pühapäev, 23. detsember 2012

Perspektiivitu Valimisseadus 1


Hukutav Valimisseadus.
Meie 20 aastat toimiv Valimisseadus on näidanud seda, et seda Valimisseadust kasutades ei saavuta me kunagi seda, et meie Riiki juhiksid targad, Riigi ja Rahva edukust silmas pidavad Riigimehelikult tegutsevad Riigijuhid. Meie Valimisseadus välistab meil selliste omadustega Riigivõimu – Valitsemisorganite  tekke. Riigikogud  ei ole tarkusest pakatavad meie elu edasi viivad tööorganid. Pole konstrukriivset töömeeleolu, valdavas enamuses valitseb üks-teisele ärapanemine, kõlvatu konkurents, parteidevaheline hõõrumine…  Riigikogu on muudetud priiskavaks olesklemisega tegelevaks kohvik-klubiks mitte töötavaks parlamendiks, kus valitsevaks süsteemiks on JOKK-skeemitamine.Selle tulemusena on meil kehvad seadused, riigikogulased ei hiilga eetilisuse ja kõrge moraaliga. Meil pole lootustki meie omariikluse edukale toimimisele ei nüüd  ega tulevikus.

Me ei hakka analüüsima – kus ja mis Valimisseaduses on valesti tehtud, sest see pole kooskõlas meie Põhiseadusega. Räägin Valimisseaduse toimimise tulemusena saadud senistest (RK ja Valitsuse) tulemusest.
Kõige parem näitaja on see – millised riigivõimuorganid oleme 20 aasta jooksul selle Valimisseadusega saavutanud. Hea Valimisseaduse puhul areneks meie Riik ja Rahvas tormiliselt, oleksime kõrge elatustasemega rikkamate riikide hulgas… halva Valimisseaduse puhul oleks asi ligadi-logadi. Elu on näidanud, et me oleme pigem mahajäänumate riikide hulgas ja miski ei viita sellele, et meie elatustase ja –standardid on tõusuteel.
     
Meie Parteide eesmärgiks on VÕIM ja (parteilaste) ISIKLIK HEAOLU – Riigi ja Rahva heaolu meie Parteide huviorbiiti ei kuulu –seetõttu on ka Parteide  Esinduskogu koosseis sellest lähtuv. 
Valimisseadus on koostatud selline, et välistab üksikkandidaatide pääsemise Riigikokku. See on meie Põhiseaduse vastane, kuid see ei häiri Õiguskantslerit, Riigikohut  ega ka Parteisid. Seetõttu on meie Parteid niivõrd  vastutustundlikud, et nad MITTE KUNAGI MITTEMILLEGI EEST  EI  VASTUTA.

Riigikogulaste nimekirjad komplekteeritakse Parteide poolt ning kandidaatide poolt lubatakse Rahval küll hääletada – VALIKU teevad aga PARTEID.  Seetõttu satuvad Riigikokku Parteidele vajalikud inimesed – mitte need inimesed, keda vajaks Riik ja Rahvas riigielu edendamiseks.

Parteid palkavad suure raha eest PR-firmasid ja Reklaamifirmasid selleks, et oma nigelatest riigikogulaste-kandidaatidest kujutada hääletajatele tarkasid Riigimehi kellel on mingigi hoolivus Riigi ja Rahva saatusest. Valimiste lõppedes selgub aga see, et klantspildi taga on omakasupüüdlik, initsiatiivitu, keskpärane käsutäita –nupulevajutaja.
Riigikogu vajaks tarkasid, riigimehelikult mõtlevaid ja riigimehelikult käituvaid inimesi. Kahjuks saadavad Parteid paar parteihierarhias võimupositsioonil olevat parteilast ja ülejäänud on sõnakuulelikud nupulevajutajad. Seetõttu ei kogune meie Riiki juhtima just vaimuhiiglased vaid tihti alla keskmiste võimetega inimesed.

Eesti elu läheb Riigis üha kiirust kogudes allamäge eesmärgiga….

1 kommentaar: