teisipäev, 8. märts 2011

Arvamusi HÄÄLETAMISEST (mõned loevad seda VALIMISTEKS).

Mõtteid hääletamise tulemustest.
Meil ei toimunud valimisi, vaid toimus rahvas hääletus ja parteide tagatoad valisid Riigikogu liikmed. Rahavas kinnitas osaliselthääletamisega parteide valiku.
Eks neid põhjalikke analüüse – arvamusi alles hakatakse tegema ning neid hakatakse ka avalikult arutama. Praegu teen ise mõningad esmajäreldused meil äsjatoimunud hääletusest.
Eesti demokraatia sai lüüa, sest Riigikokku hääletanuks osutusid jõud, kes Põhiseaduse vastaselt ei hooli Eesti riigi ja Eesti rahva edasikestvumise eest. Nii Refoermierakond kui-ka IRL pole siiani üles näidanud huvi Eesi iseseisva riigina kestmise eest. Nad on ükskõiksed eestlaste massilise riigist lahkumis pärast; ei hooli tingimuste ja ametite-teenistuste eest mis kindlustaksid eestlaste jäämist-edasikestmist Eestimaal (arstid, päästjad, õpetajd...); on huvitatud Eestisse välisinvestorite toimetamise eest - kes organiseeriks Eestis tootmist ja viiksid Eestis toodetud tulud välja välismaale - selmet ise arendada Eesti ettevõtlust-tööstust... Suur töötute arv ja vaesema elanikkonna eluga toimetulek parteisid ei huvita...
Mida arvata meie hääletamisest ja Valimisseadusest? Valimisseadus näitas, et üksikkandidaatidel on suletud pääs Riigikokku. Valimisseadus on mitemes punktis vastuolus meie Põhiseadusega ning on ebademokraatlik. Riigikogu valivad parteid –mitte rahvas http://leopall.blogspot.com/2010/02/riigikogu-ja-valitsuse-valivad-parteid.html .
IRL juht M.Laar on valetamises-vassimises seni ületamatu, kuid reformarite juhtkond hakkab talle selles osas järle jõudma...
A.Ansip raius kui rauda, et meil pole mingita masu ning sellist Eestit me tahtsimegi – samal ajal raputas meie riiki masu. Nii Ansip kui rahandusminister Ligi raiusid – me ei tõsta makse, seoses Euro tulekuga mingit hinnatõusu ei toimu... Samas ISE tõsteti käibemaksu 2% ja ja mitemsuguseid aktsiisimakse, Euro tulekuga hakkasid meie hinnad tõusma 2 korda kiiremini kui mujal Euroopas. Ansip räägib, et tema 6-aastase valitsemise ajal tõusid pensionid 2 korda. Pensionid Keskerakonna nõudmisel tõusid küll (kuigi vähem kui 2 korda), samas pole MEIE pensionid ega palgad tõusnud üle kahe aasta – kuigi meie hinnad tõusevad igal aastal ligi 10 %.
Ligi ja Ansip väidavad, et meil on väga hea elu - meie kaupade hinnad on peaaegu samal tasemel Euroopaga... Kuid meie PALGAD – PENSIONID on 4-6 KORDA madalamad kui Euroopas. Justiitsminister Rein Lang valmistab puudulikult seadusi ette („Riigikogu reha“), tegi töövõtjale kahjuliku TLS, püüab Eestis kehtestada VAIKIVAT ajastut ja suukorvistada inimesi, teeb tavaelanikkonnale materiaalselt võimatuks oma õiguste kaitseks kohtusse pöördumise, prokuratuur ja kohtud on väga madala tasemega (selles mitu arvamust siin blogis möödunud aastal)...
Senine koalitsioon (IRL ja Reform) on oma saamatuse-vigadega tekitanud Eesti rahvale kõige rohkem materiaalset kahju (miljardeid kroone)... Kuigi jah, meil pole ühtki VASTUTUSVÕIMELIST parteid... Parteisidrahva elu ja nende arvamus EI HUVITA.
Reformi ja IRL-i koalitsioon on Eestile halvim variant.
Mis selgus hääletamise tulemusena?
1. Sai selgeks, et hääletamisel peeti valimisseadusest kinni, kuid valimisseadus ei ole demokraatlik, ei ole kooskõlas meie Põhiseadusega ning välistab üksikkandidaatide pääsemise Riigikokku. Seoses sellega said enamuse Riigikogus jõud (Reform, IRL),kes üha enam langevad stagnatsiooni ning eemalduvad demokraatiast.
2. Riigikokku saamiseni viib suur kandidaadi rahakott (partei rahakott), mis pole tavalisele heade isikuomadustega üksikisikule jõukohane. IRL iga kandidaadi pääsemine Riigikokku maksis ÜLE miljoni krooni. Seega – riigikogulase koht on ostetav suure raha eest, mis pole tava-üksikisikule jõukohane..
3. Kapo ja ajakirjandus on valitseva erakonna mõju all ning valitsejate surve all kasutatakse jõustruktuure ja ajakirjandust valimisvõitluses, mis mõjutab otseselt hääletamise (valimis)tulemusi.
4. Võitluseks progressiivsete jõudude pääsemise vastu Riigikogusse ühinevad riigikogulasi oma kasuks kasutavad jõud (ajakirjandus, ettevõtjad-ärimehed, sulid...).
Mis iseloomustab siis hääletusvooru võitjat Reformierakonda?
1. Võitjaerakonna tagatuba, mille esindajad on ka Riigikokku valituks osutunud diktaatorlike omadustega Ansip, Lang, Ligi... Kui tagatuba ütleb, et rohi on musta värvi ja Läänemeri punane – siis PEAB ka rahvas niimoodi arvama ja koolis niimoodi õpetatama.
2. Reformierakonnal on alati õigus ning erakond ei saa lubada mingisugust opositsiooni-ettepaneku-arvamuse õigsust. Opositsioonist käiakse teerulliga üle. Ka koalitsioonipartner omab õigust ainult ALLUDA vastuvaidlematult Reformi diktaadile.
3. Reform on huvitatud välisinvestorite sissemeelitamisest, et need investeeriksid siin ning viiksid siin teenitud tulu maksuvabalt välja.
4. Ettevõtjate-sponsorite kasuks tehakse neile vajalikke seadusi- seaduseparandusi – kahjustades sellega riigi ja rahva huvisid.
5. Kuna omamaisel elanikul puudub raha maa-metsade ostmiseks, hakatakse maad –metsa müüma vaälismaalastele – kus isegi koristaja palk (seega ka ostuvõime) on mitu korda suurem kui õpetajal või politseinikul...
6. Teadlased-spetsialistid pole nii targad kui Reformarite poliitikud ja nende poliitilised majandusotsused....
Põhjusi IRL ja Reformierakonna Eesti riigi ja rahva suhtes kahjuliku tegevuse põhjustamise kahtlustamises on üpris palju...
Meie parteid on parteidele/parteilastele lihtsalt NEILE KASUMIT tootvad ÄRIÜHINGUD.
http://leopall.blogspot.com/2010/08/partei-on-kasulik-ariuhing.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar