laupäev, 16. juuli 2011

Eesti - hääbuv rahvusriik

Tundub uskumatu, et meie Riigikogu ja valitsus ei taha, et meie rahvas säiliks vanade traditsioonide põhiselt, säilitaks oma eluviisid ja - kombed. Eesti on ajalooliselt ikka olnud maarahvas, kes tegeleb peamiselt põllumajandusega, elab hajusalt taludes maakohtades, on sõnaaher usin töötegija. Kui lähtuda praegusest parteide-Riigikogu-Valitsuse eeskujust, siis on meie rahasaajateks-töötegijateks need, kes ajavad sõnamulinat igasuguse vaststuseta ja ise ei tee midagi peale sõnadega vahutamise. Tasuv töö eeldab aga mingi väärtuse loomist- tegemist, millele on konkreetne tulemus – töö vili, mis sisaldab väärtusi. (Töökas rahvas – peagi ajalugu. http://leopall.blogspot.com/2010/09/tookas-rahvas-peagi-ajalugui.html ).
Praegu aga on Riigikogu ja Valitsus seisukohal, et nende jutupauniku- jutt on kõige väärtuslikum igasugusest töötegemisest ja väärtuste loomisest. Nii paistab välja vähemalt palkasid võrreldes. Riigikogu esinaine Ene Ergma ARVAB, et kõik tööandjad hüvitavad oma töötajatele autoliisingud, piiramatult autokütuse, mobiilid-kõned, eluaseme üürid... Seetõttu peab riigikogulastele lisaks suurele palgale tööandja (rahvas) hüvitama kõigile töövõtjatele (riigikogulastele) kõik trnaspordi-, telefoni-, oma toidukulud, eluasemekulud... Kahjuks ei tea Ene Ergma seda, et eluasemekulusid, transpordikulusid reeglina ei hüvita töötajale enamus tööandjatest. Meie Toompealased ei tunne üldse Eesti lihtrahava tegelikku elu. Nad on võõrkehad Eesti rahva elu suhes. Umbes 80-90% riigikogulastest on hall mass, kelle ülesandeks on vaid käe tõstmine oma partei tagatoa ettekirjutuse järgi, kelle isisklik initsiatiivi-arvamust Riigikogus ei tohi avaldada, hääletama ja arvamust avaldama peab parteidistsipliini järgi parteide juhtkondade poolt väljatöötatud põhimõtete järgi. Riigikogulased ei esinda rahvast ega ka rahva huvisid, vaid kitsalt oma partei huvisid.
Saan aru, et seoses elu arenguga toimub üleilmne urbaniseerumine, millega ka meie inimeste areng läheb ajaga kaasa. Seoses ühiskonna arenguga on mõningad muutused rahvastikus ja rahva tegemistes... Kuid see peaks olema aja jooksul loomulik kulg, elust enesest tingitud vajadus, mitte sunniviisiline, riigi poolt pealesunnitud tegevus.
Seda ma ei arvanud, et meie Riigikogu ja Valitsus muudab SUNDUSLIKULT rahva elu linnakeskseks, muudab võimatuks tavaeestlase elu maal ja sunnib ta siirduma linna elama. Ka ei arvanud ma seda, et Riik ei hooli oma elanikest, soodustab nende (eestlaste) väljarännet ja on rõõmus, et vabaneb oma töötajatest, vanuritest ja haigetest. Pigem aitab riik kaasa sellele, et oma riigi töötav elanikkond lahkuksid riigist. Mitte ainult viimased asotsiaalid, vaid ka andekad-talendikad noored võiksid meie riigist lahkuda, sest nad võivad saada ohtlikuks meie valitsejate võimuparteide-ambitsioonidele? Valitsejate eelistuseks on RAHA - oma inimeste asemel. Eesti rahvas rändab välismaale, iive on tugevalt negatiivne, sisse rändavad võõramaalased.
Meie rumalad valitsejad likvideerisid oma üliagaruses maapoed oma euronõuetega kolme veevalamu, kahe käimla, jne... nõudmistega. Seda ülinõuet teised eroriiigid eriti ei järgi.
Meie rumal-ahned riigikogulased lõpetasid pensionäridele pensioni kojukande. Nüüd peavad pensionärid käima kümneid kilomeetreid pensioni järgi või niigi alla elatusmiinimumi olevast pensionist maksma pensioni kojukande eest.
Meie Riigikogu likvideeris Riiklikud Metsamajanduse Metsatöötluspunktid, kus töötasid kohalikud maarahva esindajad. Väidtavalt raha puuduse ja ebaotstarbekuse tõttu. Meie Riigikogu ja Valitsuse väited Metsapuntide ebaotstarbekusest on valed, sest metsa mahavõtmine ja palkide ümbertöötelemine on kaumlik tegevus, mis annaks riigi eelarvele raha. Riigikogu ja Valitsus annab aga kasumliku tegevuse pigem oma tuttavatele, eraettevõtjatele-töösturitele - kui jätkaks kasumlikuks riigieelarve täitmiseks. Maakohtades likvideeriti postkontorid, hingusele läksid maa-apteegid, järjest enam suletakse maakoole, kuna ei jätku enam õpilasi. Maakohtades on halb bussiühendus... Nii suretatakse meie maa-külad välja, maainimesed on sunnitud elama asuma alevikesse-linnadesse.
Mida ma tahan eelpool kirjutatuga öelda?
Meie parteid (seega ka Riigikogu ja Valitsus) ei hooli meie rahva ja riigi tulevikust. Kõik on lastud minna isevoolu teed - sisuliselt millessegi sekkumata. Meie riik hääbub vaikselt ning muutub internatsionaalseks Euroliidu iseseisvuseta liitriigiks. Eesti onjuba praegu Euroopa riikide hulgas kolmandal kohal migrantide protsentuaalse hulga poolest. Eestlased lahkuvad Eestist, migrandid tulevad asemele...
Sisuliselt ei järgi meie parteid ja Valitsus Põhiseaduse preambluasse kirjapandut...
Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki,
mis on loodud Eesti rahva riikliku enesemääramise kustumatul õigusel ja välja kuulutatud 1918. aasta 24. veebruaril,
mis on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele,
mis on kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus,
mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade –...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar