kolmapäev, 9. november 2011

Keda-mida väärtustatakse Eestis 3

Üldjuhul peetakse maailmas hinnatud inimesteks neid inimesi, keda loetakse vajalikuks elu edasikestmiseks, inimeste ja majanduse arenemiseks, ühiskonna eetilise ja moraalse seisundi parandamiseks. Teistes riikides peetakse austusväärseteks ametiteks-elukutseteks teadlasi, arste, õpetajaid, kunstnikke, politseinikke…
Meie riigis on kahjuks väärtushinnangud teised ja mitte paremuse suunas. Öeldakse küll, et iga inimene kujundab oma väärtushinnangud ise. Inimene kujundab OMA isiklikud väärtushinnangud ise, kuid ühiskonna väärtushinnangute kujunemisele avaldab suurt mõju üldsus ja - üldsuse üldist hinnangut mõjutavad valitsejad (parlament, valitsus, parteide juhtkonnad). Valitsejad mõjutavad inimeste väärtushinnanguid nendele vajalikus suunas.
Suurt mõju ühiskonna väärtushinnangute kujunemisele avaldavad väga mitmed faktorid. Hinnatud inimestel on kõrge palk, kiidetakse nende töösaavutusi, neid ülistatakse, kiidetakse – avaldatakse austust ajakirjanduses, nad on tähelepanu keskmes, neile jagatakse aukirju, ordeneid-medaleid jne…
Kes on siis meil kõrgelt tasustatud, pidevalt ajakirjanduse keskpunktis, arvamusliider igas asjas (ehkki tegelikult omamata OMA säravaid mõtteid). Mis on siis kõige kõrgemalthinnatum, tähelepanukesksem, mõjuvõimsaim elukutse-ametikoht?
Kindlasti on meil selleks ametiks – POLIITIK. Ole Sa nii rumal kui tahes, kuid kui oled poliitik, siis piisab ainult mõttetust suuga jahvatamisest, tööd ei pea tegema, aega-ajalt istuma kusagil (Riigikogus, mõnes ettevõtte nõukogus, MTÜ-s), olema nõunik-nõustaja (asjast ise absoluutselt midagi aru saamata…), pealegi mitte kusagil mitte millegi eest vastutama ei pea. Kõige eest hoolitseb SINU LEIVAISAKE – P A R T E I!!!
Meie Riigikogu, Valitsus ja parteide juhtkonnad annavad MEIE ELNIKKONNALE teada oma isikliku eeskujuga, et VÄGA HÄASTI äraelamiseks pole vaja tööd teha (umbes 1 tööpäev nädalas), Võtta soodustusi tööd mittetegemise eest, ja ajada möla asjadest, millest ei tea mõhkugi (MTÜ-des, ettevõtete juhatustes) – olles vajaliku Partei liige – saab VÄGA HÄSTI PRIISKAVALT ära elada.
Kuidas siis saada sellele – MITTEMIDAGI tegeva, VSATUTUSVÕIMETU ja RAHA OMA TASKUSSE KOKKU AJAVA laiskuri - P O L I I T I K U tasuvale laisklooma kohale??? Peab olema partei mõjuvõimsa isiku (näiteks Savisaar, Gräzin, Ansip, Laar, Rosimannus….) armuke, teenija, sekretär – ja ongi kõik rahavoogude teed avatud! Ise võid olla lambast lollim.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar