pühapäev, 11. juuli 2010

Politsei KULUKAD oskused?

Politsei pidas kinni narkoäri kahtlusega noormehe. Noormehelt konfiskeeriti üle 30-ne sildiga pakikest,millesoli ka koostise nimetused sildil. Pakid olid muidugi kilepakikesed. Noormehele koostati kohe väärteoprotokoll narkoainete omamise pärast, ehkki etikettidel narkoaineid kirjas polnud.
Kuu aja möödudes ta veel karistust teada ei saanud, sest KÕIGI pakikeste suhtes oli määratud ekspertiis (üle 30 pakikese – kõik ühesuguse etiketi ja samasuguse pakendiga). Kõikidele pakikestele ekspertiisid polnud veel valmis tehtud. Möödus veel kuu, siis kutsuti ta Politseisse.
Politsei kuulutas otsuse tema kohta. Noormees peab kinni maksma ekspertiisid – kokku ligi 50 000 krooni (ikkagi 32 pakikest – iga paki ekspertiis 1 100 krooni). Karistuse sai ta ka narkootiliste ainete omamise eest!
Ekspertiis pakikestes narkootilisi ega KEELATUD aineid pakikestes ei leidnud. Pakkides oli küll üks komponent, mis EI SISALDU keelatud ega ka narkootiliste ainete nimekirjas, kuid selle MÕJU on analoogne ühe keelatud aine mõjuga.
Lähtudes nüüd neutraalsest seisukohast (nagu peaks tegutsema politsei ja kohus).
Mina pole politseinik, kuid minul tekivad selle karistamise ja ekspertiisiarvete kohta küll küsimused.
1. Kas politseinik on ekspert-analüsaator, et KOHE koostas protokolli narkoainete omamise pärast – ekspertiisi tulemusi teadmata?
2. Miks oli tarvis saata ekspertiisi tegmiseks üle 30 ühesuguse pakendiga, ühesuguse etiketiga ja (silma järgi) ühesuguse sisu-koostisega pakikest? Oleks piisanud ehk 3-4-st pakikese ekspertiisist.
3. Ekspertiis keelatud- ega narkootilisi aineid EI LEIDNUD. Kas piisab karistamiseks ainult sellest, et ühe (lubatud!) aine mõju on analoogne ühe keelatud aine mõjuga?
4. Kui noormees pole nõus maksma 40 000 krooni ekspertiisitasu (pakid ju kõik ühesugused- piisanuks 3-4-st pakikese ekspertiisist? Antakse asi kohtutäiturile- küll see raha välja nõuab (Politseiamet on selle juba maksnud!!!)
5. Miks peaks noormees üldse ekspertiisitasusid maksma, kui KEELATUD EGA NARKOOTILISI aineid EI LEITUD!
6. Miks peaks noormees protokolli järgi tehtud TRAHVI maksma, kui KEELATUD EGA NARKOOTILISI aineid EI LEITUD!
Kas siis politseis on selline kord, et IGA HINNA EEST TULEB VÄÄNATA NII PALJU KUI VÄHEGI SAAB?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar