esmaspäev, 20. juuni 2011

Riigikogulasearvamused-soovitused 3

Kuidas olete rahul Haigekassa ja meie arstiabiga?
Haigekassaga olen väga rahul. Räägitakse, et neil nappivat raha... Sellele vaatamata leiavad nad rahalisi vahendeid meid – poliitikuid – rahaliselt aidata Haiglate nõukogude nimekirjades olemise eest. Räägivad, et rahvas heidab neile ette Haigekassa ülikõrgeid palkasid, kuid... kui nad pööritavad suuri summasid, siis peavadki neil kõrged palgad olema. Ka see, et rahvas peab eriarstile saamiseks mitu kuud järjekorras olema – on normaalne. Suure raha eest saab kiiremini arsti juurde. Kui arstijuurde ei pääse –mingu patsient peale lõunat sama arsti juurde tasulisse polikliinikusse – seal saab suure raha eest kohe vastuvõtule.
Ka arstiabi on äri ja tervis maksab. Kui inimesel pole raha raviks ja tervise ostmiseks – las siis toimib meil loomulik valik nagu looduses – kes on kehva tervisega, see sureb. Meie riigile pole vaeseid tarvis.
Jah, meie arstirohud on meie patsientidele kallis osta, kuid ravimifirmad PEAVAD SUURT RAHA teenima. Kahjuks on selleks ainus võimalus - nöörida meie haigeid. Kui haige tahab terveks saada, siis ta ostab ravimi, kui aga raha pole ja ei osta –siis ta sureb. Selline on juba looduse seadus.
Pealegi – läheb arstiabiga meil lood iga aastaga halvemaks. Vanemad arstid lahkuvad vanuse tõttu, meie nooremad med-õed ja arstid lähevad peale stuudiumi lõppu välismaale raha teenima. Meie koolid aga arste-õdesid meie rahva jaoks ette valmistada ei suuda. Tulevikus tuleb meil vaesematest maadest arste ja õdesid importida. Kui inimesed elaksid tervislike eluviisidega ja spordiksid – siis poleks meil arste ja haiglaid üldse vaja. Ärge sööge liha, ärge sööge soola-suhkrut, ärge sööge saia-leiba. Toituge ainult kasvavast rohelisest rohust ja sportige,siis pole teilearste tarviski.
See arvamus, et Haigekassa süsteem meile ei sobi –see ei vasta tõele, sest Haigekassa töötajad ise on väga rahul. Mis sellest, et neil puuduvad meditsiinilised teadmised, juhivad nad meie tervishoiusüsteemi väga hästi ja teenivad väga hästi ega jäta ka meid hätta.

Mida arvate töötute väljarändest?
See on ju hea näitaja. Kes siin tööd ei leia ja leiab töö välismaal –see on väga hea. Meil niigi palju rahvast ja tööd vähe. Igast tuhandest väljarändajast tuleb üks vast ikka tagasi ja siis on tal uued väärtuslikud kogemused olemas. Seega võidab sellest ainult riik – pole tarvis töötu abiraha maksta. Kui mees lähebväljamaale tööle ja pere puruneb – see on nende endi süü. Võtku mees oma naine ja lapsed ka kaasa. Nii vallutavad eestlased varsti kogu maailma. Ega Eesti sellepärast tühjaks jää –Riigikogu ja Valitsus jääb ikka Eestisse.

Mida arvate maksuameti tööst?
Maksuamet töötab meil väga hästi. Vaesetelt ja ausatelt inimestelt saavad nad iga viimse sendi koos lisadega kätte – põgenegu need kasvõi teise ilma. Sellisel juhul maksavad pärijad kasvõi mitu põlve järjest neid võlgu.
Sulide-maksupetturitega, kes varastavad riigilt kümneid miljoneid – nendega on raskem. Nad on on varastanud miljoneid, mille abil palkavad endile tippadvokaadid. Siis kasutavad nad JOKK-süsteeme ja meie seaduste rohkeid vigu- puudusi... Need jätame me pigem rahule, sest nendega on tööd palju ja lootust miljoneid tagasi saada peaaegu pole. Isegi vana rahvatarkus ütleb „Suured sulid sõidavad tõllas...“ Eks meie õpi ka vanarahva tarkustest.

Miks toetab riik neid, kes abi ei vaja – näiteks miljonäride lapsi.
Need miljonäride lapsed, kes saavad toetust vaeste perede lastest kümme korda rohkem raha kuus – nende pered on harjunud jõukalt elama ja neilt ootame täiskasvanuks saades meie parteidele rahastajaid. Vaestelt me abi ei looda. Mõtlemapeab perspektiiviga.
Edaspidi peavad nii miljonäride kui vaeste lapsed riigilt võrdselt toetust saama, sest nad on lapsed. Me ei saa ju miljonäride lapsi toetuseta jätta, sest see abi on niigi sümboolne – ainult nimetus. Riik peab aga hoolitsema KÕIGI laste eest.

Kas meie elu läheb järjest paremaks?
Kahtlemata. Meie tark parteijuhib meid tarkade poliitiliste otsuste kaudu. Kui meieparteidel/parteilastel on hea elu, siis ka rahval on hea elu. Mis sest, et välismaal on paljud toiduained, kütus jne...odavam kui meil. Enamus teisi riike on arenenumad ja seal palgad kordades suuremad kui meil. Selle eest on meil võimalus lennata teistesse riikidesse, osta sealt odavamaid toiduaineid ja laiendada oma silmaringi.
Mis sellest, et meil pole 3 aastat lihtrahva palkasid ja pensioneid tõstetud – see-eest on meil jälle aastaid tõusnud maksud ja kaupade hinnad. Kui maksud ja kaupade hinnad tõusevad ja neid ikka ostetakse – järelikult läheb inimeste elu üha paremaks.


Muidugi pole neid arvamusi otseselt avaldanud ükski riigikogulane. Need vastused-arvamused tulenevad meie riigikogulaste ja parteide tegelikus elus toimunud tegevusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar