kolmapäev, 9. märts 2011

Riigi - rahva kurnajad 2?

Riigi-rahva kurnajad 2
Toompealasi riigi ja rahva kurnajateks nimetamine tundub üsna ränk nimetus ja vastutustundetu olevat. Selle nimetuse ärateenimiseks peaksid olema kaalukad põhjused.
Püüame siis seda nimetust ka põhjendada.
- Toompealased määravad ise endile palgad ja hüvitised. Nad on sellega natuke palju endid ülehinnanud. Lisaks palgale saavad nad ka hüvitist rahva kolme alam-kuupalga ulatuses. Nende palgad on ca 10 meie tegelikku keskmist palka (riiklik statistiline keskmine ei kajasta TEGELIKKU keskmist palka) ehk siis ca15 korda suuremad kui meie alampalga teenijad - millega meie tavapered peavad hakkama saama. Arvestades riigikogulaste tegelikku tööd, töö kestvust, soodustusi-hüvitisi, nende erialalisi teadmisi, töö tulemust, palgalist puhkust aastas on neil 4-5 kuud aastas...
- Toompealaste suhtarv elanikkonna suhtes on suurem teistes maailma riikides olevate valitsejate arvust. Ometi tulevad enamus seadusi-direktiive Euroliidust, meie endi koostatud- vastuvõetud seadused on madala kvaliteediga, mis vajavad tihti kohendamist-parandamist.
- Kui Soome esinduskoda peaks koosnema samas proportsioonis Eesti elanikkonnaga, siis koosneks Eduskunta 357-st inimesest. Venemaa Riigiduuma peaks koosnema 10 000-st liikmest. Ei tahaks uskuda, et meie riigikogulased on 28 korda rumalamad kui Vene Riigiduuma, sest Riigiduuma 2-s kojas on 700 saadikut ja valitsevad nad 140 miljoni inimese üle.
- Eestis on ametnikke suhtarvus elanikkonnaga võrreldes kolm korda suurem kui USA-s. Kas toompealased on rumalamad teiste riikide omadest? Või hoopis targemad, et oskavad väiksema ja halvema töö eest suuremat raha saada?
- Toompealased peavad riigieelarvest liialt suurte summadega ülal parteisid (iseendid). Seetõttu ei oska (või ei taha) parteid endid normaalselt majandada ning on tihti suurtes võlgades.
- Toompealased kasutavad oma võimu, et rikastada välismaalasi (välispankade tulud, välisomanikest ettevõtjad, välismaalastele kinnisvara müük) – kes siin saadava tulu viivad maksuvabalt välja – selle asemel, et nende tulude maksustamise arvel täiendada riigi eelarvet.
- Tihti tekitavad toompealased oma rumalusest-oskamatusest riigile hiigelkahjusid, mis paraku jäävad rahva kanda.
- Nõunikeks-abilisteks on toompealastel küsitavate teadmistega nõunikud –abilised kelle eesmärgiks on kerge rahateenimine – või hoopis toompealased ise ei kuula oma nõunike tarka nõu?
- Toompealased priiskavad riigi-rahva raha – tehes mõttetuid ja mittevajalikke kulutusi. Nad ei oska majandada ja kokkuhoid on nendele võõras mõiste.
- Toompealased tegutsevad põhimõttel: võtta ennem vaestelt ja lastelt – kui loobuda mõnest Eur-ist oma hüvitisest-soodustustest või palgast.
Ehk on tõesti liiast nimetada toompealasi kurnajateks?
Kui möödunud sajandi 70.-tel aastatel Tsiilis Augusto Pinochet kukutas Salvadore Allende, siis 20 aastaga muutis ta Tsiili õitsva majandusega rikkaks maaks. Ka meie (uut) riiki on juba 20 aastat. Kui rikas-õitsev on meie elanikkond? Iseseisvumisel oli meil arvestatav tööstus ja põllumajandus, ääremaadel oli üpris elav elutegevus koos tegutsemisega. RAHVAS elas majanduslikult üpris normaalselt....
Praeguseks on meil ääremaadel elu välja suretatud, põllumajandus on nõrgal tasemel, tööstus (kuivõrd seda on) kuulub väismaalastele, oma pankasid meil pole...
Mis meil on? Euroliidu regionaalvalitsus, osalus NATO-s, EURO-d, osaline otsustusõigus, korralikul hulgal töötuid ja Eestist lahkujaid, madalad palgad-pensionid, elatustase viimaste Euroliidu riikide hulgas, alla (Euroliidu) standardi sotsiaalkindlustus, mis pole ligilähedanegi Sotsiaalhartale.
Samas ka rahvale ülemäära kulukas Riigikogu, Valitsus ja ametkond.
Kes ja kuivõrd on süüdi meie suhteliselt MADALAS arengus (parteide vastutus meiel ju puudub)...

LIGILÄHEDASTEL TEEMADEL samast blogist...
„Parteid müüvad liiga kallilt“ http://leopall.blogspot.com/2010/02/parteid-muuvad-liiga-kallilt_28.html ,
„Meie juhtidest“ http://leopall.blogspot.com/2010/10/valikutest-valimistel.html ,
„Parteide esindusorgan“ http://leopall.blogspot.com/2010/11/parteide-esindusorgan.html
„Arvamusi hääletamisest...“ http://leopall.blogspot.com/2011/03/arvamusi-haaletamisest-moned-loevad.html
„Riigikogulaste huvitavaid elukutseid“ http://leopall.blogspot.com/2011/03/riigikogulaste-huvitavaid-elukutseid.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar