teisipäev, 12. aprill 2011

Vajalikud hüvitised

Riigikogulase palk. Kerjuse palk?
1.EW ajal valiti Riigikokku austusväärsed kodanikud, kes suutsid ennast ja oma pere ära elatada, kes oma väärika olekuja tubli tööga olid ennast näidanud ja pälvinud tunnustuse. Aga nüüd? Inimesed, kes pole tööd teinud, vaid ainult poliitringkondades keerelnud? Kes tahavad riigikogulase palgaga oma sugukonda ülal pidada?
Riigikogulase palk koos hüvitiste ja korterikompensatsiooniga on minimaalselt ainult 4 700 Eurot. Seda on ikka äärmiselt vähe, arvestades veel sellega, et ligi poolte riigikogulaste vaimne tase on kõrgem kui keskmistel Delfi kommentaatoritel. Riigikogulane saab koos hüvitistega ainult 20 korda rohkem raha kui alampalga saaja – see on äärmiselt vähe võrreldes riigikogulase vastutusrikka tööga, kes on tööl 365x24 tundi aastas. Senised kompensatsioonid-hüvitised autole-bensiinile-kommile-majoneesile-öökohtumistele tuleb muidugi säilitada.
Hüvitiste-kompensatsioonide lisamine ei leiaks rahva hulgas ehk mõistmist. Küll tuleks toompealaste kompensatsioonile lisada koduigatsustasu 2 500 Eurot kuus nagu on Eurosaadikutel. Ei ela ju keegi neist Toompeal, kuid veedavad seal sundkorras ligi 6 kuud aastas.
Kindlustab ju iga tööandja oma töötajad töövahenditega, normaalse töökohaga, tihti vormiriietusega... Miks peaks siis riigikogulane oma väikesest palgast tegema suuri kulutusi pastapliiatsi ostmiseks või oma kallihinnalist aega raiskama toidu või WC-paberi ostmiseks? See peaks ikka olema tööandja (ta ju rahva teener) rahva-riigi ülesanne.
Mida peaks riigikogulaste ja ministrite suhtes MINIMAALSELT tegema?
Riik peab leidma vahendeid ning eraldama Riigikantseleile riigikogulaste ja ministritele tasuta võimaldama järgmisi teenuseid.
1. Taastada tuleb eelmisel riigikogul arutusel olnud igal riigikogulase abilise staatus, kes aitaks parteisaadikul nupule vajutada, tõstaks paberilehti etteja asendaks riigikogulast kui teda kohal pole.
2. Kõigepealt muidugi tasuta toitlustamine Toompeal. Igale riigikogulasele iga kuu tasuta 1 kleit/ülikond, 3 pluusi, paar kingi ja 4 paari sokke/sukki.
3. Igale riigikogulasele palgatakse isiklik kokk, kes riigi arvelt muretseb toiduained ning valmistab toidud.
4. Riigi arvel tasuta teenija, kes hoiab kodu ja riided korras, aitab riietumisel, tõmbab magama minnes teki peale ja söödab riigikogulast (siis saab riigikogulane samal ajal kätega muud vajalikku tööd teha).
5. Igale riigikogulasele – kellel on väljaspool Tallinat korter. maja või suvila –palgata majahoidja Riigikogus olemise ajaks.
6. Igale riigikogulasele riigi arvelt erasekretär-vaba aja sisustaja, kes abistab riigikoglast väljaspool Toompea saali tegevuses.
See on esialgu minimaalne, millega tuleks riigi arvelt tuleks kindlustada iga riigikogulane ja minister....
Vanasti mindi Riigikokku Riiki ja rahvast teenima –see oli auasi. Röövlitel ja Kerjustel Riigokku asja polnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar