neljapäev, 27. oktoober 2011

Keda-mida väärtustatakse Eestis - 2

Suur tänu meie 3-4 parteile, – kes on kogu meie RAHVAle – MEIE AU, MÕISTUS JA SÜDAMETUNNISTUS, sest nad on meie Riigi SUURE arengu edasiviijad.
Meie riik on kahtlemata arenenud, kuid meie parteide juhtkondade (tagatubade) AU, MÕISTSE ega SÜDAMETUNNISTSE teeneid ma selles osas ei näe. Pigem on arengu teenes suurim osa töökal rahval ja ettevõtlikel ärimeestel. Parteide osa on meie Riigis pigem – meid tagasiviiv jõud.
Paljudes tagurlikes-negatiivsetes asjades oleme meie esirinnas Euroopas – näiteks narkomaania, Aidsi levik, kuritegevus, toidukaupade hinnatõus, joomarlus, töötus, suitsiidid; väiksemad päästetöötajate, õpetajate palgad, pensionäride, laste, üksikperede ja paljulapseliste perede elatustase...
Meie valitsejate arvamuse kohaselt – KÕIGE TÄHTSAM ON SEE, ET EESTI ON Euroopas või MAAILAS ESIRINNAS. ÜKSÕIK MIS ALAL.
Meie parteide juhtoinad ise nendes Euroopa esirinnas olemise aladel millegipärast ISE osalised pole. Kas sellest tuleb järeldada, et nad on meie TAGURLIKUD – Eesti üldtendentsile vastu töötavad MEIE ÜHISKONNAS PARTEIDE inimesed???

Kui võtta statistikat - tegelikku elu meie elanikkonna osas, siis – milles on Eesti rahvas Euroopas halvemas seisus võrreldes teiste Euroopalike riikide inimestega?
Tegelik keskmine palk, pension, elatustase, hinnad.... ei tea , kui palju nimetusi. Eesti inimene elab tunduvalt halvemi kui keskmine eurooplane Euroopas.
Eesti pole sotsiaalharta oluliste osadega liitunud – seetõttu saab Eesti NÄIDA demokraatliku ja edumeelse riigina.
Ka demokraatiast on Eesti valitsejatel oma arusaam. Meie valitsejad TEAVAD ILMEKSIMATUDLT, et Demokraatia TÄHENDAB – Parteide tagatubade vastuvaidlematut ÕIGUST-VALITSEMIST. RAHVA ARVAMUS EI VÄÄRI ISEGI ÄRAKUULAMIST, RÄÄKIMATA rahva arvamusega arvestamisest.
Parteide (tagatuba) teab paremini kui lumpen-rahvas – mis neile (rahval) vaja on. Rahvas peab AINULT valitsejaid jumaldama ja nende KOGU jumaluste (Riigikogulaste, valitsuse ja parteijuhtide) elamise – vastavalt NENDE TAHTMISELE kinni maksma.

RK ja valitsuse valivad PARTEID. Rahvale antakse nimekiri - KELLEST Parteid Riigikogu koostavad. Parteidel ongi kasulik panna Riigikokku parteisadele kuulekaid (rumalaid???) nupulevajutajaid. Valimised käivad hea nõukogude traditsiooni järgi: rahvale pannakse ette need, keda saab valida, kes parteilastest valituks osutub, selle otsustab parteitagatoa poolt koostatud parteisisene nimekiri – mitte hääletajad. Riigikokku valitakse nagu nõukogude ajal parteilasi, kes on elukauged politikaanid, kuid ustavad parteilased. Hääletada võib ükskõik kelle eest oma ringkonnas, valituks osutub aga see, keda soovib PARTREI (juhtkond) Valimisseadused on tehtud nii, et ÜKSKI väljaspool PARTTEIDE TAHET Riigikokku ei pääse! Seda on näidanud meie 20-aastane „valimiste“ ajalugu, kus ÜKSKI üksikkandidaat ega väikeparteikandidaat pole Riigikokku saanud.
Kas meie riigikogulased – parteide eliit - on saamatumad ja rumalamad võrreldes teiste riikide seadusandjatega? Kui järeldada sellest, kuidas nad oskavad oma partei ja isikliku heaolu eest seista – siis tundub, et ei ole. Siis tundub, et nad on kavalad ja targad, sest oskavad praktiliselt mitte midagi tehes – saada suurt raha ja tasuta ülalpidamist. Meie riigikogulased peaksid ikka targad olema, kuna nad on osanud oma elu rahakaks ja mugavaks teha. Palgad on neil korralikud – olgu riik või pankrotis. Riigikogulane töötab küll neli aastat 365 päeva ööpäevaringselt ja saab selle eest ka kompensatsiooni – isegi rohkem kui ööpöevaringselt töötav tuletõrjuja kuus palka.
Kui aga võrrelda teiste riikiidega... Kui Soome esinduskoda peaks koosnema samas proportsioonis elanikkonnaga, siis koosneks Eduskunta 357-st inimesest. Venemaa Riigiduuma peaks koosnema 10 000-st liikmest. Ei tahaks uskuda, et meie riigikogulased on 20 korda rumalamad kui Vene Riigiduuma, sest Riigiduuma 2-s kojas on 700 saadikut ja valitsevad nad 140 miljoni inimese üle. Hiljuti oli lugeda, et USA-s on ametnikke 8% töötavast elanikkonnast, meil aga 24%, ehk ametnikke on kolm korda rohkem. Kas meie ametnikud on saamatumad või rumalamad? Saamatumad ja rumalamad ilmselt küll. Kõrgemateks ametnikeks ei saa ju oskuste või teadmiste tõttu, vaid parteilise ustavuse tõttu. Kuid vahest on asi selles, et parteid ostavad nii endile truudust - truid inimesi suure raha eest, sest ametnikud paneb paika ikkagi partei, maksab aga rahvas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar