neljapäev, 19. jaanuar 2012

Kasulik PARSA

Kasulik Parsa? Kellele kasulik?
Parsaks kutsuti omal ajal paarkümmend aastat vana autologu, mis vajas kindlasti putitamist – et see korralikult sõitma hakkaks. Nüüd on meie Parteid võtnud nõuks kasutada PARSA’t endi hüvanguks.
Aga see PARSA pole enam vana autologu, vaid Parteide rikastumiseks mõeldud abinõu – kuidas kantida Rahva raha oma taskutesse. Maskeerimiseks kasutatakse küll nimetust DASA – asi (raha) olevat mõeldud küll justkui Demokraatia arendamiseks…
Kas Parteid arvavad, et täiendav rahasüst paneb neid õppima – mis on Demokraatia? Kui nad pole 20 aasta jooksul seda uurima hakanud, siis ei pane täiendav rahasüst neid ka nüüd seda tegema.
Või arvavad meie Parteid – et täiendav rahasüst paneb väikese Eesti ÕPETAMA kogu rumalat maailma –mis asi on Demokraatia? Meil endil on sügav Partokraatia, Riigikogu valimised on ebademokraatlikud… Kas hakatakse maailma õpetama – kuidas ebademokraatiat nimetada Demokraatiaks?
Pigem arvan ma seda, et Parteidele võib anda iga päev miljon Eurot – ka siis jääb neile väheks ja sellest ei arene ega arendata Demokraatiat mitte grammigi rohkem.
DASA puhul pole tegemist Demokraatia arendamisega vaid pigem PARSA’ga – Parteide/Parteilaste Rikastumise SihtAsutusega.
Parteid on seisukohal – miks mitte võtta endile raha – kui ise saab võtta ning mitte keegi Rahvalt omavoliliselt raha võtmist keelata ei saa. Selleks, et raha võtmisele anda üllast – justkui rahva heaoluks kulutuste tegemise nägu – selleks ongi väljamõeldud DASA. Parteid leiavad, et ainult nemad teavad – kuidas rahva raha kulutada ja kõige õigem tee selleks on – Rahva rahaga rikastada (õigemini nuumata) Parteisid.
Kuigi Parteid saavad niigi meie Riigi eelarvest kopsakaid summasid, kerjatakse sponsoritelt – ikkagi vähe! Enamus Parteisid siplevad võlgades. Miks?
Sest Parteid ei oska heaperemehelikult vara kasutada – ja kuna Rahva Raha on PRIISKAVALT käes ning igal ajal saabjuurde võtta - siis Parteid priiskavad ning jätavad Riigi-Rahva näljapajukile.
Kas seda raha – mis Parteid väidetavalt Demokraatia –uurimiseks-arendamiseks-levitamiseks kasutatakse (Demokraatiat pole meie Parteid 20 aastat uurinud-arendanud ega kavatsegi seda tulevikuski teha) – kas seda RAHA ei saaks otstarbekamalt kasutada Riigi ja Rahva hüvanguks?
Variante on muidugi palju, kuid ainult ÜKS võimalikest näidetest – kuhu saab raha palju kasumlikumalt kasutada!
Parteid on näidanud, et nad ei saa Riigi majandusliku juhtimisega hakkama – ikka oodatakse rikkaid investoreid, kes organiseeriksid siin tootmist ja suured rahad Eestist välja viiksid.
Ometi õpitakse-õpetatakse mitmes meie ülikoolis majandusteadusi – kuidas majandada, majandamise arengusuundi, kuidas majandust arendada…
Kas siis meie ülikoolides on rumalad õppejõud ja rumalad üliõpilased?
Miks mitte selle PARSA (vormiliselt küll DASA) rahaga tellida uurimistöö teemadel: -Kuidas arendada meie majandust; -millised on meil perspektiivikad arengusuunad; -kuidas ja millega on meil perspektiivikas väljuda maailmaturule; -kuidas ökonoomselt majandada, jne…
Siiani juhivad meie Riigi majandust majanduses võhikud poliitikud ja nende juhtimine on näidanud, et Riigi majanduslik seisund võhikute juhtimisel ei parane ja - seda jätkuvalt.
Parteisid aga Riigi ja Rahva seisund ei huvita. Arvestades Parteides lokkavat eetika-moraali puudumist, kus peaasjaks on Partei võim ja omakasu – on lootusetu loota, et seda PARSA raha kasutataks meie Riigi ja Rahva heaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar