kolmapäev, 16. jaanuar 2013

Perspektiivitu valimisseadus 5


Nii mõnigi kord on mul tunne, et meie Valitsejad on nõrgamõistusliku –nad ei tunne  Eesti elu, vaid elavad Toompea rahade ja mõistete järgi – ei tea ega taha tunda enamuse Eestlaste tegelikku elu.
Ansipi-Ligi väited sellekohta, et Euro  ei tõsta hindu, nende väited, selle kohta, et Elektri hinna tõus puudutab ainult elektri hinda, mitte  teisi kaupu…Nagu elu näitas/näitab – vestavad nad Rahvale  muinasjutte! Kas nad on (pehmelt öeldes) rumalad? Kuidas  neid uskuda?  
Nagu EE – elektri hinda pidevalt tõsteti ja samal ajal Riik võttis välja miljardeid kasumit. Elektrituru avanemise ja elektrihinna järsu tõusu põhjusel venitati ka RK ööistungeid. Riik tõstab sellest aastast tunduvalt elektri hinda põhjendades seda EL nõuetega.
Ometi selgitas Keskerakond, et EL ei sunni elektri hinda nii kiiresti tõstma ja nii palju tõstma. Miks koalitsiooniparteid seda nii kiiresti teevad - teades vaesema rahva majanduslikke võimalusi?? VÕI  tegelikult ei tea??). Koalitsiooniparteid ei arvesta ka sellega, et meie inimeste maksukoormus on Euroopa üks kõrgemaid, kuigi palgad on jälle Euroopa madalamate hulgas. Elektrihinna märgatav tõus tõstab automaatselt ka enamuse esmatähtsate kaupade hindu.
Ansipi väited el.turu avanemise põhjuste kohta tulevad kuu aega hiljem (15.01.2013.a. ning on üpris kaheldava väärtusega – miks ta seda ei öelnud RK ööistungite eel või  –ajal?)
Loogiline arvamus selle kohta on see, et Valitsejad tahavad näidata meie majanduse tõusu ja koguda rohkema raha riigi  eelarvesse. Siis on hea näidata Riigi  majanduskasvu Riigi eelarve täitumisega – ise midagi tegemata.
Teisisõnu – Valitsus tahab näidata, et töötab tulemuslikult ja hästi –kuna  eelarvesse  laekus  maksudest rohkem  raha kui  eelmisel  aastal...
Riigikogu moodustab Valitsuse – tegelikult on Valitsuse moodustajaks sama Koalitsiooni-Parteide tagatuba – kes moodustas ka  Riigikogu. Riigikogu on Valitsuse kummitempel, sest kinnitab OMA Parteide tagatoa arvamuse seadusena – ilma koalitsiooni arvamust arvestamata.

Riigikogu ise ei pea kinni isegi Põhiseaduse preambulist „Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada meie riiki… mis peab tagama eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade…”. Meie Riigikogu ja Valitsus ei võta küll midagi ette selleks, et eestlased Eestist minema ei jookseks, selleks, et eestlased kestaks edasi Eestimaal. (eestlaste kasvav  lahkumine Eestist ja järjest kasvav  iibe langus).  

Eesti Riigi elu läheb allamäge. Praeguse Valimisseaduse kohaselt saadab Riigikogusse oma (neile sobivad) kandidaadid Parteid. Rahvas küll hääletab Parteide/kandidaatide poolt, kuid  valiku teeb Partei tagatuba (otsustav on Valimisnimekirja järjekorra number).
Üldiselt peaksid Parteid olema Rahva ja Riigi arengut edasiviiv jõud.
 Meil nad seda kahjuks pole. Riigikogus olles peaksid Parteid Riigi arenguks tegema omavahel koostööd. Täiendama-parandama üks-teist. Meil on kujunenud Riigikogu Parteide võitlustandriks võitluses VÕIMU pärast, Parteid üks-teise ideid ei aruta, vaid teise Partei ideed, ka- hed-eesrindlikud -  materdatakse maha ega lasta RK-l seadustena vastu võtta.
Jah, Valimistel on lubatud ka üksikkandidaatide kandideerimine, kuid Valimisseadus on koostatud selline, mis välistab üksikkandidaatide sattumise Riigikokku.

Minu isikliku arvamuse kohaselt on Riigikogus kõikide Parteide kohta kokku üks neljandik saadikute koosseisust – kes on Riigikogus kasulikud – ülejäänud on kasutu – Parteide ballast.
Praeguse Valimisseaduse perspektiivitus EESTI SUHTES on ilmselge, sest senised Riigikogud pole Eesti rahvuslikku ja majanduslikku  elu  ISE edasi viinud – seda on teinud erinevad isikud-jõud  sõltumatult  riigi  institutsioonidest.
Valimisseadus on see, mis on määrav selles osas – keda valitakse Riigikokku. Kas sinna valitakse  reklaam-klantspiltide põhjal nupulevajutajad või kohalikele valijatele tuntud riigimehelikult mõtlevad-käituvad inimesed. 
Praegune  Riigikogu on Rahva jaoks mõttetu  suur monstrum, kes sööb arutult rahva raha. Perspektiivikas võib ta olla Võimu- Raha-ahnetele Riigiga mittearvestavatele Parteidele – MITTE AGA EESTI  RAHVALE.
Kordi  parem praegusest  Valimisseadusest on O. Remsu pakutud  variant…


Eelmine  blogi…


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar