teisipäev, 19. aprill 2011

Meie parteide (kasu)ahnus

Milleks meie rahvale riiklikud institutsioonid?
Siiani tundub, et riiklikud institutsioonid teenivad eesmärki – kindlustada võimulolevate parteide (ka parteilaste) rikastumise eesmärke riigi-rahva arvel ilma igasuguse parteide vastutuseta (ka parteilise vastutuseta rahvale tekitatud kahjude eest) . http://leopall.blogspot.com/2010/02/vastutusest.html
Riiklike institutsioonide vajades on esile kutsutud vajdusest kaitsta ja arendada riiki, rahvast, luua rahvale eluterved ning soodsad elutingimused.
Meie riigi võimu- ja valitsemisorganid moodustavad parteid ja juhivad kogu riigi elu. Parteide esmaõlesandeks peaks olema – töötada riigi ja rahva hüvanguks selliselt, et riik õitseks jarahva elatustase üha paraneks.
Paraku on parteid seadnud esmaülesandeks riigilt-rahvalt võtta endi hüveks võimalikult rohkem, rahva ja riigi saatus neid ei huvita. Eesti riigi, Eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade – pole parteide mure. Parteid on muutunud parteidesse kuuluvatele parteilastele kasulikuks äriühinguks (http://leopall.blogspot.com/2010/08/partei-on-kasulik-ariuhing.html ). Meie parteid ei taha aru saada, et riik ja rahvas pole loodud ainult parteide võimu- ja rahaahnuse rahuldamiseks –ilma, et parteilased ise midagi vastu annaks (http://leopall.blogspot.com/2010/12/parteid-ei-taha-aru-saada.html ).
Lisaks sellele, et parteid saavad miljoneid riigi eelarvest, on parteide mehitatud paljud riigikogulaste kohad, nõunike kohad (kes sisulist nõu ei oska anda), RAS juhatuste liikmete kohad, mitmed parteilastele rahe teenimiseks ülemakstud ametkonnad, jne... Kõik selle nimel, et parteid ja parteilased saaksid võimalikult külluslikult ära elada – seda rahva arvel. Peab ütlema, et parteid osutavad riigile kehva kvaliteediga riigivalitsemise teenust rahvale liiga kallilt. Rahvale odavam ja kasulikum tuleks Riigikogu ja Valitsuse teenust sisse osta välismaalt, muidu oleme varsti mõne Araabia kuningriigi alluvuses osariigi staatuses, nagu (http://leopall.blogspot.com/2011/02/eesti-araabia-kuningriik.html ).
Paraku on parteid endi kasuks teinud sellised seadused, millede põhjal rahval pole midagi vaielda ja parteid mitte millegiga oma praagi eest ei vastuta (http://leopall.blogspot.com/2010/02/parteid-muuvad-liiga-kallilt_28.html ).
See, et parteide osutatud riigivalitsemisteenus on praak, seda näitab senine Riigikogu ja Valitsuse töö, mille tulemused on üpris nigelad. Kulutused ja raiskamised on suured, kuid rahva elatustase on VÄGA VISA tõusma.
Andrus Ansip väidab, et neil on rahva mandaat. Kuidas seda saab väita, kui Reformarid koos IRL-ga said hääetanutelt alla poole häälte arvust e. 48.2% häältest, ülejäänud (Kesk, Sotsid, väikeparteid ja üksikkandidaadid) said 51,8%. – sisuliselt kahe koalitsioonpartei vastu hääletati rohkem kui nende poolt. Siin tuleb arvestada muidugi seda, et hääletada saab AINULT NENDE EEST – KEDA PARTEI LUBAB. Ülejäänud hääled jooksevad tühja.
E-hääletamisel esines puudusi, kuid nende mõjule üldhääletamise tulemustele ei saa hinnangut anda, sest need andmed hävitati kiiresti Valimiskomisjoni poolt sõltumata protestidest. Kas oli midagi karta?
Võim Tallinnas on kindlalt Keskerakonna käes, riigi ulatuses aga Reformi ja IRL käes. Võim Tallinnas ja Riigikogus vastandavad üks teisele, sõimavad teineteist... kuid nende võimuahnel tegevustel suurt vahet võimu- ja rahaahnuses pole. Ehk siis – REF-IRL tegutseb ainult rikaste huvides, Sotsid ja Kesk peavad silmas ka keskmiste ja vaeste inimeste huvisid. Parteid (Riigikogu ja Valitsus) leiavad ikka, et neil on kerjuse palk ja see vajab rahva heaolu arvel tõstmist (http://leopall.blogspot.com/2011/04/vajalikud-huvitised.html ).
Peaminister Ansip, tema erakonnakaaslased ja koalitsioonipartnerid valetavad (ka teised parteijuhid) julmalt (palgad, pensionid, maksud, hindade tõus jne...), sest nad peavad rahvast rumalaks lumpeniks ja teavad, et nemad rahva arvamust valskuse kohta ei kuule, kuid nende vale annab Eesti rahva elust hea mulje välismaale. Pealegi – ametlik statistika on moonutatud (õigemini kajastab andmeid moonutatult valitsejatele kasulikus suunas ja ei kajasta halbu näitajaid). Milleks meile selline kunstlik-moonutatud statistika? Valitsejatele? http://leopall.blogspot.com/2010/05/milleks-selline-statistika.html .

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar