esmaspäev, 18. veebruar 2013

95.aastapäevakõne... 2


Eesti  Olevikust …

Kambakeste Esinduskogu e. Riigikogu on nüüd tööle asunud professionaalsena ning seda professionaalsust on kõikjal näha.
Professionaalid on suutnud elu nii edasi viia, et RAHVA elu (Toompeal ja Kadriorus) on muutunud heaks – võib öelda, et meie Rahvas elab Euroopa viie rikkama riigi hulgas. Meil on normaalsed palgad normaalsete hüvitiste ja kompensatsioonidega, meie abikaasad on kindlustatud 30%-ga abikaasade palgast, meil on kasutada tasuta autod, ka töö- ja puhkeaeg on heal tasemel.
Millised on meie professionaalse Riigikogu ja Valitsuse saavutused, mis näitavad hoolt Riigi ja Rahva heaks?
Rahva elatustaseme tõstmiseks on kulutatud kogu meie pärandiks jäänud kuld. Varem Riigile kuulunud väärtuslikeim vara  (galeerid, tehased, kolhoosid-sovhoosid, ettevõtete vara) on edukalt ärastatud-erastatud. Euroliidust saadud miljardilised toetused on ära suunatud vajalikele objektidele ja vajalikele inimestele. Tähelepanu väärib seejuures see, et need ärastamised-erastamised-jagamised ei ole esile kutsunud mitte mingit vajadust VASTUTUSE järele – see on niivõrd hästi tehtud.     

Tähtis saavutus on ka see – kui ENSV ajal oli kehtestatud kommunismiehitaja moraalikoodeks, mis sisaldas sisuliselt aegunud kristlaste kümmet käsku ja võõrriigi ideoloogiat – „inimene on inimesele sõber, seltsimees ja vend”… Viisime alguses sisse meile hoopis lähedasema  moraali, mille vaimus kasvatasime tulevast põlvkonda – „inimene on inimesele lupus!”. Oleme jõudnud järeldusele, et meie Riigile-Rahvale pole tarvis mingit eetikat ning moraali – ilma selleta saab Toompea-Kadrioru Rahvas hoopis edukamalt hakkama!

Suure murrangu oleme saavutanud ka töö mõiste ja töö kasulikkuse alal.
Kui ENSV ajal hinnati materiaalsete väärtuste tegemist ja füüsilise töö tegejaid, siis meie juurutasime hoopis kaasaegsemat töö ja töö väärtustamist. Matriaalsete väärtuste loomine on küll vajalik, kuid see ei vii meie ühiskonnaelu  tormiliselt edasi. Õige  edasiviivtöö on ikka poliitikute intelligentne töö –ütleb ju vanasõnagi – SUUGA TEEB TA  SUURE LINNA – KÄTEGA EI MIDAGI. Sellest tegime õige järelduse – see, kes suuga töötab – see on kallist palka väärt; see, kes niisama materiaalseid väärtusi loob, see rabelemine ei vääri palka.   

Paljud väidavad, et inimesed elavad nii vaeselt, et 50-60 tuhat last heidavad magama tühja kõhuga… kuid see on ju ometi tervislik – siis pole karta liigset rasvumist. Aga meie Riigi puhul on see ilmselge liialdus. Näiteks täna saame siin kõik süüa head-paremat alates kalamarjast-linnukeeltest shampanjani välja niipalju kui kulub – seda kõike tasuta… Ja see pole ainuke päev aastas, kus saab niimoodi tasuta süüa. Aga siin ma ühtki „nälginut” last ei näe. Seega – väide nälgivatest lastest on BLUFF. Ilmselt meie põlise verivaenlase Idakaru vaenulik propaganda.

Kurjad keeled räägivad, et meil on Euroopa kõige kõrgemad otsesed ja varjatud maksed.. Pole kontrollinud – see võib ka tõsi olla. Aga meil peab kõik tasakaalus olema nagu  eelarves ikka. Kuigi meil on KÕRGEMAD maksud, on meil see-eest lohutuseks jälle Euroopa madalamad PALGAD! Yasakaal peab olema! Pealegi – need maksud VEEL  ei ületa meie elanike alampalka, mida saavad 65-70% meie töötajatest.  Seega – ka maksude tõstmiseks  veel ruumi jätkub.

Ligilähedasel teemal:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar