pühapäev, 8. mai 2011

Brüsseli vasallid Toompeal

Brüsseli-Toompea valitsejad
50 aastat valitses meid Moskva Tallinna valitsejate kaudu, vahepeal oli segane aeg ja nüüd 10 aastat valitseb meid Brüssel oma Toompea esindajate kaudu. Eesti aborigeenidega seob Toompea valitsejaid vaid see, et tasu saavad nad Eestilt ja Eestis käivad nad ringi tihedamalt kui Brüsseli ametnikud. Ühes on nad sarnased - Brüssel ei tunne Eesti rahva olusid, seda ei tea ka nende Toompeal asuvad esindajad-vasallid, kuna elavad Toompeal (Brüsseli osariigis) Büsselile kohase palga-hüvitiste-soodustustega. E.Ergmast võib aru saada – temale on tuttavamad (astrofüüsikuna) Moskva taevas ja Toompea taevas, Eesti maarahva eluga ta ei pruugi kursis olla.
Hämmastav on see, et peale selle kui nad (toompealased e. endised eestimaalased) on parteide poolt valitud Eesti Riigikokku või Valitsusse –unustavad nad kohe eestlastele omase töökuse, tagasihoidlikkuse, kasina eluviisi ja muutuvad ülbeteks, pillavateks, omakasuahneteks egoistideks ning unustavad hoolitsuse riigi ja rahva eest. Kas see on partei mõju?
Kuu aega tagasi ütles Ene Egma, et meil puudub keskklass. 93% elavad vaesuses, vaesuse piiril ja alla vaesuse piiri, 93% on rikkaid ja ülirikkaid.
Maikuu alguses leidis Ene Ergma, et pole mingit põhjust üle vaadata riigikogulaste hüvitisi-soodustusi (30% palgast). See on siis riigikogulastel keskmiselt 1000 Euro ringis kuus maksuvaba tulu. See on Riigikogu peale 100 000 Eurot (15 miljonit EEK-i) kuus. Selle summa eest saaksid 15 000 allpool vaesuse piiri elavat last kuus näljast lahti.
Kuid mis on tähtsam? Kas riigikogulaste superluksus rahva arvelt või meie laste nälg? Toompealaste seisukoht on teada – nende tasku.
E.Ergma põhjendas seda,“ "Riigikogu liikmetel on kulud, nii nagu igaühel. Ka teil on kulud, mida katab teie asutus. Igaüks peab seda kasutama lihtsalt väga mõistlikult. Näiteks majoneesile ei ole vaja kulutada."... Enamus tööandjaid kompenseerivad töötajatele tööga seotud kulutused? Ergma teeb näo nagu ta ei teaks, et üle 60% elanikkonnast saab palka neli korda vähem kui toompealased hüvitist, kusjuures need palgasaajad ei saa mingit kompensatsiooni. Ei kompenseerita neile transporti tööle-koju sõitmist ega auto-kütusekulusid, ei kompenseerita neile elamispinna üüri-kommunaalkulusid, ei kompenseerita telefoni- ega internetiteenuseid, ei kompenseerita posti- ega kirjutusvahendite kulusid. Kõike seda tehakse toompealaste puhul.
Tõsi see, et paljudel vastutavatel töötajatel - koos toompealastega vast ehk 10%, (enamasti juhtivtöötajatest) ning teistel üle keskmise palga saavatel projektijuhtidel kompenseeritakse telefonikasutust ja oma auto kasutamist töösõitudeks ning tehakse mõningaid teisi soodustusi. Kahtlemata mitte sellises ulatuses kui toompealastele.
See näitab meie võimurite seisukohta – kui oled rahakas ja rahapumba juures, siis antakse Sulle juurde veel võimalikult palju raha-soodustusi-hüvitisi.
Kui saad alla keskmise palka, siis võetakse Sinult võimalikult rohkem raha igasuguste maksudena ära. Iseloomulik selles osas on ka meie trahvide määramine. Kui oled kõrgepalgaline prominent, siis on määratud trahvid väiksemad kui sama teo määratud trahv tavainimesele, kelle palk on palju väiksem.
Katsugu mõni tavakodanik või firma jätta tasumata riigile maksu kasvõi 100- Eurose sissetuleku eest – kohe on sanktsioonidena nõuded ja suured trahvid. Oma hämmastuseks kuulsin aasta alguses raadio „Kuku“ reporterit rääkivat riigikogulasest R.R-st. Tema teeb keskkonnaekspertiise 2-3 ekspertiisi aastas, mille eest makstakse temale 300 000 EEKi ekspertiisist. Kuna see pole tema regulaarne sissetulek – siis ta ei maksa nende ekspertiiside eest riigile mingeid makse. Ilmselt põhjendatakse seda riigikogulase madala palgaga? Samas peavad makse maksma 70 inimest, kes kõik KOKKU saavad sellise summa kuus nagu R.R. ekspertiisitasuks - kuupalgaks.
Kindlasti on toompealastele tarvis vajalikke hüvitisi veel juurde, nagu kirjas arvamuses http://leopall.blogspot.com/2011/04/vajalikud-huvitised.html .
Kindlasti ei tea toompealased, et meie pensionärid ei saa oma pensioni eest veeta muretult vanaduspäevi vanadekodus. Nad arvavad – kui mujal Euroopa maades saab pensionär pensionist makstud, ju siis on ka Eestis pension suurem kui vanadekodu kuumakse.
Meie riik on isegi nii helde, et maksab OSALE!! PUUDEGA inimestele puude-tasu. Nii maksis 65-aastasele 40 aastat skisofreeniat põdevale mehele lisaks pensionile ka puude raha (sõnast puue – mitte puud). Sel aastal võeti temalt puudetoetus ära, kuna mees on juba 20 aastat hooldekodus. Tema pensionist (puude-toetuseta) aga hooldekodus ülalpidamiseks pensionist ei jätku. Tema ainuke sugulane - 64-aastane vend (parema käeta pensionär) –peab hooldekodus olevat venda oma pensionist toetama, kuna Võru sotsiaalhooldusamet võttis sügava puudega inimeselt puudetoetuse. Kas siis mees sai terveks, et temalt puudetoetus ära võeti?
Aastat 5 tagasi oli „Eesti Ekspressis“ 2 lugu Läänemaal olevast vanadekodust, kus inimestele olid loodud KÕIK ebainimlikud tingimused - mädanesid elusalt (hoolduse ja ravita) - kiireks piinade- ja vaevadega suremiseks, mille järel pandi surnud puukuuri ritta matuseid ootama. Siis oli see üllatuseks ja Sotsiaalministeeriumile, kes oli valmis teatele (nagu tavaliselt) järelduste -meetmetega reageerimata jätma.
Äsja tuli ilmsiks „Pealtnägijas“ analoogne lugu Keila Haigla hooldusravis, milles juttu mitmes lehes, näiteks SLÕL. (http://www.ohtuleht.ee/425861, Lugu„Isa viidi ööseks pimedasse ruumija seoti kinni“ - link Delfist, http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/taasturavi-keila-haigla-moodi-isa-viidi-oosel-pimedasse-ruumi-ja-seoti-kinni.d?id=45525485 .... Muidugi ei teadnud sellest (ravimitest ainult rahustite abil hoolealuse uneseisundis hoidmist, hooldamatusest, ebainimlikust kohtlemisest) PERH (kelle otsealluvuses Keila Haigla oli/on) ega ka Sotsiaalministeerium mitte midagi. Kuigi 2009.a. Õiguskantsler tegi samal hooldusteemal Keila Haiglale ettekirjutusi, mis jäid nagu alati - muidugi tähelepanuta. http://www.oiguskantsler.ee/public/resources/editor/File/07_Soovitus_SA_P_hja-Eesti_Regionaalhaigla_Keila_haiglale__igusp_rasuse..._ps_hhogeriaatria_osakonda__m_rts_2009.pdf
Kõige kurvem on see, et meie riiklikku poliitikat vanadest ja väetistes haigetest vabanemiseks viivad ellu HAIGLAD, HOOLDEKODUD JA MUUD SOTSIAALASUTUSED – millede tegelik ülesanne PEAKS OLEMA ravi ja hoolekanne.
Muidugi ei tea toompealased nendest asjadest midagi, sest Toompeal niisuguseid asju ei juhtu, kuid meil (Eestis) on see igapäevane nähe. Toompealased aga ei näe seda – mida nad näha ei taha.
Millal saab Eesti oma riigi ja rahva huvides tegutseva Riigikogu ja Valitsuse? Praegu tegutsevad parteid ja seadused välistavad selle võimaluse lähiajal.

1 kommentaar:

  1. Keila Haiglast: "Isa viidi ööseks pimedasse ruumi ning seoti kinni" http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/taasturavi-keila-haigla-moodi-isa-viidi-oosel-pimedasse-ruumi-ja-seoti-kinni.d?id=45525485

    VastaKustuta