või ei toimunud?
Mart Laar: Ma arvan, et kui ma hakkaksin ilmselt Kesknädalas kõike enda kohta kirjeldatut kommenteerima, siis nagu öeldakse heas eesti kirjandusteoses: enne ilmselt laskuks taevas maa peale ja mered voolaksid kuivaks kui ma seda teha jõuaksin.

Mart Laar: No vaadake... kaitseväe ohvitser... ma pole kindlasti mingi... lahingukoolis ei jooda kõigepealt. Lahingukoolis on alkoholi tarvitamine keelatud. Hakkame pihta... pumppüssid, tähendab, see on fantastika. On, noh nagu ma ütlesin, küll üsna halenaljakas lugemine. [10. veebruar 2001]
6)Laari klikivalitsuse algatatud tiigrihüpe osutus nurka kakavaks kassipojaks (Tiit Tammsaar, jaanuar 2004). Eestist ei ole saanud IT-riiki. Maale toodud kiipkaardifirma juurutatud ID-kaardil on ka 6 aastat hiljem samapalju rakendusi kui algusaastal.
7)Laari juhitud Kolmikliidu valitsus sulges Lõuna-Eesti ja Lääne-Eesti rongiliikluse. Toivo
7)Laari juhitud Kolmikliidu valitsus sulges Lõuna-Eesti ja Lääne-Eesti rongiliikluse. Toivo Jürgenson lasi seejärel ehitada Valgamaa maanteid talvelume ja jää peale.
8)Laari valitsuse keemikuharidusega majandusminister Mihkel Pärnoja lubas bensiinijaamadesse happelise autorkütuse, mis lõhkus automootoreid, kehtestas elektrilvõrgu kuutasud ja tahtis Narva elektrijaamad müüa Ameerika energiakontserni riiulifirmale.
9)Laar pettis endale välja Ao tänavale maja teovõimetult kodanikult.
Kuidas Laar sai oma Ao tän.maja teovõimetult kodanikult? Kas selline inimene võib hoolida oma rahvast? loomulikult on vastus ei! Laar on mitte ainult suutmatu,vaid ka moraalitu ,mida näitab tema maja tehing.
Kapo uurib, kas peaministri soetatud maja invaliidist eksomanikku peteti.
10)Laari tagatuppa kuulunud luurenõunik Erik-Niiles Kross aitas Eestisse FBI tagaotsitavaid, erastamispetised Angotti=Massey ja Sposato (tuntud ärpleja ja autopõletaja)
11)Pärast erakonna valimiskaotust 2002. kohalikel valimistel taandus tipp-poliitikast ja Isamaaliidu esimehe kohalt. Tema asemele sai Tunne Kelam, kes läks 2004. juunis Brüsselisse Europarlamendi saadikuks ja sellega ahvatles „mõmmibeebi“ jällegi võimu meepoti kallale.
12)Laar on Hansapanga omanikfirma Swedbank nõukogu liige kuupalgaga 45 500 Eesti krooni. See on umbes poole suurem tasu kui Eesti rahvas maksab talle Riigikogu liikmena. Tekkib täiesti ilmne küsimus: kelle huvides ta töötab kui üks tööandja maksab poole rohkem kui teine. Kas oleks ekslik arvata, et hommikul ärgates mõtleb Laar pigem Hansapange käekäigule, sest selle eest makstakse poole rohkem kui eestlastele?
Kui sina maksad iga pangaülekande eest Hansapangele 2,5 kuni 6 kooni, siis Laar saab kord kuus Stockholmis kohalkäimise eest 45 500 krooni ehk 546 000

Kõike eelnevat arvesse võttes tõdeme, et
* Laari valitsused on olnud skandaaliderohked ja Eesti rahva huve eiravad. Märksõnaks oli: Eesti kujundamine odava tööjõuga riigiks, ettevõtete ja infrastruktuuri erastamine, sundüürnike küüditamine nende kodudest ja tegutsemine isikliku rikastumise nimel.
* Laari valitsused on kahjustanud Eesti riikluse huve ja eestlaste kui rahva püsimajäämist. Tema viie valitsusaasta jooksul on eestlaste rahvaarv vähenenud 16686 eestlase võrra (eestlaste arvu muutus: 1992. a. -755; 1993. a. -2731; 1994. a -4323; 1999. a. -3194; 2000. a. -2685; 2001. a. -3180)
* Laari saamine valitsuse liikmeks on ohtlikum kui endisest kommunistist peaminister. Valitsuse liikmena otsustaks ta ainuisikuliselt mitmete miljardite maksukroonide kasutamise üle, kuid tema juhitud valitsused olid ajaloos tuntud oma korruptsiooni ja raha raiskamisega.
* Isamaaliit vajab ausat juhti, mitte valetamiste pärast 2 korda lahkunud ekspeaministrit.
* Parema elu nimel tuleb tegutseda eetiliselt ja mitte vahendeid valimata.
* Laari saamine erakonna juhiks või peaministriks on kahjulik eestlusele ja sellepärast oleme selle vastu.

Kui oled arvamusel, et Eesti vajab eetilist ja ausat peaministrit, siis palun toeta seda oma nime kirjutamisega. Võid lisada ka täpsustava kommentaari. Saadud aadresse ei kasutata mingil reklaamiga seotud eesmärgil (neid hoiab www.petitiononline.com), vaid ainult ja ainult osalusdemokraatia edendamiseks.
Erinevalt presidendikandidaat Toomas Hendrik Ilvesest ei olnud minul võimalik palgata reklaamifirmat vanZetti & Wisema, ning pidin sellepärast kasutama tavakodanikule kättesaadavaid vahendeid ning internetiteenuseid.

Laari maja, 16.10.2009 13:12
Majatehing sai alguse 1997. aastal, kui tollane riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Mart Laar valis koos oma sõbra Ivo Nikkologa välja Tallinna kesklinna rohelises rajoonis kena maja, kirjutas Kesknädal.

Maja oli tagastatud õigusjärgsele omanikule Ülo Taligale ja selles elasid kolme üürniku perekonnad. Taligat esindas juriidiliselt Maie Rakso.

”Algatuseks vajati tankisti, kes musta töö ära teeks,” kirjutas ajahelt. Variisikuks sai Ando Aron. Nikkolo ja Aron ostsid 1997. aasta veebruaris Taligalt 500 000 krooni eest Ao 3 elamu, mehed said kumbki poole maja omanikeks. Ostetud elamus oli sel ajal vähemalt kolm üürnikku.

Need inimesed olid Indrek Rätsep, Valentina Norman ja Inna Sundatova.

Nikkolo müüs 1998. aasta 27. veebruaril veerandi talle kuuluvast poolest majast 600 000 krooni eest samas majas elavale, nüüd juba sundüürniku staatusega Rätsepale.

Samal päeval müüs Nikkolo teise neljandiku samas majas elavale teisele sundüürnikule Normanile, aga juba 750 000 krooni eest.

”Temast ei jää maha ka Laari tankist Aron, kes samuti samal 1998. aasta 27. veebruari päeval müüb veerandi Ao 3 elunevale kolmandale sundüürnikule Sundatovale 600 000 krooni eest,” nentis Kesknädal.

Nikkolo ja Aron panid kumbki mängu 250 000 krooni, aasta hiljem teenis Nikkolo vaheltkasu 1,1 miljonit krooni ning Aron 350 000 krooni, kusjuures ta jäi veerandi maja omanikuks.

Nüüd on huvitav jälgida kuidas tänase Eesti Vabariigi väidetav õigusriik ja demokraatia erineb Euroopa Liidu ja vanade Euroopa kultuurrahvaste arusaamast õigusriigist ning demokraatiast. Kõige vapustavam on olukord ühe terviku küsimuses läbi viidud kohtuliku kontrolli ja kohtuotsuste taiesti vastupidistes tulemustes Euroopa, Saksa, Poola , Tsehhi ja Leedu jt. kohtutes versus Eesti kohtus (sh. Riigikohtu üldkogus)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar