kolmapäev, 23. november 2011

Võimurid versus Põhiseadus 2

Kui 1938.a. Põhiseadus kehtestas isikuvalimised, siis 1992.a.Põhiseadus vaikib sellel teemal. Kuigi Põhiseadus parteilisi valimisi ei sätestanud – ometi sätestab meie valimisseadus parteilised valimised. Valimisseadus seab parteidele sellised eelistused, mis välistavad üksikkandidaatide ja väikeparteide kandidaatide sattumise Riigikokku. See, et meie Valimisseadus kehtestab Põhiseadusega vastuolus olevad tingimused – see ainult rõõmustab võimureid, sest selline seadus aitab neil kinnistada VÕIMU RAHVA ÜLE. Meie valimised pole ÜHETAOLISED, OTSESED NING PROPORTSIONAALSED nii, nagu deklareerib meile meie PÕHISEADUS (sellest pikemalt arvamuses - http://leopall.blogspot.com/2011/03/pohiseaduse-leierdatud-lugu.html ).
Parteide (parteiliikmete) eelistamine Riigikogu valimistel oleks arusaadav sellisel juhul kui Parteid (parteiliikmed) oleksid vastutustundlikud, vastutaksid Riigi-Rahva säilimise ja hea arengu eest… Kahjuks on meie võimurite poolt kujundatud asi nii, et Parteid ei vastuta isegi Riigi-Rahva laialijooksmise ega ka rahvale tekitatud miljardiliste kahjude eest. Meie võimurid ei VIITSI isegi sellist nägu teha – nagu neil oleks meie Rahva arvamusest või rahvast endast mingitki hoolt. Nii kindlalt on nad seadustega oma võimupositsiooni kindlustanud.
Meie võimurid ei pea millekski isegi Põhiseadusega ettenähtud institutsiooni (Õiguskantsler) ettekirjutustest-arvamustest. Riigikogulased jätkavad ikka raha teenimist asutuste-ettevõtete juhatustes-nõukogudes hoolimata Õiguskantslerite (kahe ÕK) ettekirjutustest. Miks niis? Sellepärast, et nii saavad nad suurt raha ilma mitte midagi tegemata. Meie riigikogulaste jumaluseks on OMA KAUKA - mida teenitakse pühas tões ja vaimus –kogu ülejäänu elus ei oma neile tähtsust.
Nii Riigikohus kui-ka Õiguskantsler on juhtinud Valitsuse ja Riigikogu tähelepanu sellele, et meie Riigilõivaud on nii suured, et ei võimalda enamusel rahvast pöörduda kohtusse õiguse jaluleseadmiseks… Ja tulemus? Siiani olematu! Seda sellepärast, et ükski Partei ega riigikogulaene ei vastuta mitte millegi eest ja rahva poolt algatada vastutusele võtmine on Parteide poolt seadustega tehtud - seaduslikult võimatuks. Seega ei tähenda võimuritele Õiguskantsleri või Riigikohtu ettekirjutused-otsused mitte midagi –see on nende meelest tühi möla millele pole vaja tähelepanu pöörata.
Kui Saksamaal Lauldi „Deutschland-Deutshland ÜBER ALLES…”, siis meil kõlaks sama hoopis „Mein Partei-Mein Partei –ist Über alles –über alles auf dem Welt…”. Ja loomulikult on ÜBER ALLES meie mõistes ka meie parteilaste OMA Partei tagatuba. Pole välistatud, et meil on varsti genosse Adolf Ansip, parteigenosse Hermann Ligi, vast ka Ene Goebels?
Meie igapäeva elu on see, mille tõttu on meie elanike elatustase Euroopa mõistes allapoole arvestust, samal ajal leiab Andrus Ansip, Ene Ergma – SELLIST EESTIT ME TAHTSIMEGI.
Eesti võimurid ei suuda tagada Põhiseaduses tagatud meie KODANIKE PÕHIÕIGUSI vanaduses, tervishoius, hariduse omandamisel, kohtulikus õiguskaitses… jne. Mis Põhiseaduse järgimisest me siis üldse räägime?
Kui VÕIMURID leiavad, et sellist Eestit nad tahtsidki, siis ligi 90% Eesti elanikest küll sellist vaest-ennasthävitavat Eestit ei tahtnud.
Ei tahtnud sellist Eestit, kus 85% eestlaste arvamusest ja elu-olust ei peeta millekski, vaid meie VÕIMUR hoolib AINULT ISIKLIKUST HEAOLUST.
Kus on meie riigimehed ja riiginaised? Riigimees kes teeniks oma riiki, oma rahvast, oleks julge, sirge seljaga, eeskujuks kõigile. Ei nihverdaks, ei hämaks, ei petaks, jne..... MEIE VÕIMURITE HULGAS SELLISEID POLE!
Loodame, et neid tuleb, kuid MILLAL?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar