kolmapäev, 16. jaanuar 2013

Eesti rahvas on....?


Kui Mart Laar oli peaminister, siis tegi ta tehingu Iisraeli riigi äriühinguga (SAAB?), kes müüs meile relvi. Tehingu vahendajaks oli Leonid  Apananski. Aastal 2000 oli Leonid Apananski väga solvunud selle üle (2000.a”Äripäev”), et ehkki tema oli relvatehingus  vahendaja, sai Mart Laar temast 3 miljonit USD rohkem  vahendustasu.
Enne seda oli kohtuprotsess Mart Laari üle seoses selle relvatehinguga… kuid. Kuna kohtul puudusid originaal-lepingud ja neid  ei õnnestunud leida, ei saanud kohus asja üle otsustada valguskoopiate põhjal (Mart Laar põletas lepingu  originaali ära???). Mart Laar tunnistati õigeks.

1999.a. toimus kohtuprotsess Siim Kallase üle, mis läks Riigikohtuni…. See on kuulus Kallase  10-ne miljoni  USD  protsess. Kelmid tõmbasid  meie riigi haneks ja said 10miljini USD võrra rikkamaks. Mängus oli ka”Viru  Aabram”
Riigikohtu kriminaalkolleegium koosseisus eesistuja Jüri Ilvest ning liikmed Eerik Kergandberg, Henn Jõks, Ott Järvesaar, Hele-Kai Remmel ja Jüri Rätsep vaatas riigiprokuröri kassatsioonprotesti alusel avalikul kohtuistungil 27.-29. oktoobril 1999. a läbi kriminaalasja
Siim Kallase õigeksmõistmises KrK § 1411 lg 3 p 1 - § 15 lg 1; § 161 ja § 1486 lg 1 järgi ning Urmas Kaju õigeksmõistmises KrK § 161; § 1411 lg 3 p 1 - § 15 lg 1 järgi.
Paljud peavad seda otsust  Siim Kallase  õigeksmõistmiseks selle tõttu, et  ta
midagi kriminaalset toime  ei pannud.
Kui Te loete otsuse sisu (Riigikohtu  otsus Nr. 3-1-1-71-99  29.10.199.a. – olemas RK otsuste  registris), siis selgub, et nii mõneski süüdistuse punktis on kriminaalvastutusele võtmise tähtaeg möödunud ja kohus seda asja läbi ei saa vaadata… Põhiosa – lepingut PEP-ga (Põhja-Eesti Pank) ei saa läbi vaadata, kuna puudub lepingu  originaal (Siim põletas selle ära). Sellest nüüd ka suures osas õigeksmõistev otsus. 
Nüüd VEB fondist natuke.
Kiri Venemaa pangast  tuli kiri 09.02.1995.a. Eesti Panga  presidendile Siim Kallasele VEB rahade osas. 
05.04.1995.a. - Venemaale saadab vastuse-kirja EP asepresident Vahur Kraft.
19.04.1995.a. vabastati Siim Kallas Eesti Panga Presidendi kohustestseoses valimisega Riigikokku. 
Põhiprobleem, mida uuritakse juba  18 aastat Valitsuse tasemel ja jäädakse uurima veel 115 aastat – kes andis Venemaale valeandmed paarisaja miljoni kohta?  
Kelle kätte need  paarsada miljonit kadusid?
Kas keegi sulitembuga paarsada miljonit tasku pistnud  millegi eest ka vastutab? 
   Nüüd on vähemalt selgeks saanud paar asja: 
1.     Suli –kes seda tegi –on aus  ja õiglane mees, kes millegi eest ei vastuta, sest  asi on seaduse mõttes aegunud ja KEEGI SÜÜDLAST  OTSIMA EI HAKKA.
2.     Riik on VÄGA RAHUL  sellega, et talle tehti tünga paarisaja miljoniga.
3.     Pole võimalik kindlaks teha seda – kas süüdi on VEB kirja vastajast asepresident –kes vastuse allkirjastas või Panga president –kes kirja sai ja oli vastamise ajal Panga president???
4.     Kas oli kogemata valeandmete  esitamine –või esitati valeandmed oma isikliku kauka täitmiseks? Nüüd see pole tähtis,  sest  Andrus Ansip jõudis selle küsimusega venitada kuni vastutusele võtmise aegumiseni. 
Rahvas  arvaks selle kohta omakorda niimoodi:
1.     Eesti Pank selle apsaka tegi – miks meie peaksime Kallase-Krafti vigade  eest maksma??
2.     Vigade tekitajad on olemas ja tuvastatavad – maksku nemad.
3.     Tagastagu Kallas-Krafft-x… kes iganes  Rahvalt võetud  paarsada milli.
Refid  arvavad, et Rahvas peaks kinni maksma selle paarsada milli – see pole mingi probleem  - peaasi,  et nad ise  ei pea  maksma!!!
Kuule  Ansip!!! 
Sa  oled vassinud  oma  ametiaja jooksul VEB-fondi rahadega – kas  ise oled selles osanik??

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar