teisipäev, 29. oktoober 2013

Eesti - teel sulide riigiks 3



Eesti – teel sulide riigiks  3

Meie  kasvav põlvkond asendab ajapikku meie Valitsejaid ja Parteide  Esinduskogu. Kahtlemata võetakse eeskujuks varasemad Valitsejad (Presidendid, Peaminister ja Ministrid), samuti ka Riigikogu (Parteide  Esinduskogu liikmed).

Millist eetilis-moraalsest eeskuju annavad noortele – tulevastele poliitikutele – meie praegused poliitikud?

Peaministrid.
Mart  Laar. (võlts)isamaalane, kes „ostis” süüdimatult vaeselt inimeselt endale maja ja remontis selle riigimaksudest kõrvale hoidudes „ümbrikupalga” eest – vaatamata sellele, et ajakirjandus juhtis KORDUVALT sellele tähelepanu  .
-         Isikliku kasu (vahendustasu) saamise eesmärgil ?? müüs maha RUBLAD Tsetseeniasse,  kahjustades Eesti  Riigi rahvusvahelist mainet.
-         Võileivahinna  eest müüs  maha  Eesti Raudtee, mis paari  aasta pärast  kolm korda kallimalt tagasi osteti… ja püüdis maha müüa Eesti Energia  elektrijaamad (praegu Eestile enim  kasutoov Riigiettevõte).
-         Avas maksuvaba turu välisinvestoritele, et need saaksid oma Eestis loodud tulu Eestist välja viia maksuvabalt… jne.
-         Tulistas oma poliitilise vastase (E.Savisaar) pilti…jne...
-         Seni vist Eestile enim ja suuremat  kahju tekitanud Peaminister ja  Erakonna  esimees.

Teine  Eesti Peaminister
Siim Kallas - Reformierakond.
Oli Peaminister lühikest  aega. Varasem  Eesti Panga  President ja Ref-ide  Erakonna  esimees. 
-         Süüdistatav  1 miljoni USD  kadumises Eesti  Pangast. Kohut  venitati  seni kuni kuritegu osa süüdistuse osas  aegus.
-         Kahtlustust  pole  esitatud (ega esitata – aegumine), kuid (osa?) Rahvast  seob teda VEB – fondi paarisaja miljoni  kadumisega Venemaa (või osaliselt Kallase Partei) avarasse  taskusse.  

Peaminister Andrus  Ansip – Reformierakond.
Pole Peaministrina tasemel  kas oma rumalusest,  saamatusest, kõrkusest,  ülbusest….? 
Andrus Ansip on uhke selle üle, et:
-         Ta oli üks nooremaid EKP Tartu Rajoonikomitee Osakonnajuhataja  asetäijaid.
-         Ta on uhke selle üle, et lubas küll Eesti viia viie  Euroopa rikkama riigi hulka, viis  aga Euroopa kolme  vaesema riigi hulka.
-         Uhke selle üle, et ligi 60 tuhat last elavad vaesuse piiril ja alla selle piiri, aga temal, ministritel ja Parteide  Esinduskogul on Euroopa 5 rikkama riigi riigiametniku palk.
-         Ansip on uhke selle üle, et eestlased lahkuvad massiliselt Eestist võõrsile.
-         Ansip oma avaldatud seisukoh a kohaselt (2007-2008.a.) tahab kriisis olevas Eestis elada, kuid ei arvesta Rahvaga – kes kriisis elada ei taha.
-         Peaminister Ansip  peab rahvast  absoluutselt lolliks, kes peab uskuma jääma seda, et tema parteikaaslased annetavad pigem Partei tagatoale suured rahasummad kui toidavad oma lapsi,  ostavad oma perele elamispinna või  ostavad endile kinnisvara.
-         Peaminister Ansipil  jätkub jultumust süüdistada erapoolikuses oma (potentsiaalseid) alluvaid prokuratuuris (Justiitsministeeriumi haldusala), kes tendentslikult ja erapoolikult  suhtusid musta rahastamisse Meikari avalduse ja Keskerakonna (Lausing) musta rahastamise puhul. Peaminister  EI SAANUD ARU  sellest, et Meikar rääkis (mustast rahast) konkreetsetest inimestest viimase  aasta jooksul; Lausing rääkis umbisikuliselt 7-aasta tagustest asjadest – mille uurimine on AEGUNUD!
-         Selle asemel, et küsida Euroliidult abi oma rahvale… aitab Eesti miljarditega Kreekat, kus pensionid-töötasud-hüvitised on vähemalt KOLM KORDA kõrgemad  kui Eestis.
-         Ansip tegi etteheiteid valimisliitudele sellepärast, et nad üldse kandideerisid KOV valimistel, kuna”.. nendele antud hääled lähevad/läksid Keskerakonnale. Ansip valetas teadlikult, sest ta teadis väga hästi, et valimisliitudele antud hääle läksi JAGAMISELE PROPORTSIONAALSELT KÕIKUIDE VALITUKSOSUTUNUD  PARTEIDE  vahel….
Mis on tema saavutused? Igasuvine 5000 km läbimine jalgrattal, igal talvel aga 2000 km läbisõit suuskadel. Partei esimeheks ja meie Riigi Peaministriks saamine.
Tema töö Peaministrina häid tulemusi küll ei näita.

President T,-H.Ilves.
-         Oma institutsiooni kohaselt PEAKS olema Parteide suhtes neutraalsel seisukohal… Kuid deklareeris avalikult, et ei aktsepteeri ka Rahva arvamust kui Keskerakond saab demokraatlikel valimistel ülekaalu, ei lase neid ikkagi võimule.
-         Taunis Keskerakonda avalikult ajakirjanduses Jakuninilt raha (oletatavat) küsimist/saamist, jättis reageerimata Meikari avaldusele Reformierakonna „musta” rahapesu kohta.
-         Rahvakogu poolt esitatud üle 500 ettepaneku (paljud neist Riigile-Rahvale vajalikud) viis „Jääkeldrisse”, kus pikkamööda sumbusid.
-         Laseb suurte summade  eest Riigil ülal pidada oma naisele kuuluvat äriühingut – Ärmatalu.
-         On Eesti Rahva suur „patrioot”, kes töötab 5 aastat järgemööda 24x365 igal ajal –ka ööpäeviti naise äriühingus –Riigi huvides. Tal piisas ühest sekundist (kui sai 5 aasta puhkuse kompensatsiooni kätte) kui ta oli täielikult puhanud ja jätkab sekunditki puhkamata jälle 5 aastat ööpäevaringset tööd.

Tema Toompeakorteri mahhinatsioonidest, üürivõlglustest riigile, rahahimust jne… pole mõtet rääkida, sest need toimusid/ilmnesid enne tema Presidendiks saamist.

Muidugi ei jõua kõiki võimurite „patte” ühes arvamusloos üles lugeda, sest näiteks Ansipi pattudest on minu eelnevates blogides 3-4 arvamuslugu, umbes sama palju ka Mart Laari kohta.    

Mis ma tahan öelda? Meie Valitsusjuhtide käitumine on tihti seotud valetamiste-vassimiste, kahtlaste äritehingutega ja JOKK-imistega (Juriidiliselt On Kõik Korrektne). Eeskujuks saavad nad olla: riigi raha raiskamises, omakasus, rahvaga mittearvestamises, vastutusvõimetuses.
Tõeliselt eetilistel ja moraalsetel inimestel pole nendest võimuritest küll head  eeskuju kuskilt võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar