teisipäev, 22. oktoober 2013

Eesti - teel sulide riigiks 2



Eesti – teel  sulide riigiks  2 ?

Kellest võtab kasvav põlvkond eeskuju, kes on nende iidoliteks? Kahtlemata on selleks alguses oma vanemad, koolis õpetaja, hiljem aga eliit – edukad eeskujulikud inimesed.
Meil on olemas kultuurieliit, ärieliit, teaduseliit… On ka Partei-eliit, kuhu kuulub siiski enamasti tõsi-eliidi asemel Rämpseliit (mitu arvamust minu aprillikuistes arvamustes - Rämpsparteid).

Meie ajakirjanduses saavad väga palju ruumi Parteide liikmed, kus iga Partei kiidab oma Parteid ja oma parteilasi, parteilastest kujundatakse (ka rumalatest) arvamusliidreid. Iga Partei püüab kujutada oma Parteid/parteilasi eesrindliku tegevuse/mõttega eeskujulike inimestena. Selleks on neil endi idealiseerimiseks palgatud PR-firmad ja eriti aktiivsed on nad valimisperioodil.
Miks ma arvan, et meie Parteid on RÄMPSPARTEID?
1.        Meie Parteid on muutunud kasumlikeks ÄRIÜHINGUTEKS, kelle/mille  eesmärgiks on Partei/parteilaste omakasu/rikastumine – mitte töö tegemise arvel, vaid Riigi/rahva turjal parasiteerimisega. Riigi eelarvestsaavad nad igal aastal küllalt kopsakaid summasid iseendile. http://leopall.blogspot.com/2010/08/partei-on-kasulik-ariuhing.html
2.        Kõik meie suuremad Parteid on segatud „musta raha”  kilekottidega Parteidele tassimise-legaliseerimisega ja need summad pole mitte väikesed. Palju „musta” raha kleepub jagajate (Partei tagatoa) sõrmede külge ja jäävad Partei funktsionääride taskutesse. Need summad on saadud ju mingi (samuti musta) teene osutamise eest Partei poolt. - Rahumäe  „rohelise  elektri” sponsorrahade eest mitmele Parteile; - Kohtla kaevanduse „põlevkiviõli” kaevandamisel Tamme antud sponsorrahade eest tehti tema heaks seaduseparandus...  Need olid avalikustatud sponsorrahad Parteidele. Kui palju on aga nn. „musta” raha Parteidele annetatud ja milliseid teeneid on „annetajatele” osutatud – seda me  ei tea (see on Parteide suurim saladus).
3.        Parteid ei täida ise neid seadusi, mis nad ise vastu võtavad (seaduse looja-vastuvõtja on Parteide Esinduskogu e. RK) – Parteide  rahastamisest.  Täidetakse neid seadusi, mis Parteidele täitmiseks sobivad.
4.        Enamus  riigikogulasi  pole  aastakümneid tööd teinud, vaid liuelnud poliitparketil  -ega  teagi,  mis  on  töötamine.
5.        Parteid (Parteide Esinduskogu) on teinud sellise Valimisseaduse, mis kindlustab Valimistel nende soovitud/sobivate kandidaatide „valimise” Parteide Esinduskokku. Rahva  arvamust  ei  arvestata.
6.         Parteid    ei vastuta  mitte  mingil määral meie  Riigile/Rahvale tekitatud  kahjude  eest. Nende Kahjude  eest MAKSAB  RAHVAS!  

Suur  osa meie Rahvast (kaasarvatud mina) arvavad, et  Parteide Esinduskogu (RK) ja selle liikmed  on ebaeetilised, käituvad  ebamoraalselt ning ei käitu RIIGIMEHELIKULT!
Kas selles  võib süüdistada Riigikogu, kes pole 20 aasta jooksul  suutnud välja töötada  ja ka vastu võtta  OMA Eetika-Moraalikoodeksit?  
Kas neil puudub  vaimne potentsiaal või tahtmine eetilis-moraalselt käituda?
1.    Eetika-moraalikoodeks ei sunni kedagi  eetiliseks või moraalselt käituma. Ka koodeksi olemasolul täidaksid nad ainult neid sätteid – mis neile sobiksid, ülejäänutele lihtsalt  sülitaksid (nii nagu nad teevad endipoolt  vastuvõetud  seadustega).
2.    Eetika-Moraalikoodeksi (edaspidi - EMK) puudumisel on Parteide Esinduskogu liikmetel lihtsam saata Rahvas-Hääletajad saata „kukele”
3.    EMK puudumisel võivad Parteide Esinduskogulased ilma häbenemata täita oma taskuid Rahva arvelt ja väita, et see kõik toimub RAHVA (hääletajate) huvides.  http://leopall.blogspot.com/2012/08/milleks-sadul.html
4.     EMK puudumine lubab sülitada Riigi-Rahva huvidele ja tegelda AINULT  Partei ja Isiklike huvidega… Muuseas, Põhiseadus ka ei keela seda!

Põhjusi on paljuja nende üleslugemine läheks pikaks… Kuid. 
Meie kasvav põlvkond kasvab  RIKASTE  JA  EDUKATE  eeskujul ja järgivad  nede edukat käitumist….
Kes neist siis kasvavad, nähes ja võttes  eeskujuks  RIKASTE ja EDUKATE Parteide  Esinduskogu liikmete vildakat  eeskuju???

Samal teemal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar