kolmapäev, 30. oktoober 2013

Eesti - teel sulide riigiks 4. Miks?



Eesti – teel  sulide riigiks  4.   Miks?
Meie kõigi (Riigikogus  esindatud) Parteide ühiseks Jumalaks on Kauka Võim. Võimu on tarvis oma kauka täitmiseks, samas on võimule pääsemiseks raha, ehk -  täis kaukat. Kümme aastat tagasi läks Parteidel tarvis ÜHE Riigikogu liikmeskoha saamiseks keskmiselt 1 miljon krooni. See on Partei kulutus ühe Riigikogu koha saamiseks; kümne riigikogulase kohamaksumus  10 miljonit krooni. Valimiskulutused on tarvis kiiresti tasa teenida ja veel tähtsam on tulevane KASUM  VÕIMUL  OLEKU  eest. Partei ise on meil ju  KASUMLIK ÄRIÜHING. http://leopall.blogspot.com/2010/08/partei-on-kasulik-ariuhing.html 

Parteid on Valimisseadusega kindlustanud selle, et nendele konkurentsi ei saa tulla. Parteide Esinduskogu (RK) koosseisu moodustavad Parteide tagatoad ise ja lasevad selle Rahval oma Häältega kinnitada.
Muud võimalust  - kui Parteide tagatubade (valiku) kandidaatide kinnitamine - Valimisseadus ei anna. Väikeparteide esindajate või üksikkandidaatide sattumise Riigikogusse välistab  Valimisseadus.
Loota seda, et Parteide tagatoad ise muudaksid Valimisseaduse demokraatlikuks, s.t. loobuksid vabatahtlikult VÕIMUST ja rahajagamisest-võimupositsioonide jagamisest… usun, et keegi ikka  nii rumal ka pole, arvestamaks sellise võimaluse olemasolu.

Parteide Esinduskogust (RK,  edaspidi - PE) ja Valitsuse koosseisust 5-10% moodustavad Parteide tagatubade liikmed – ülejäänud on niisama aktivistid ja kuulekad nupulevajutajad, kelle ülesandeks on hääletada Partei tagatoa korralduse kohaselt. Neil puudub otsustusõigus (Partei sisene distsipliin).
Parteide tagatoad hoiavad oma liikmeid rangelt ohjes (Meikari ja Ojulandi näide). Need, kes ei kuuletu Partei tagatoale – heidetakse parteist välja, väiksema rikkumise puhul jäetakse lisanännist (raha), juhatuste rahalistest kohtadest ja muudest soojadest kohtadest ilma.

Parteide tagatubades keerutatakse ikka väga suurte summades „musta rahaga” - mida kusagil ei eksisteeri ja mida keerutab-jagab väga kitsas ring. Nii keerutasid Refid  „autorolo” kaudu 3-4aasta jooksul 17 miljonit EEK-i, R-Hooldus kaudu 2 miljonit EEK-i… Need polnud ju Partei ainukesed „musta raha” allikad. TV saates „kolmeraudne” rääkis M.Viisitamm, kuidas ta Pärnus jagas 4-5 korda 500 tuhat EEK-i – ülejäänud kordadel olid summad 300-400 tuhat EEK-i. Aga kui palju jagati samal ajal Tallinnas, Tartus…?  Lausingu – Viisitamme sõnul läks osa rahast „vaestele” riigikogulastele, osa valimiskampaania toetuseks... Kui palju „musta raha” jagas tagatuba omavahel – seda ei tea keegi.

Parteide tagatoad liigutavad suuri summasid omavahel tagatoas ja reaparteilastele neilt „ustavuse” ostmiseks-kindlustamiseks, siis pole ime, et aktivistid-nupulevajutajad ei soovi niisama – allumatuse eest tagatoale – rahasaajate ringist välja  jääda. Pole ju paha mitte midagi tegemise eest paarsada või paar tuhat  eurot kuus lisaraha saada.

Järgmisest aastast tõuseb Andrus Ansipi palk 30% küündides 5 200 euroni kuus (kusjuures tööülesannete ring ei suurene). Üks gümnaasiumi abiturient küsis Ansipilt – kas tal piinlik ei ole liigsuure palgatõusu pärast, kui samal ajal elanikkonnal tõstetakse palka kas 3, 5 või üksikjuhtudel 10 % võrra. Ansipil muidugi lihtne vastata – ega tema ise ei tõsta – seadus on selline. Muidugi ei tule Ansip kunagi selle peale, et seaduseid teevad tema ja tema kamraadid. Tal on õigus algatada seadusemuudatus või loobuda palgatõusust…, kuid oma särk on ihule kõige lähemal ja meie valitsejatel pole selline mõiste nagu – häbi, autunne, vastutustunne – sellised mõisted on meie Valitsejatele mõistmatud.

Tulles tagasi „musta raha” juurde. Mitu miljonit  eurot musta raha Parteides liigub – seda  ei tea mitte keegi ega saa ka kunagi teada. Kindlasti on see summa tunduvalt suurem kui riigieelarvest Parteid endi nuumamiseks saavad, sest Partei liikmed  sümboolsetki liikmemaksu maksavad vähesed.

Tekib küsimus – kust tekib Parteidele „must raha”?
Rahumäe  hüvedes tehtud seaduseparandus „rohelise” elektri maksutõusuks tehtud annetused Parteidele on (osaliselt) avalikud,
Kohtla kaevanduse (Tamm?) omaniku annetused Parteidele seadusemuudatuse saamiseks oma kasuks on (osaliselt?)avalikud. 
Burkhardti väide K.Michaeli (Reformierakond) Eesti Raudtee tagaostmisel küsitud 1 miljoni euro küsimise kohta… Burkhardti sõnul küsis, K.Micael väitis, et ei küsinud raha… ja keegi rohkem küsima-uurima eihakanud.

Selge on see, et ärimehed oma raha poliitikutele – nende ilusate  silmade eest - neile miljoneid  eurosid ei kingi, lihtsam oleks miljonid  visata prügikasti – küllap prükkarid koristavad need miljonid ära.
Kust need miljonid  ikka tulevad, kellelt ja mille  eest??? 
Autorollo puhul teame, et 17 miljonit tuli sularaha automaadist… lootuses, et Autorollo ise läheb pankrotti ja Reformid saavad selle 17-miljonilise võla jätta Rahva kanda.  Aga ülejäänud Parteide  miljonid?
Parteides tegelevad sellega niivõrd kitsad ringid inimesi (tagatoast ka mittekõik), see on saladus ning (Parteide soovil) ei huvitu sellest ka Prokuratuur. 

Võib öelda seda, et „musta raha” saamine, selle eest teenuste osutamine ja selle raha ringlemine – see on niivõrd salastatud asi… ja kuna sellega tegelevad Parteide kõrgemad sfäärid (tagatoad), siis ei luba (Parteid) sellega tegelda ka asjaomaseid institutsioone. Must raha jääb saladuseks, sest kuna sellega tegelevad KÕIK suuremad Parteid, siis vaatamata omavahelisele võimuvõitlusele – kartes jääda  ise hammasrataste vahele – ei torgi Parteid ka konkurentparteide „musta  rahastamist”
Riigikogu korruptsioonikomisjon??? 
See on hambutu institutsioon, millel on küll kõlav nimi, kuid puuduvad asine tegevus ja tulemused. Tegutseb  Parteide omavaheline ringkaitse – parem karta kui kahetseda.

Kui aus Parteilane valitakse Partei poolt Parteide  Esinduskokku ja ta tahab seal Rahva arvelt kohalkäimise eest ka suuri lisaboonuseid saada – peab ta tingimusteta alluma Partei  tagatoale, kaotama  oma arvamuse, ei tohi oma arvamust väljendada  ja hääletama Partei  tagatoa korralduste kohaselt. 

Teisisõnu.  Olles  huntide  hulgas – pead ka hundina ulguma.
Või  siis veel... kui oled aus inimene Partei tagatoa lõa otsas,  ei saa Sa olla aus inimene Parteide Esinduskogus.
Kuna  Parteide tagatoad on sulid Riigi-Rahva suhtes, ei saa Riigikogulane olla AUS INIMENE, vaid PEAB OLEMA  SULI!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar