pühapäev, 17. veebruar 2013

Y. Toom eesti keel.... 2


Y. Toom…. 2

Jätkuks U. Reinsalu ja IRL kohta. Enne RK valimisi „Sõlmis IRL  „Lepingu”” valijatega – kui nad osutuvas valituks, siis nad – VIIVAD KODUKULUD ALLA!! Kaks aastat on möödas – KODUKULUD näitavad tugevat  kasvutendentsi. Gaasikütte hind kasvab, veehind kasvab, elektrihind tegi sel aastal kõrghüppelise kasvutendentsi - 20-26%. Kodualune maamaks küll kadus, kuid selle-eest kasvas ligi 3 korda kodualuse maaga külgneva maa hind.

Delfist - Kodukulude allatoomise loosungiga võimule saanud IRL põhjendab praegu sõnumit kommunikatsioonihäirega. Seni on oma sõnumite avalikkusele mõistetavaks tegemisega hädas olnud Reformierakonna poliitikud, kes tihtilugu on pidanud selgitama, mida nad ühe või teise lausega on mõelnud. Nüüd on üsna samasuguses seisus Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kelle juhtliikmed peavad seletama, mida tegelikult mõeldi valimisteaegse iseenesest selge loosungiga „kodukulud alla”.

Kahju,  et  Toompea  pilvedes  elav minister EI TEA-TUNNE rahva tegelikku elu ja räägib rumalusi.  Kahjuks  võhik -rumal minister -  targutab  asjadest - millest  tal endal aimugi pole... aga siiski on ta - Eesti elu mitte tundva  erakonna ESIMEES.

Kuidas ministrid sellest aru ei saa, et väga paljude eestlaste Eestist lahkumise põhjuseks on just MAJANDUSLIKUD raskused – nigel palk ja kõrged KODUKULUD. Kuigi MEIE PALGAD  on Euroopa väiksemaid, on kaupade hinnad maailma teiste riikide tasemel.
See, et meie Rahva elatustase edeneb VÄGA AEGLASELT – selle põhjuseks on meie RUMALAD VALITSEJAD KES EI OSKA meie elu edasi viia. Kuna NENDE elu on hea, siis arvavad nad, et ka teised meie elanikud   elavad hästi. Samas inimesi – kes suudaksid meie riiki arendada – neid ei lasta võimu lähedale, sest võimuseltskonnas on omad semud kõik ringkaitses.
Harta 12 saavutas selle, et LAEKUS HULGALISELT ettepanekuid – nende hulgas ka palju tühja kõma, kuid kui palju neist asjalikest ettepanekutest ellu viiakse??

Eugen Veges (eveges.blogspot.com) -  „Statistikaameti andmetel elas Eestis 1. jaanuaril 2013.a. 1 286 540 inimest. Aastaga rändas välja 10 871 asukat, mida on 4657 võrra enam, kui aasta varem.  Tendentsi (väljaränne kasvab 133 protsenti aastas) jätkudes pole eestlastest Eestimaa tühjaks jooksmist vaja kaua oodata. Kümne aastaga peaks plats puhas olema, uutel asukatel võimalus omavahel suuremate rahvaste keeltes suhelda. Võimaliku stsenaariumiga spekuleerimine näitab, et Eestist väljaränne on kaugel normaalsest. Kui päevas lahkub Eestist 30 inimest, siis tähendab see seda, et elukeskkond vajab kodanikusõbralikumaks muutmist. ….”
Ka rahvaloenduse statistika Eesti elanike kohta on ka  kunstlikult saavutatud. Näiteks loetakse Eesti alalisteks elanikeks loendatute hulgas inimesi, kes aastas viibivad kaks kuud Eestis. Selline küsimuse püstitamine on nüüd küll väga kaheldava väärtusega.

Kui Eestist lahkus möödunud aastal üle 10 tuhande elaniku ja lahkumiste arv näitab kasvutendentsi igal aastal ligi kolmandiku võrra… Lahkujad on ikka kas sünnitusealised või pered koos lastega, kohale jäävad aga juba sünnitanud pensionärid ja pensionieelikud. Selle tõttu näitab Eesti iive edaspidi üha suurenevat vähenemise tendentsi.
Millega loodavad meie valitsejad puudujäägilist iivet pöörata kasvutendentsi? Kas nad tõesti arvavad seda, et piisab Parteidel püstitada loosung: „Igasse peresse VÄHEMALT   10 last!!” Ja OTSEKOHE tabab eestlasi sünnitusbuum”. Või seadustatakse viimasel ajal kavas aktuaalne – Lubada ja seadustad omasooiharate (gayd-lesbid) abielu ja perekonnad. Kas tõesti loodetakse meie IIVET tõsta? Või arvatakse, et – Teistest riikidest (kus see seadustatud pole) – tormavad kõik omasooiharad siia  elama?
  
Meie  riigis - LOLLUS  JA  ELU MITTETUNDMINE valitsejate - ministrite poolt  ON IGAPÄEVANE ASI - mitte Parteijuhi - ministri puhul VÕHIKU  TAUNITAVUSENA.  
Valitsejate reaktsioon Yana Toomi intervjuule näitab seda, et nad võtavad valikuliselt NEILE sobiva (vene sovinismile viitava osa) ja materdavad intervjuu (osas mis kõigile rahvuslastele meeldib) põhjalikult maatasa. Ratsionaalse osa – eesti keele ja rahvuse huku kohta aga vaikivad maha ja sellest endi kohta mingeid järeldusi ei tee.   
Meie valitsejate (Riigikogu  ja Valitsus) tegevus/tegevusetus viib selleni, et eestlased on peagi Eestimaal pisike rahvusgrupp nagu praegu mordvalased, marid, udmurdid….
Meie Valitsejad ei täida juba meie Põhiseaduse PREAMBULIT, seda enam täidavad nad PÕHISEADUSET ainult seda –mis  neile sobib.

Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki,
mis on loodud Eesti rahva riikliku enesemääramise kustumatul õigusel ja välja kuulutatud 1918. aasta 24. veebruaril,
mis on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele,
mis on kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus,
mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade –

Eelmine arvamus Y. Toom… 1


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar