esmaspäev, 25. aprill 2011

Riik on - halb peremees

Riik on halb peremees. See on meie riigis käibetõde. Aga miks on riik halb peremees? Aga kes on meie riigis peremees?
Põhiseaduse järgi on ju rahvas riigi peremees (kuigi sisuliselt –ainult Põhiseaduse järgi). Tegelikus elus korraldab aga peremehe elu igal alal peremeeste teener – Riigikogu ja Valitsus, ka alamastme kamandajad-brigadirid - määravad teenrid.
Üldse iseloomustab rahva teenreid priiskav juhtimisstiil, majanduslik ebakompetentsus, vastukäivad seadused, hoolimatus rahva heaolu ja Eesti rahva püsimajäämise suhtes. Sisuliselt määrasvad kogu riigi (ka peremehe) elamistingimused ja elukorralduse Riigikogu ja Valitsus –mis koosnevad parteilastest, kelle nendesse organitesse saadavad parteid. Seega kuulub kogu võimutäius riigis parteidele. Hämamine, valetamine, vassimine, varjamine, moonutatud statistika peremehe ees – kõik see iseloomustab meie teenreid.
Meie riik on halb peremees sellepärast, et peremehel on halvad teenrid, kes ei oska majandada ja pealegi varastavad peremehe paljaks. Peremees on vaene näljarott – tema teenrid aga suplevad kullas. Juba mõisnike aegu oli ütllus –„ mõisa köis las lohiseb“, mis muutus ütluseks –„riigi köis las lohiseb“. Selle ütluse põhimõtete järgi elavad meie parteid.
Näiteks meie president. Talle kuulus Ärma talu. Seda haldab „OÜ Ärma talu“, juhatuse liige on Evelin Ilves. Ärma tallu lähevad riigilt miljonid kroonid peremehe (rahva) raha, aga mis puude on rahval Ärma taluga? Miks peab rahvas Ärma talu ülal pidama?
Meenutame Eesti Raudtee ostu-müüki, suhkrutrahve, Weroli tehase turgutamist ja kahjudega mahamüümist, Telekomi mahmüümist hetkelise kasumi nimel - kui Telekom oleks kahe aastaga sama tulu toonud ning oleks ka edapidi riigile suurt tulu toonud...
Ras Kinnisvara-le anti sadade miljonite väärtuses riigi kinnisvara tasuta ja nüüd tasutakse renti tasuta üleantud vara kasutamise ja korrashoiu eest...
Riik toetab miljardite kroonidega vaeseid hättasattunud EL riike –Iirimaad, Portugali..., kus näiteks õpetajate palk on üle nelja korra suurem, pensionid üle nelja korra suuremad kui Eestis. Eestlased abi ei vaja, kuid 3-4 korda rikkamad vajavad vaese Eesti abi. Eestlased ei vääri väärikat Eestis toimetulekut –kõik teiste riikide elanikud aga väärivad seda?
Nende ja paljude teiste peremehele (rahvale) tekitatud kahjude eest ei vastuta peremehe teenrid (parteid), nemad saavad ikka oma riiklikke toetusi ja kõrgeid palkasid.
Alates 01.maist k.a. hakkab Eestis maa müük välismaalastele. Välismaalastel on võrreldes eestlastega kõrgemad palgad ja pensionid – seega onneil PALJU SUUREMAD võimalused maa ostmiseks.. Nemad suudavad eestlaste maid hulgi kokku osta. Mõne aasta pärast on välismaalaste omandis 60-70% (või enamgi) väärtuslikumat maatükki Eestis ja eestlased peavad oma maal laveerima-otsima läbipääsu võõramaalaste eraomandis olevate maatükkide vahel.
Iga võõramaine maaomanik kehtestab oma korra temalekuuluval eramaal. Uus maaomanik kehtestab maale ka ise hinna oma eravalduses oleva maa üle. Eestlastele hakkavad nad maad müüma oma poolt kehtestatud hinna järgi. Peagi on suurem osa Eestimaadest venelaste, soomlaste, rootslaste, sakslaste... omanduses. Kas me saame siis öelda Eestis oleva maa kohta Eestimaa – kui omanikud on valdavalt võõramaalased? Kas siis on eestlane oma maa peremees – kui enamus maadest on võõramaalaste käes?
Kas see pole mitte läbianalüüsimata projekt? Mida rumalam idee, seda innukamalt raha sellesse maetakse. Kas see on peremehele kasulik toiming või mitte – see rahva teenreid ei huvita. Peaasi on hetketulu ja rahva teenrite omatulu. Teenrid ju omatulust ei loobu ja omatulu suuruse määrab teener ise (parteid), permehel (ehk rahval) pole siin sõnaõigust.
Riik on halb peremees... Kes või mis on see halb peremees? Põhiseadus ütleb - (prg. 1) Eestis... kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas. Rahva eest korraldab kogu riigi elu PARTEID. Parteid aga on kogu vastutuse veeretanud kõiges ja alati kodanikule. Parteide põhimõte - mida rohkem õigusi ja mõju parteidele, seda vähem vastutust. Tundub, et Eesti kodanikke ohustab enim teenrite e. võimuloleva kliki valitsemistiil.
Kes siis on halb peremees – kas riigivõimu kandja, või riigi elu korraldaja kõigis valdkondades?
P.S Kuidas me kujutame ette situatsiooni, et Eestis puudub Karistusseadustik ja kohtud. Mitte eriti hästi. Ometi meie poliitilisel maastikul on selline situatsioon. Poliitikutel vastutust ei ole. Kui puudub vastutus, siis puudub ka vastutustunne.... http://leopall.blogspot.com/2010/02/vastutusest.html
... Meie Riiki, sealhulgas ka meie majandust juhivad poliitikud – majnduses võhikud. Meie poliitikud on enamuses isehakanud amatöör-poliitikud, kellel suures osas puuduvad tõelise poliitiku vaated ja maneerid. Meie riigijuhid usuvad tõsimeeli, et majandus areneb nende targal poliitilisel juhtimisel - poliitiliste otsuste järgi. Poliitikud arvavad, et majandusinimesed ja majandus tegutsevad poliitikute käskudede järgi, mitte poliitikutest sõltumatult - majndusseaduste järgi.
Kõik meie valitsuste poolt tekitatud kahjud peab kinni maksma rahvas..... http://leopall.blogspot.com/2010/02/poliitikud-masumeistrid.html

Ministreid iseloomustab... Hea küsimus, seda küsimust oligi oodata. Vaadake, meie peame säilitama oma tulevastele põlvedele võimalikult looduslähedase keskkonna. Metaangaas on aga loodusele ohtlik – suurendab süsihappegaasi teket ja kasvuhoonegaaside efekti looduses. See kutsub esile maakera kliima soojenemise. Lehmi on palju ning nad toodavad eluohtlikku metaangaasi palju, mis seab ohtu looduse normaalse säilimise... http://leopall.blogspot.com/2010/10/meie-poliitikud.html

1 kommentaar:

  1. See jutt on täiesti õige. Aga, mis parata?
    Rahvas kirjutas oma mõistusevastase riigisüsteemi jätkumisele ja kuritegelike juhtide tegutsemisele valimispäeval alla, kui samad provokaatorid uuesti võimule upitas.
    Valitseva klanni huvides tsementeeritud valimisseadus teisiti ei võimaldagi vist?
    Kuidas muidu sai Riigikigust välja jääda üle 3000 hääle saanud üksikkandidaat ja sisse pääsesid vaid napilt üle 300 hääle saanud isikud?
    Kahjuks valis arg ja äralollitatud rahvas "demokraatlikul viisil" endale absurditeatrile sarnaneva tuleviku ja juriidilise loobumise oma esivanemate elude ja verega kätte võidetud maast.Parata pole enam midagi, vähemalt lähimal 4 aastal.Kui pärast sedagi?

    VastaKustuta