neljapäev, 2. august 2012

Milleks sadul?


Kas seale sadul?
Milleks seale sadul? Kas siis kui siga saduldada - siis hakkab ta ratsahobuseks ja inimesed hakkaksid temaga ratsutama? Või kui siga saduldada – siis loobub ta poris püherdamisest? Või saduldades sea – muutub tema liha kaaviariks? 
Paraku – ei üht, teist ega kolmandat.
Mina ei näe sea saduldamisel mõtet.
Nüüd võttis Kaja Kallas ette – teha Riigikogule Eetika-moraalikoodeks. Mitte seda, et mina halvustaks sigadeks Parteide Esinduskogu liikmeid – kaugel sellest. Nad on inimesed nagu teisedki (kuigi peavad endid jumalusteks).
Ainult – nendel kehtib siiani hundimoraal, eetikast pole nende puhul mõtet rääkida, ja  - ehkki nad väidavad endid olevat usklikud – on neile Jumala 10 käsku täitmiseks vastuvõetamatu. Jumalaks on neil pigem KAUKA.
- Mis segas siiani parteide esinduskogulasi olemast eetiline ja moraalne? Kas tõesti Eetika-moraalikoodeksi puudumine? Kristlikus maailmas (kuhu ka meie kuulume) – täidetakse  Jumala 10-t käsku. Inimkonna ajaloo vältel on ühiskonnas välja kujunenud HEAD normid ja tavad. Kui parteide esinduskogulased neid täidaksid, siis poleks Eetika- ja moraalikoodeksit tarviski.
- Kas uus Eetika-moraalikoodeks (edaspidi E-MK) paneb esinduskogulasi vastutama oma sõnade eest? Edaspidi langid-ligid ei nimeta oma toitjaid (Rahvast) lolliks lumpeniks?
- Või paneb E-MK parteisid, parteibosse, esinduskogulasi vastutama Rahvale tekitatud tohutut materiaalse kahju eest – Eesti Raudtee müügi-ostuga, suhkrutrahvi tekitamise, kasumlike ettevõtete kahjumiga mahaparseldamise eest (Weroli tehased, Telekom, …).
- Kas uus E-MK paneb esinduskogulasi mõtlema vaesuses elavate laste, vaesuses elavate vanurite, vaesuses elavate perede peale?
- Kas uus E-MK sunnib esinduskogulasi loobuma oma põhjendamatutest hüvitistest-privileegidest, kohati Põhiseadusele vastukäivatest ettevõtete juhatuse/nõukogude liikmeksoleku hüvitistest?
- Kas uus E-MK sunnib esinduskogulasi arvestama Riigi ja Rahvaga; kuuletuma  OMA südametunnistusele, mitte PARTEILISELE südametunnistusele?
- Kas uus E-MK sunnib esinduskogulasi loobuma JOKK süsteemidest, täitma kehtivaid seadusi ja kehtivat Põhiseadust???
Mina vastan kõigile eelnevatele küsimustele kindlalt  EI.
Kui Parteide Esinduskogu liikmed OLEKSID AUSAD, siis vastaksid nad samuti eitavalt, sest nad teavad ise väga hästi, et nad ei suuda VÕIMU JA  RAHA nimel loobuda endile jõuga võtud privileegidest ning muutuda RAHVA SUHTES AUSATEKS RIIGIKOGULASTEKS.
Siiski. Milleks  seale sadul?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar