kolmapäev, 1. juuni 2011

Riigikogulase arvamused-soovitused

Miks Riigikokku läksite? Kas raha ja hüvitiste pärast?
- Kui vaadata Eesti Energia juhi palka (16700 Euri/kuus), siis läksin Riigikokku pigem soovist teenida meie partei ja Eesti hüvanguks. Seega võib öelda, et läksin Riigikokku patriotismist.
Riigikogulase palk on liiga väike. Palk Riigikogus on 4 000 Euri, hüvitsed ainult 1 300 Euri, ettevõtete nõukogudest- juhatustest ka ainult 4-5 000 Euri kuus, seega kokku umbes 10 000 Euri kuus... see on selline palk, kus võib töötada ainult patriotrismist. Aga partei juhtkond palus mul minna Riigikokku sellepärast läksin ka sinna. Muidugi on see suur eelis, et vaba aega on palju. Riigikogus käin 2-3 korda kuus parteikaaslastega kohtumas, 3-4-s ettevõtte nõukogus-juhatuses käin korra kvartalis palga nimel nägu näitamas. Ülejäänud aeg kulub mul enamasti valijatega kohtumiseks.
Kas riigikogulase hüvitised-kompensatsioonid on küllaldased?
- Muidugi mitte, neid tuleks mitmekordselt suurendada. Praegu piisab minul ainult „Hummeri“ liisimiseks ja selle bensiini hüvitamiseks. Ma vajaksin aga oma tööks helikopteri liisimist koos juhi ja mehhaanikuga. Mul on valijaid (oletatavasti) ka LAV-is, Brasiilias ja Kanadas. Ka nende valijatega tahaks kohtuda kord aastas ja kuulata ära nende mured. Praegu käin kohtumas põhiliselt oma kõige fännimate valijatega - oma ema-isaga ja abikaasaga. Neile kohtumistele valijatega viin kaasa kaaviari, maiustusi, lilli, oma vanemate koertele-kassidele ka loomatoitu. Need kulutused makstakse ju kinni.
- Kui vaadelda veel hüvitisi. Presidendile peetakse ülal tema abikaasa talu, ööbimine ja teenindus abikaasa talus makstakse kinni, lisaks saab ta abikaasa veel 2 000 Euri kuus. Riigikogulaste abikaasadele peaks maksma ka kuus vähemalt 1 000 Euri riigikogulase eest hoolitsemise eest – ka see on riigikogulasele vajalik kulutus mis vajab hüvitamist. Tegelikult peaks riigikogulastele hüvitama ka teenija ja koka palkamise.
Kas nende hüvitiste valguses ei tee murelikuks, et mõned lapsed saavad sooja toitu ainult korra päevas – koolis süües, mõned isegi nõrkevad näljast?
- Ei tee. Ju siis on nende emad laisad. Kui emad jõuavad lapsi muretseda, siis jõudku neid ka ülal pidada. Olgu need emad hoolsamad. Ostku jalgratas, ühendagu jalgratas generaatoriga, vändaku sellega el.dünamot ringi ja soojendagu selle elektriga toitu. See on kahekordselt kasulik – jalgratta väntamine on tervisele kasulik ja väntamisel saadud elektriga soojendatakse suppi – siis ei kulu tasulist elektrit toidu soojendamisele. Kokkuhoid missugune!
Paljud pensionärid ja paljulapselised pered väidavad, et toiduks napib raha ja nad toiduks liha ei jõua osta.
- See on tühi jutt. Olgu ise hoolsad ja toitugu tervislikult. Suvi on küllalt pikk, et varuda talveks toitu. Nii võibiga vaene pere suvel koguda metsas värskes õhus olles mitu tünnitäit seeni ja marju. Ka talveliha tünnidesse kogumine pole kulukas. Tarvis vaid viitsimist. Valge liha (linnuliha) on tervisele palju kasulikum kui sea- või loomaliha. Vaesed võivad talveks tünnidesse koguda tasuta näiteks sääseliha – kogudes ja soolates sääsed tünnidesse. Talvel on neil hea valmistada sääse-seene suppi. Pool teeklaasi sääski, klaasitäis seeni, lisada vett – ja ongi toitev supp valmis. Vaesed võivad koguda ka delikatessi talveks. On ju prantsuse esindusrestoranides suureks delikatessiks – konnad. Töötul tuleb vaid viitsida tiigi ääres konni püüda ja need talveks soolata tünni. Seega – kui vähegi viitsimist on – pole probleemi talveks toidu varumisega. Pealegi on need saadused seni tasuta – hiljem see võimalus riigi poolt maksustatakse.
Kas töötus on meil probleem?
- Ka see probleem on laiskade inimeste tekitatud. Ma usun, et iga normaalne ettevõtja võtaks töötu tööle siis kui töötu läheks tema juurde ja pakuks oma tööjõudu 2 Euri eest päevas. Iga ettevõtja laseks oma kõrgepalgalise (ca 450-500 Euri kuusteenivadtöölised) töölt lahti ja võtaks tööle kümme korda väiksemat palka soovija. Peab ise hoolikas ja ettevõtlik olema. Meie partei on ikka olnud õigel seisukohal – miks anda töötule kala – ostku õng ja püüdku kala! Meie maa on järvesid-jõgesid täis. Olgu vaene ise hoolas. Ostku endale püügivahendid ja mootorpaat, see läheb kokku ainult umbes 10 000 Euri. Kui endal natuke puudu tuleb – võtku pangast laenu. Omades aga kalapüügi vahendid ja mootorpaadi – saab ta nii palju kala püüda, et jätkub müügiks ja kõigi võlgade tasumiseks – peagi on ta ise nii saanud rikkuriks ja palkab ise töölisi appi.
- Veel töötusest. Töötu peaks ostma endale elektrigeneraatori midab saab tööle panna käsivändaga ja jalgadega (jalgratas). Vaheldumisi käsitsi vändates ja jalgadega (jalgrattaga) vändates toota elektrit. Nii tekib „roheline“ elekter. Eesti Energia maksab aga selle rohelise elektri eest üpris kõrgelt. Nii ongi endine töötu endale tasuva töö leidnud. Peab lihtsalt arukas ja ettevõtlik olema....

Lähedasel teemal ka „Ministrite näidisvastused“ http://leopall.blogspot.com/2010/10/meie-poliitikud.html

1 kommentaar:

  1. Naer läbi pisarate... Olen väsinud orjatööst siin riigis, olen kasvatanud oma lapsed orjadeks...
    Mis saab edasi? Tahaks sellisest demokraatlikust riigist ära, tuleb teha valik, sest praegu ei näe lollustejada lõppu tulevat. Mõnes teises riigis oleksin sellise rabamise juures juba miljonär, aga Eestis saan ainult söögiraha, mida palgapäevast pälgapäevani veel kokku hoidma peab...

    VastaKustuta