esmaspäev, 9. mai 2011

Brüsseli vasallid Toompeal 2

ENSV ajal käibis eestlaste endi seas ütlus:“Eestlastel on see viga, et eestlased täidava Moskva ka kõige rumalamaid käske ja seadusi Saksa-Preisi täpsusega“. Ka praegu on see ütlus täpne – kui asendada sõna Moskva sõnaga Brüssel. Brüsseli Direktiivide-korralduste täitmisel lähevad meie riigikogulased-parteid ja ametnikud üli-püüdlikkusest Brüsseli ees kohati absurdini.
Nii oli kaupluste-sööklate sanitaar-nõuete ülitäpsete nõudmiste puhul, mis viis sel ajal paljude ettevõtete-maakaupluste sulgemiseni. Mäletame porgandite puuviljadeks nimetamist, banaanide-kurkide, köögiviljade absurdset standartide jälgimist..., mõnede keskkonnanõute täitmise absurdsust, mis viis lehma peeru-gaasi (metaan) eest põllumeeste trahvimiseni... Mida see näitab?
Seda, et Eesti parteid-ametnikud on nõus allumisel - pugemisel Euroliidule kinnitama-heaks kiitma absurdsurdseid nõudeid ja idiootsusi, kuna parteide-ametnike oma mõistus-arukus ei ütle neile mitte midagi, sest nad on harjunud käske vastuvaidlematult täitma. Neil OMA ARVAMUS JA ARUKUS PUUDUB. Peaasi – alluda-meeldida Euroliidule ja täita Brüsseli nõudeid ka absurdsete nõuete osas.
Ainult täielikult Euroopa Sotsiaalhartaga meie Toompea vasallid ei liitu. Miks? Sellepärast, et meie riik pole nii rikas, et tagada enamusele inimestest (vaesuspiiril, allpool vaesuspiiri elavatele peredele ja pensionäridele) inimväärne elu. Meie riik üha kaugeneb Euroopa Sotsiaalharta nõuetest-soovitustest, kuna suur osa noortest, tööjõulisest elanikkonnast lahkub Eestist, elanikkond vananeb ning maksumaksjate arv üha väheneb. Toompe vasallid loovad kurjategijatest vangidele paremad elamistingimused kui seda suudavad endale lubada üle poole elanikkonnast. Elu näitab, et pensionist ei jätku oma vanaduspäevade väärikaks lõpetamiseks vanadekodus või ise kodus elades. Varsti on nii – kui inimene tahab väärikaid elad, normaalseid olme-elamistingimusi – tuleb toime panna kuritegu ning siis on ta toidetud, kasitud, soojas ningkindlustatud arstiabiga.
Miks selles arvamuses Riigikogu ei mainitud? Sellepärast, et Riigikogu kui iseseisev institutsioon on olemas, kuid RIIGIKOGU ISE EI OTSUSTA mitte midagi. Otsustavad Brüssel ja Riigikogu koalitsioonis olevate parteide tagatoad -opositsioon on üldse null, kellega arvestama ei pea – ja kelle arvamusega Riigikogu koalitsioon ei arvesta.
Kellega peavad arvestama Brüsseli Toompea vasallid? Muidugi ainult oma isandate arvamusega Brüsselis. Täita tuleb ka direktiive- soove-arvamusi, mis tulevad ülemustelt Brüsselis. Eesti riik ja rahvas selles Toompea-Brüsseli mängus üldse arvesse ei tule. Kahjuks parteid ei taha aru saada http://leopall.blogspot.com/2010/12/parteid-ei-taha-aru-saada.html
Brüsseli Toompea vasallid (nii Eesti Riigikogu kui ka Eesti Valitsus) ei pea juba PÕHISEDUSE JÄRGI esindama rahvast, rahva huvisid ega kuulama rahva arvamust. Riigikogu liikmed väljendavad otsustamisel-hääletamisel AINULT oma partei arvamust. Riigikogulaste liikmete poolt valijate - hääletajate arvamusega pole riigikogulane seotud ega vastuta ka „oma valijate“ ees oma otsutustes on nad iseseisvad ega sõltu valijatest... Muidugi ei tea riigikogulane seda – KES TEDA VALIS. Kahjuks on ka nii, et hääletaja EI TEA – kes tema häälega Riigikogusse pääses.
Seda me teame, et meie riigis parteilased ( seega ka riigikogulased, valitsus – parteide esindus) mitte millegi eest ei vastuta. Vastutab AINULT RAHVAS oma kõhetu taskuga ka RIIGIKOGU, VALITSUSE ja AMETNIKE TEKITATUD KAHJUDE EEST.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar