laupäev, 25. august 2012

Parteide Esinduskogu 1


Paljudele jääb arusaamatuks – mis asi on meil  Parteide Esinduskogu. Ametlikult seda nimetust ei kanna keegi-miski, tegelikult eksisteerib see juba ligi 20 aastat. Praegu on selle (Parteide  Esinduskogu) ametlikuks nimetuseks RIIGIKOGU. Asju peaks nimetama õigete nimedega –sellega, mis nad tegelikult o.  Nimetus -  Riigikogu - ei vasta tegelikult selle koosluse olemusele. Miks?
Parteid esitavad nimekirjad – kelle poolt Rahvas tohib hääletada. Valimistel võivad osaleda ka parteitud üksikkandidaadid individuaalselt – kuid meie valimisseadus on Parteide poolt koostatud selliselt, et üksikkandidaadil Riigikokku pääseda väljaspool Partei tahet – see on välistatud. Kõik käib AINULT PARTEI KAUDU – nii nagu õndsal ENSV ajal. Või teab keegi inimest, kes viimase  10-15 aasta jooksul on saanud Riigikokku väljaspool Parteinimekirja?
Valimistel hääli saanud parteiliikmete hulgast teeb oma valiku rahva arvamusest sõltumata Partei (valimisnimekirjad). Nii jääb tihti riigikogust välja 3000 häält saanud isik, Riigikokku pääseb aga 10 KORDA vähem saanud isik, sest selle otsustab Partei juhtkond – sõltumata Rahva hääletamise tulemustest.
 Kui võtta meie Valimisseadust, siis tegelikult – rahvas HÄÄLETAB PARTEI lubatud kandidaati poolt, valimistulemused otsustab ikkagi Partei, mitte Rahva hääletus.  
Riigikokku pääsenud parteilane peab alluma Partei juhtkonna arvamusele ja unustama Riigi ja Rahva huvid, sest riigikogulane PEAB hääletama parteilise südametunnistuse järgi – mida iseloomustab kõige paremini meie „Presidendi valimised”. (http://leopall.blogspot.com/2011/09/riigikogulase-poliitiline.html).
Rahvas ja Parteid
Nagu elu siiani on näidanud – ei seo Parteisid Eesti Rahvaga miski muu kui see, et Rahvas MAKSAB KINNI KÕIK Parteide/parteilaste soovid ja kapriisid, kusjuures Parteid/parteilased ei vastuta Rahva ees mitte millegagi – isegi miljardeid kroone tekitatud kahjude eest. Partei/parteilaste vastutus Riigi-Rahva ees on välistatud, sest Parteid/parteilased on ilmeksimatud JUMALUSED. Parteide Esinduskogu liikmed teevad otsused, määrused, seadused küsimata Rahva arvamust.
Seob enamasti veel ka see, et riigikogulased on Eesti elanikud, kes ei tea või ei taha teada Eesti rahva tegelikust elu-olust midagi ja tunnevad eestlase elu ainult läbi moonutatud Eesti riikliku statistika, Valitsus ja P-Esinduskogu soovivad  näidata oma töötulemusi parematena kui see tegelikkuses on.
  
Riik ja Parteid?
Parteid, kelle liikmeskond moodustab alla 5% Eesti elanikest, leiab seda, et AINULT nendel on õigus otsustada KÕIKI Eestit puudutavaid asju sealhulgas kogu ülejäänud 95% Eesti elanike eest, sealhulgas - kogu Riigi kinnis- ja vallasvara saatuse üle.
Parteid on TÄIELIKUL Riiklikul ülalpidamisel (v.a. Riigikogusse mittepääsenud Parteid).
-          Parteide Esinduskogu (RK) otsustab ise sõltumata rahva arvamusest – kui suures summas Riik  neid (parteisid)  doteerib (sõltumata rahva enda olukorrast).
-          Riigikogu - Parteide  esinduskogu – määras ise endile palgatingimused, palgad ja hüvitised - mille kohaselt nende palgad KUNAGI  EI  VÄHENE. Muidugi Rahva arvamust arvestamata.
-          Parteid ise otsustavad – missugused parteilised spetsialistid või profaanid saadetakse ettevõtete juhtkondadesse/juhatusse – nimekirjas olemise  eest raha saama – kuigi  need summad on suured.
Riigikogu moodustatakse ainult Parteide liikmetest Parteide esitatud nimekirjade alusel. Ainus parteitu Riigikogus on J-K. Raid, kes sai suure  erandina Riigikokku IRL-i nimekirjas kandideerides.
Parteide liikmed peavad alluma Partei distsipliinile – seega hääletama Riigikogus AINULT Partei juhtkonna seisukohtade järgi. Kuigi PS järgi hääletab riigikogulane sõltumata oma valijate arvamusest - iseseisvalt, siis Partei liikmena peab ta hääletama Partei juhtkonna arvamuse kohaselt.
Kuna viimase aastakümne Riigikogu koosnes ainult parteilastest, parteilased omakorda peavad seisma partei ja oma parteilastehuvide eest, selletõttu kaovad Riigi-Rahva huvid tagaplaanile.
Üldiselt ollakse seisukohal, et Parteid erinevad maailmavaateliste seisukohtade poolest. Ma ei oska öelda teiste maailma Parteide kohta, aga meie Parteid ühel ja  samal seisukohal – esikohale tuleb seada Parteide ja parteilaste HÜVED ja OMAKASU kasvõi nälgivate laste arvel, Riik ja Rahvas-lumpen peavad ise hakkama saama.
Meil peavad Reformarid ja IRL endid parempoolsete vaadetega parteiks; Sots-demid ja Keskerakond aga vasakpoolse suuna esindajateks. Kui omakasu soov on neil ühine, siis seisukohtade osas neil mõningad erinevused on.
Lühidalt võiks kokku võtta nii. Reformierakond kaitseb ainult Rahakama klassi  huvisid, IRL kaitseb nii rahakama kui ka kesk-klassi meenutava elanikkonna huvisid. Keskerakond ja Sotsdemokraadid  tuletavad kohati meelde ka vaesemat elanikkonda.    
Sellepärast leian, et praegune ametlik nimetus „Riigikogu” on iganenud ja tuleks asendada selle koosluse tegelikku kooslust ja funktsioone paremini ja tõepärasemalt iseloomustava nimega – PARTEIDE  ESINDUSKOGU!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar